iGO NextGen Navigacija

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.085
To meni objasnjavas kako se radi?
Ja sam do sada dopunio sa vise stotina linija za mnoge navigacije.
Mnogi bi mogli da daju svoj doprinos u svim ostalim dodacima da se unaprijede navigacije.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
@navigas . Sto se tice UX foldera prica je malo drugacija. Ovaj navi je paketnog tipa pa svaki korisnik moze sebi da napakuje sta mu je volja. Svaki dodati fail u UX folderu vam daje vam nove opcije i funkcije. Tu nastaju problemi...
@bresjanacp Za connected_error_handling i connected_settings nisam siguran cemu sluze ali su bitni podaci. Prilikom testiranja bez jednog od ova dva podatka nisam modao da pokrenem navi.
@virusdll, najpre da ti se zahvalim u vezi objašnjenja za UX fajlove. Samo ću ti reći, "Hvala, nije trebalo". Jer, sigurno daleko više znam od tebe, i o UX fajlovima, i o ovoj navigaciji, pa i o drugim. Za tvoju informaciju, pošto si to već "stavio" kao deo tvog imena, UX fajlovi se suštinski ne razlikuju od DLL. I jedni i drugi služe samo kao link ka jednoj biblioteci. Namena im je za modularno programiranje, gde se iz biblioteke pozivaju prema potrebi...
Ti se zaista ponašaš u skladu sa prvim delom tvog imena. Pojavio si se, zaista, kao virus. Uneo si samo nepotrebnu zabunu svojim postovima. Nikakav doprinos nisi dao ovoj temi. Jer, u prvom citatu, kažeš da "svaki korisnik moze sebi da napakuje sta mu je volja". Najblaže rečeno, netačno. Ne sme se stavljati "sve što nam je volja". Sam si i to potvrdio. Ukoliko ubaciš UX fajlove iste namene (isti slučaj je i sa DLL), doćiće do njihove kolizije u radu aplikacije. UX fajl "flag" ne smeta, on se ili selektuje ili ne. Mnogi drugi mogu da smetaju...
Počeo si sa pitanjem i priznanjem da nešto ne znaš. Odjednom, sada držiš drugima "predavanja". To što pokušavaš i mene da "edukuješ", to i nije neki problem. Ali @nenadsenn-a !?. To je već nesmotreno. On je sve navigacije, ili bar većinu, doveo do nivoa upotrebljivosti. I preveo na naš jezik i "prepevao" glasovna upozorenja i obaveštenja. Jedini je "skockao" fajl settings2.dat u Sygic navigaciji, tako da nam više, u starijim verzijama, nije bio nikakav problem njihovo podešavanje...
@bresjanacp te pitao nešto. A ti mu odgovorio kratko i jasno : "ne znam čemu služe" !?
Najpre "prebacuješ" uredniku @nenadsenn-u da nije urađen prevod veoma "važne" fraze "Show Raster Maps". Kao da je to krucijalno za rad navigacije i ne može razumeti i čovek koji nikada nije učio engleski jezik !? I to ne bi bilo toliko strašno da, par postova posle toga, ne konstatuješ, "Pa i nije neki problem editirati lang fail: otpakujes bilo kojim arhiverom, u folderu i18n se nalazi Dictionary.lang koji mozes da menjas obicnim Notepad-om. Nije potreban nikakav poseban tools. Moracu malo da se pozabavim ovim". Prijatelju, pa pozabavi se i ti ovim, kada si već "ukapirao". Jedno je filozofiranje, sasvim drugo praktična realizacija. Zašto nisi ćutao, odradio taj prevod, i ponudio svima nama.
Ti imaš 122 licence. "Neka ih je". Šta će nam ? Ja imam samo 21, koristim mape sva 3 provajdera i nemam problema u radu navigacije, niti u izboru mapa.
Ne znam ni ko si, ni odakle si, ni kog si "uzrasta", a ni obrazovanja. Dakle, nema ništa protiv tebe. Morao sam reagovati ovako uopšteno. Nadam se da nećeš zameriti...
Na kraju, pozdraviću te mojim "početnim ekranom" navigacije iGO_NextGen, koji sam sam napravio, ubacio tamo gde je potrebno, koristeći nesebične savete urednika @nenadsenn-a. Slika je u prilogu.
Inače, nikako ne branim "lik i delo" više puta pomenutog urednika. To je najmanje potrebno. On je dovoljno pametan, za razliku od mene, da ne obraća pažnju baš na svaku nesmotrenu izjavu nekog člana. Moj karakter je drugačiji. Ja sam dočekan, ovako kao ti sada, i vreme je da to nekome vratim.
Ako te je moj ton povredio, ukoliko sam pogrešio, unapred se izvinjavam. Međutim, brate, preterao si.
Pozdrav i nadam se da ćeš i ti početi da radiš korisne stvari na ovom forumu.

Prilozi

• loading.jpg
    loading.jpg
    45,9 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena od urednika:

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Druže, vidim da ti niko ne odgovara. Mogu samo da ti ilustrujem kakve ja informacije dobijam. Slike su u prilogu. Možda ti neću pomoći, ali da se bar potrudim.
Po uključenju navigacije, sa uključenim WiFi, dobijam poruku "Da nemam još aktiviran neki onlajn servis". Kako se to aktivira ja ne znam, pretpostavljam da je neophodno otići na sajt NNG...To je prva slika.
Iako sam na sledećih pet, navodno aktivirao, na sledećoj slici (šestoj) Screenshot_2015-12-04-12-08-26 piše da moja pretplata na onlaj servis ističe za 0 dana, dakle, već je istekla. Možda je potrebna licenca, možda nešto drugo. Ja ne znam, samo ti postavljam slike sa moje verzije. Na sledećoj slici je ista informacija i po pitanju online parkinga.
Na kraju, ono što je tebe interesovalo, slika Screenshot_2015-12-04-12-16-11, piše da "Usluga onlajn pretrage nije dostupna u mom regionu".
Ne znam da li sam ti pomogao. Sebi sam razjasnio.
P.S. Što se tiče veličine slika, opravdana je primedba urednika @vladcepesh (post #480) da smanjimo veličinu slika. Teško se prate i stranica postaje nepregledna. Ti kažeš da to ne umeš. Verovatno znaš da u opciji "Dodati datoteku" možeš ubaciti sliku i ostaviti je da NE BUDE puna slika. Mislim da se ovo može izvesti i kada se uploaduje i slika sa telefona. Ja nisam probao. Ovo nije prigovor tebi, već pokušaj da ti i pomognem oko veličine slike u postu.
Da se pohvalim.
Tek kada sam obrisao connected_settings, iz ux foldera, dobio sam iste ove "dojave" ostao mi je onaj connected error handling ili kako li se već zove.
Hvala.

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Prema svojim potrebama, smanjio sam broj ux dodatka na 19.
Opet ponavljam, primetio sam da sâm Skin by Pongo ima dosta extra dodataka, za koje postoje i posebni ux dodaci, tako da su oni sa ovim Skinom nepotrebni (recimo onaj 2D/3D taster, ili bilo koji map provider/changer dodatak).
Ipak, ima par dodataka koje ne mogu da ukapiram.
Da li neko zna čemu tačno služe:
guidance_extras
smartnavi

Njihov naziv mi "govori" da je nešto "korisno", ali ja u praksi nisam uspeo da vidim šta je to.
Hvala.

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.085
@navigas , @JaSamBG
Sve vase licne prepiske imate nacina da obavljate na drugi nacin.
Editovao sam post @navigas - izbacen je dio koji nije za forum.
Zbog toga i post @JaSamBG gubi smisao.
Budimo dostojanstveni i na pomoci jedni drugima.

Učlanjen(a)
03.08.2009
Poruka
10
@nenadsenn nisam imao nameru da tebi bilo sta objasnjavam niti da te na bilo koji nacin vredjam. Video sam da u temi nema nista vezano za editiranje lan fajal pa sam jednim glasnim razmisljanjem objasnio ono sto sam sam shvatio mozda i negde procitao a mnogi na ovom forumu znaju to da rade ali iz nekog razloga nisu podelili to sa ostalima na forumu. Ovako svako moze sebi da editira lang fail. Mislim da tu nema nista lose i da je to doprinos za samu temu. Mozda je samo na los nacin objasnjeno i shvaceno to sto sam hteo da kazem.
Bez ikakve uvrede ali evo objasnjenja zasto 122 licence: sa prve strane sam skinuo apk+igo folder i licence do 4 decembra 2015 koji ste Vi postavili. Skinuo sam here 2015 Q2 i naisao na problem sve licence su bile aktivne ali tacke od interesa za kamione 2015 Q2 nisu sve bile aktivne. Onda sam sa raznih mesta skupio licence sa koima iGO NextGen radi i tako doso do te problematicne brojke 122 gde ima svega i svacega slozicu se. Sa ovim dodatim licencama i tacke od interesa za kamione su proradile. Posto nisam hteo da proveravam koja je zaduzena za to konkretno stavio sam ih sve. Ako ne steti moze samo da koristi.
@nenadsenn Postovani... Posto si ti urednik mislim da nije problem da ti neko ko uoci ovakav problem da sugestiju o tome pa Vi odlucite mozda je to korisno a mozda i glupo. Meni je trebalo pola sata da nadjem licence koje rade a ti bi to verovatno to resio za 2 minuta. Ispravi me ako gresim u bilo cemu.
Za neke probleme koje sam imao prilikom pakovanja iGO NextGen i pitanja koja sam postavio ranije na ovom forumu nisam dobio odgovore dali zato sto niko nije znao ili nije hteo da kaze necu da ulazim u to ali sam na nekim drugim mestima nasao iste. Sto da ne. Ne vidi problem u tome, probas vise varijanti, cujes vise misljenja, naucis nesto vise. Mislim da su u pravu kada kazu nje znanje znanje znati vec je znanje znanje dati.
Zato sam spakovao jednu svoju verziju i postavio link ovde. Niko ne mora da je skida ni proba ako nece sve je na dobrovoljnoj bazi. Ako je problem to sto je bilo sta postavljeno vi kazite pa ako samo urednici smeju da daju svoje linkove nije nikakav problem postovace se to. Puno pozdrava za @nenadsenn.

EDIT:
@navigas Od objasnjenja ux foldera si dosao do politike i nacionalizma mislim da imas neki ozbiljan problem. Vidim da imas neki kompleks od ranije kao su te docekal pa sad da vratis. Nista ne razumem. Ako ides na to da postanes urednik samo napred ne stoim ti na putu nikako.
Sve sto sam ja pogresio ti slobodno ispravi i daj svoje misljenje nikakv problem pa zato ovaj forum i postoi da se cuju razlicita misljenja bilo ona ispravna ili pogresna svako ima pravo na svoj stav. Moja verzija iGO NextGen je bolja nego tvoja. Tvoju sam probao i ne radi na svim uredjaima. To je moj stav. Sta je tu lose. Ti daj bolju pa cu je i ja koristiti evo moju cu odmah da obrisem.
Stavi svoju verziju ponudi je daj svoj stav ali ne vidim razlog da nekog prozivas i napadas pa cak i politiku i nacionalizam mesas u sve ovo mislim da je ovo otislo predaleko i postalo glupo.
Ovde si mnogo duze od mene imas mnogo vise iskustva sa iGO NextGen pa objasni ti svaku stavku u ux folderu vidim da do sada to niko nije uradio ja cu ti biti zahvalan ono sto sam ja saznao ja sam izneo. Voleo bih mnogo vise da naucim pa izvoli nije bitno ko je ucitelj.
Puno pozdrava za @navigas i bez uvrede...

Poslednja izmena od urednika:
Natrag