iGO NextGen Navigacija

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Ja po četvrti put instaliram NextGen, ne bih li ga "zavoleo".
Kako da "nateram" Online pretragu da radi?

Ovde je kao uključena

Ali ovde nije aktivna

Sorry za slike, ne umem da ih smanjim na telefonu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Posto vidim da je tema dosta opsirna do sada na 48 strana svuda ponesto, svako daje poneki konstruktivni predlog ili dodatak ali nista objedinjeno odlucio sam da prodjem kroz celu temu od 1 do 48 strane sve isprobam i objedinim. Ova verzija iGO_NextGen sem apk sa ispravljenim problemom sa tonom sadrzi i ux folder sa 59 azuriranih fajlova, 122 licence, novi lang fail i novi skin sa koim ne preklapa ikonice novih funkcija dodatih na ekranu. Na brzim telefonima i tabletima radi bez problema i odziv je odlican. Za sporije uredjaje mozete obrisati nepotrebne stavke u ux folderu i time znatno ubrzati rad. Isprobana je na putu i sve funkcionise kako treba od upozorenja na prekoracenje brzine do prekrsajnih kamera. Sa vise od 4 sateleta ne preracunava ponovo rutu kada stoire na semaforu.
Molim drugare da napišu nekoliko komentara u vezi njihovih verzija iGO_NextGen koje nam nude. Bez ljutnje, ovo već postaje apsurdno. Naravno, tu ubrajam i svoju verziju. I ostale verzije .... Kako će se neiskusan i običan korisnik snaći. Po kom kriterijumu izabrati !?
@virusdll nudi verziju sa 122 licence !? Da li su sve potrebne. "Za sporije uredjaje mozete obrisati nepotrebne stavke u ux folderu i time znatno ubrzati rad". Pa, prijatelju, napiši koje su to nepotrebne stavke. I ako su nepotrebne, čemu tebi služe ?
@vladcepesh, naš cenjeni urednik, bez ijedne rečenice nudi neku drugu verziju. Pošto, iskreno, u njega imam više poverenja, želeo sam sada instalirati njegovu verziju i isprobati. Ali, odmah problem. U folderu iGO_NextGen već postoji folder license a tu je i novi zip fajl license.7z. Ništa ne piše. Koje licence koristiti ? Jer vidim da se razlikuje njihov broj, a i veličina foldera.
Na kraju, pošto @virusdll nudi i DEM fajl, da li taj fajl uopšte ostavlja utisak reljefa ili samo nepotrebno opterećuje memorijski prostor. Koiko sam video, iGO_NextGen nema korektan fajl za 3D reljef. Urednik @vladcepesh, pametnije postupa. Postavlja prazan DEM folder, pa ko želi neka ubaci koji smatra da mu je potreban.
Drugari, molim vas ne zamerite. Ali, još jednom ulazimo u, s moje strane, pomenuti "začarani lavirint". Molim vas, opišite šta smatrate da je to što vašu ponudu, vašu verziju, izdvaja od do sada viđenih. I zašto smatrate da članovi trebaju baš nju instalirati. Ovako, samo se stvara zabuna. Ja želim da koristim najkorektniju verziju, bilo ko da je nudi, tj. postavi. Ali, kako da se odlučim ? Na osnovu čega ?
Unared hvala na objašnjenju verzija koje ste postavili.
Srdačan pozdrav !

• Sviđa mi se
Reactions: WOB

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
U potpunoti sam saglasan sa ovim, da se napiše šta koji od dodataka u UX u stvari radi, imenom i prezimenom. Neki su kao očigledni po nazivu, ali ...

smartnavi.zip
hwydrive.zip
connected_settings.zip
navtools.zip

samo neki od primera.

A da. Obrisao sam više od pola dodataka iz UX foldera, i nisam primetio bilo kakvu promenu u brzini rada programa, samo manje opcija u podešavanjima.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Ja po četvrti put instaliram NextGen, ne bih li ga "zavoleo".
Kako da "nateram" Online pretragu da radi?
Ovde je kao uključena
Ali ovde nije aktivna
Sorry za slike, ne umem da ih smanjim na telefonu.
Druže, vidim da ti niko ne odgovara. Mogu samo da ti ilustrujem kakve ja informacije dobijam. Slike su u prilogu. Možda ti neću pomoći, ali da se bar potrudim.
Po uključenju navigacije, sa uključenim WiFi, dobijam poruku "Da nemam još aktiviran neki onlajn servis". Kako se to aktivira ja ne znam, pretpostavljam da je neophodno otići na sajt NNG...To je prva slika.
Iako sam na sledećih pet, navodno aktivirao, na sledećoj slici (šestoj) Screenshot_2015-12-04-12-08-26 piše da moja pretplata na onlaj servis ističe za 0 dana, dakle, već je istekla. Možda je potrebna licenca, možda nešto drugo. Ja ne znam, samo ti postavljam slike sa moje verzije. Na sledećoj slici je ista informacija i po pitanju online parkinga.
Na kraju, ono što je tebe interesovalo, slika Screenshot_2015-12-04-12-16-11, piše da "Usluga onlajn pretrage nije dostupna u mom regionu".
Ne znam da li sam ti pomogao. Sebi sam razjasnio.
P.S. Što se tiče veličine slika, opravdana je primedba urednika @vladcepesh (post #480) da smanjimo veličinu slika. Teško se prate i stranica postaje nepregledna. Ti kažeš da to ne umeš. Verovatno znaš da u opciji "Dodati datoteku" možeš ubaciti sliku i ostaviti je da NE BUDE puna slika. Mislim da se ovo može izvesti i kada se uploaduje i slika sa telefona. Ja nisam probao. Ovo nije prigovor tebi, već pokušaj da ti i pomognem oko veličine slike u postu.

Prilozi

• Screenshot_2015-12-04-12-03-50.png
    Screenshot_2015-12-04-12-03-50.png
    141,8 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_2015-12-04-12-04-16.png
    Screenshot_2015-12-04-12-04-16.png
    51,7 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_2015-12-04-12-04-26.png
    Screenshot_2015-12-04-12-04-26.png
    190,5 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_2015-12-04-12-05-26.png
    Screenshot_2015-12-04-12-05-26.png
    87,7 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_2015-12-04-12-08-11.png
    Screenshot_2015-12-04-12-08-11.png
    173 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_2015-12-04-12-08-26.png
    Screenshot_2015-12-04-12-08-26.png
    143,2 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_2015-12-04-12-08-30.png
    Screenshot_2015-12-04-12-08-30.png
    142,3 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_2015-12-04-12-16-11.png
    Screenshot_2015-12-04-12-16-11.png
    161,4 KB · Pregleda: 43
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Da krenemo od pocetka. Sve gore opisane verzije su manje vise slicne i razlikuju se samo u broju licenci i dodataka u ux folderu. Sve drugo je potpuno isto. Modifikovan je i sys.txt fajl i tu moze biti malih razlika. Naravno da ne treba toliki broj licenci iz prostog razloga sto ne koristimo vise stare mape, poi i buildinge, kao i odredjene licence npr. Israel, Brazil, Turkey sa starijim datumima od trenutno aktuelnih, pa samim i nema potreba za istim. E sad, sto se tice dodataka u ux folderu tu su iskustva razlicita. Sve je stvar ukusa i potreba korisnika. Neko voli da ima sve dodatke u navigaciji (sto moze da utice na njenu funkcionalnost), a sa druge strane (po meni) ima dosta suvisnih i nepotrebnih dodataka. Konkretno nisu mi potrebne raster karte, tmc, kompas, weather, batery indicator, fuel prices, fuel consuption, ari country flag, ari simulation itd. Ali opet ponavljam, sve je stvar ukusa i ko sta voli. Ja imam 36 licenci, a u ux folderu 32 dodatka i sve radi savrseno. Jedini problem je vec gore opisan da prilikom zaustavljanja na semaforu pocne da menja smer kretanja i radi rekalkulaciju rute.

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
P.S. Što se tiče veličine slika, opravdana je primedba urednika @vladcepesh (post #480) da smanjimo veličinu slika. Teško se prate i stranica postaje nepregledna. Ti kažeš da to ne umeš. Verovatno znaš da u opciji "Dodati datoteku" možeš ubaciti sliku i ostaviti je da NE BUDE puna slika. Mislim da se ovo može izvesti i kada se uploaduje i slika sa telefona. Ja nisam probao. Ovo nije prigovor tebi, već pokušaj da ti i pomognem oko veličine slike u postu.
Baš zbog ovoga sam i postavio pitanje, na drugoj temi. Nisam nikada koristio opciju "Dodati datoteku", već sam samo uradio Paste linka sa Photobucket, preko tastera za postavljanje slika. Jako retko, skoro nikada, ne pišem sa PC računara, isključivo sa telefona, pa onda nekih opcija i nema. Probaću. Hvala

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Druže, vidim da ti niko ne odgovara. Mogu samo da ti ilustrujem kakve ja informacije dobijam. Slike su u prilogu. Možda ti neću pomoći, ali da se bar potrudim.
Po uključenju navigacije, sa uključenim WiFi, dobijam poruku "Da nemam još aktiviran neki onlajn servis". Kako se to aktivira ja ne znam, pretpostavljam da je neophodno otići na sajt NNG...To je prva slika.
Iako sam na sledećih pet, navodno aktivirao, na sledećoj slici (šestoj) Screenshot_2015-12-04-12-08-26 piše da moja pretplata na onlaj servis ističe za 0 dana, dakle, već je istekla. Možda je potrebna licenca, možda nešto drugo. Ja ne znam, samo ti postavljam slike sa moje verzije. Na sledećoj slici je ista informacija i po pitanju online parkinga.
Na kraju, ono što je tebe interesovalo, slika Screenshot_2015-12-04-12-16-11, piše da "Usluga onlajn pretrage nije dostupna u mom regionu".
Ne znam da li sam ti pomogao. Sebi sam razjasnio.

Ja bih voleo da sam barem dobio na ekranu prikaze koje ti imaš na slikama 2 i 3.
Možeš li da postaviš svoj sys.txt fajl, moguće da je tu nešto drugačije.
Hvala

Natrag