- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Bog ne brani alkohol nego je protiv poroka u sta spada i pijanstvo.
tvoj kult to dozvoljava?
Ako ste vi jehovisti otpad od adventista, a adventisti su kult, što ste onda vi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Bog ne brani alkohol nego je protiv poroka u sta spada i pijanstvo.
tvoj kult to dozvoljava?
JS su pravi hriscani a ko je otpad imas u Bibliji smerniceAko ste
JS su pravi hriscani a ko je otpad imas u Bibliji smernice
JS se jedini drze svega sto pise u Bibliji i time su izvorna vera od Boga.
Takvih koji se "jedini drže Biblije", već je 50-tak tisuća.
Ako ste vi jehovisti otpad od adventista, a adventisti su kult, što ste onda vi?
Ovaj stih isto dokazuje da čovjek ima dušu , a vi opet neverujete15 Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne videste nikakav lik u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Moraju ga pustit da prokipiLepo je i korisno pojašnjavati, ali uvek treba biti spreman na teškoće u tome, jer je otrov kultova veoma jak.
Pošto mi vjerujemo daje Isus Bog , onda nije greh obožavanje Isusova kipa , jerje on Bog JahveSamo Bogu JHVH pripada obozavanje.
Da vama je idol stup , držte se čvrsto stupa da se nesrušite od predoziranja grožđanim sokomTakodje i koriscenje KRSTa kao idola.
Svećenik ne obožava sliku , nego Boga , jer vjeruje daje Isus Bog , i sama tvrdiš da treba obožavat Boga , eto na slici je Isus , i on vjeruje daje Isus Bog , i što tu ima loše , obožavat Boga , a ne slikuevo na slici ocigledan primer idolopoklonstva
Pogledajte prilog 119068
Sone prijaviće te za uvredu , ondaćeti spot biti izbrisan kao i moj , evo vidi :"Nažalost, oni rakiju ne piju, zabranili su im osnivači kultova. (To što su isti lokali, to nije bitno)
Sone prijaviće te za uvredu , ondaćeti spot biti izbrisan kao i moj , evo vidi :"
Vaša poruka u temi Pravoslavlje je izbrisana. Razlog: Uvredljiv sadržaj.
Ponedelјak u 20.34." Zar nevidiš dasu na nekom čudnom o.........
Zato ne reć lokali , nego konzumirali
Da vama je idol stup , držte se čvrsto stupa da se nesrušite od predoziranja grožđanim sokom
Ovo je tema o idolopoklonstvu,a ne o dusi. O dusi mozemo pricati na temi o dusi,a ovde je red da pricamo o idolopoklonstvu.Ovaj stih isto dokazuje da čovjek ima dušu , a vi opet neverujete
Zaokrete, oni su zmiju koristili u "posrednom obozavanju Boga"! Jel shvatas? A to je po vama zabranjeno!Kakve bre veze ima bakarna zmija sa obozavanjem idola???
Jesu li Jevreji ljubili tu bakarnu zmiju?,klanjali joj se i molili??? ,a ako jesu ,jesu li dobili neki odgovor na takvo ponasanje???
Jesu li Jevreji ljubili tu bakarnu zmiju?,klanjali joj se i molili??? ,a ako jesu ,jesu li dobili neki odgovor na takvo ponasanje??
Nije li Mojsije nacinio kovceg na kojem su bila dva lika andjela, ispred kojih su "sluzili" i kadili, pomazivali ga krvlju, znaci vrsili su svetu sluzbu ispred tih likova!Dal je uopste normalno da se crta lik Isusa,bilo koga andjela,device Marije ,da se ljubi ,moli mu se i obozava??? Jel to pise u Bibliji??
Ceo SZ ti svedoci, hramska sluzba ti svedoci da su imali likove u Svetinji i sluzili ispred i klanjali se, kadili su im, pa ako to ne vidis, stvarno ti onda nista nece biti dovoljno.pokazi meni neukom taj stih u Bibliji,
A ako ne mozes da mi pokazes takav stih,onda mozemo na drugu temu
Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.
5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj,
Zaokrete, oni su zmiju koristili u "posrednom obozavanju Boga"! Jel shvatas? A to je po vama zabranjeno!
Zato nas i optuzujete!
Medjutim zapovest Bozja nije zabranjivala likove naseg Boga, zato ju je Mojsije i napravio.
Preko nje su "posredno iskazivali veru u Boga" ! Dakle, obozavali su ga isto kao i mi preko slike!
Dakle, likovi u svrhu 'posrednog obozavanja' su itekako dozvoljeni!
Nije ih dozvoljeno obozavati kao da su oni sami bogovi! Ali imati slike kao rekvizite je dozvoljeno!
Znaci odgovor na tvoje pitanje bi bio, nije dozvoljeno 'ljubiti i klanjati se' predmetu ako tim cinom obozavas samu sliku, ali ako je tvoje obozavanje u prenosnom smislu onda to nije greh, jer nije bitna spoljasnjost, i zapovest je duhovna i na srce se odnosi a ne na polozaje tela!
To je kao kada vojnik pozdravlja zastavu, on svojim cinom ne obozava tu zastavu vec ono sto ona predstavlja, ali je njegova paznja usmerena zastavi kao simbolu.
Ti mozes posmatrajuci ga reci da je on idolopoklonik, ako ne razumes sta on radi, ali ako znas sta radi, nikad ga neces smatrati idolopoklonikom!
Isto je i sa slikama u Hriscanskom Bogosluzenju!
Nije li Mojsije nacinio kovceg na kojem su bila dva lika andjela, ispred kojih su "sluzili" i kadili, pomazivali ga krvlju, znaci vrsili su svetu sluzbu ispred tih likova!
Tom prilikom svestenik je izuvao obucu, i klanjao se, stoji zapisano kod jevreja!
Ti kad bi to posmatrao ti bi ih optuzio za idolopoklonstvo, a oni nisu obozavali predmet, vec ono sto on predstavlja!
Ceo SZ ti svedoci, hramska sluzba ti svedoci da su imali likove u Svetinji i sluzili ispred i klanjali se, kadili su im, pa ako to ne vidis, stvarno ti onda nista nece biti dovoljno.
To se sve odnosi na "druge bogove" , u svakoj zapovesti koju si ti citirala gore stoji rec "drugo" ili "tudji bogovi" i "Bog ljubomoran". Cime se potvrdjuje ono sto sam ja rekao, da Bog nije zabranio gradnju likova u pravom obozavanju, vec je zabranio gradnju likova "tudjih bogova"!
Jer kad bi zabranio likove u pravim obozavanju ni Mojsije ne bi nacinio zmiju koja je predstava Hrista, niti bi nacinio kovceg sa likovima dva andjela!
Ovo je vama izgleda idol, a svestenik ovde sluzi likove: