Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako ste vi jehovisti otpad od adventista, a adventisti su kult, što ste onda vi?

Tradicionalne crkve su mnogobozacki kultovi nastali tako sto je mnogobozacka religija preuzela Hriscanska obelezja.
To je staro mnogobostvo u novom ruhu.

Adventisticka crkva je Hristova crkva poslednjeg vremena, potomci prve Hriscanske crkve.
U otkrivenju ima sedam crkava koje deluju u sedam istorijskih razdoblja.
Adventisticka crkva je sedma posllednja crkva ili Laodikeja koju Bog podize u poslednjem vremenu sa ciljem da najavi vreme kraja i Hristov drugi dolazak u slavi.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
15 Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne videste nikakav lik u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Ovaj stih isto dokazuje da čovjek ima dušu , a vi opet neverujete

Lepo je i korisno pojašnjavati, ali uvek treba biti spreman na teškoće u tome, jer je otrov kultova veoma jak.
Moraju ga pustit da prokipi

Samo Bogu JHVH pripada obozavanje.
Pošto mi vjerujemo daje Isus Bog , onda nije greh obožavanje Isusova kipa , jerje on Bog Jahve
Takodje i koriscenje KRSTa kao idola.
Da vama je idol stup , držte se čvrsto stupa da se nesrušite od predoziranja grožđanim sokom
evo na slici ocigledan primer idolopoklonstva
Pogledajte prilog 119068
Svećenik ne obožava sliku , nego Boga , jer vjeruje daje Isus Bog , i sama tvrdiš da treba obožavat Boga , eto na slici je Isus , i on vjeruje daje Isus Bog , i što tu ima loše , obožavat Boga , a ne sliku
Nažalost, oni rakiju ne piju, zabranili su im osnivači kultova. (To što su isti lokali, to nije bitno)
Sone prijaviće te za uvredu , ondaćeti spot biti izbrisan kao i moj , evo vidi :"
Vaša poruka u temi Pravoslavlje je izbrisana. Razlog: Uvredljiv sadržaj.
Ponedelјak u 20.34." Zar nevidiš dasu na nekom čudnom o.........
Zato ne reć lokali , nego konzumirali

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sone prijaviće te za uvredu , ondaćeti spot biti izbrisan kao i moj , evo vidi :"
Vaša poruka u temi Pravoslavlje je izbrisana. Razlog: Uvredljiv sadržaj.
Ponedelјak u 20.34." Zar nevidiš dasu na nekom čudnom o.........
Zato ne reć lokali , nego konzumirali

Ahahahahahahahahahahaha, izvini sestro, ali ne mogu da se ne smejem. Konzumacija podrazumeva nivo, kulturno prilaženje predmetu konzumacije (hrana, piće), a njihova je "proročica" po rečima svedoka (koji su i dalje ostali verni kultu, da ne bude zabune) tokom jednog putovanja železnicom (na neki od njihovih bezbrojnih sastanaka) jela bifteke i rakove kao da pre toga godinama ništa u usta nije stavila.

No dobro, neka im bude, konzumirala je viski (valjda da bi mogla lakše da "piše")

Da vama je idol stup , držte se čvrsto stupa da se nesrušite od predoziranja grožđanim sokom

Ne piju oni grožđani sok. To im rade braća po Mileru. Oni se (Raselovci) čak i ne pričešćuju, to je "rezervirano" isključivo za one koji za sebe tvrde da su odabranih 144.000....

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovaj stih isto dokazuje da čovjek ima dušu , a vi opet neverujete
Ovo je tema o idolopoklonstvu,a ne o dusi. O dusi mozemo pricati na temi o dusi,a ovde je red da pricamo o idolopoklonstvu.
Da li to znaci da covek treba da crta slike ljudi,andjela itd i da se tim slikama i kipovima moli??? prema 5.Moj 4:15-20 ,da im se klanja ,ljubi ih,moli im se ???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakve bre veze ima bakarna zmija sa obozavanjem idola???
Jesu li Jevreji ljubili tu bakarnu zmiju?,klanjali joj se i molili??? ,a ako jesu ,jesu li dobili neki odgovor na takvo ponasanje???
Zaokrete, oni su zmiju koristili u "posrednom obozavanju Boga"! Jel shvatas? A to je po vama zabranjeno!

Zato nas i optuzujete!

Medjutim zapovest Bozja nije zabranjivala likove naseg Boga, zato ju je Mojsije i napravio.

Jesu li Jevreji ljubili tu bakarnu zmiju?,klanjali joj se i molili??? ,a ako jesu ,jesu li dobili neki odgovor na takvo ponasanje??

Preko nje su "posredno iskazivali veru u Boga" ! Dakle, obozavali su ga isto kao i mi preko slike!

Dakle, likovi u svrhu 'posrednog obozavanja' su itekako dozvoljeni!

Nije ih dozvoljeno obozavati kao da su oni sami bogovi! Ali imati slike kao rekvizite je dozvoljeno!

Znaci odgovor na tvoje pitanje bi bio, nije dozvoljeno 'ljubiti i klanjati se' predmetu ako tim cinom obozavas samu sliku, ali ako je tvoje obozavanje u prenosnom smislu onda to nije greh, jer nije bitna spoljasnjost, i zapovest je duhovna i na srce se odnosi a ne na polozaje tela!

To je kao kada vojnik pozdravlja zastavu, on svojim cinom ne obozava tu zastavu vec ono sto ona predstavlja, ali je njegova paznja usmerena zastavi kao simbolu.

Ti mozes posmatrajuci ga reci da je on idolopoklonik, ako ne razumes sta on radi, ali ako znas sta radi, nikad ga neces smatrati idolopoklonikom!

Isto je i sa slikama u Hriscanskom Bogosluzenju!

Dal je uopste normalno da se crta lik Isusa,bilo koga andjela,device Marije ,da se ljubi ,moli mu se i obozava??? Jel to pise u Bibliji??
Nije li Mojsije nacinio kovceg na kojem su bila dva lika andjela, ispred kojih su "sluzili" i kadili, pomazivali ga krvlju, znaci vrsili su svetu sluzbu ispred tih likova!

Tom prilikom svestenik je izuvao obucu, i klanjao se, stoji zapisano kod jevreja!

Ti kad bi to posmatrao ti bi ih optuzio za idolopoklonstvo, a oni nisu obozavali predmet, vec ono sto on predstavlja!

pokazi meni neukom taj stih u Bibliji,
A ako ne mozes da mi pokazes takav stih,onda mozemo na drugu temu
Ceo SZ ti svedoci, hramska sluzba ti svedoci da su imali likove u Svetinji i sluzili ispred i klanjali se, kadili su im, pa ako to ne vidis, stvarno ti onda nista nece biti dovoljno.

Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.

5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj,

Jer 'Ja Sam Gospod Bog Tvoj', sam tekst ti kaze!

To se sve odnosi na "druge bogove" , u svakoj zapovesti koju si ti citirala gore stoji rec "drugo" ili "tudji bogovi" ili "Bog ljubomoran". Cime se potvrdjuje ono sto sam ja rekao, da Bog nije zabranio gradnju likova u pravom obozavanju, vec je zabranio gradnju likova "tudjih bogova"!

Jer kad bi zabranio likove u pravom obozavanju ni Mojsije ne bi nacinio zmiju koja je predstavljala Hrista, niti bi nacinio kovceg sa likovima dva andjela!

Ovo je vama izgleda idol, a svestenik ovde sluzi likove:

arkmoses.jpg

280px-Tissot_Moses_and_Joshua_in_the_Tabernacle.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zaokrete, oni su zmiju koristili u "posrednom obozavanju Boga"! Jel shvatas? A to je po vama zabranjeno!

Zato nas i optuzujete!

Medjutim zapovest Bozja nije zabranjivala likove naseg Boga, zato ju je Mojsije i napravio.

Preko nje su "posredno iskazivali veru u Boga" ! Dakle, obozavali su ga isto kao i mi preko slike!

Dakle, likovi u svrhu 'posrednog obozavanja' su itekako dozvoljeni!

Nije ih dozvoljeno obozavati kao da su oni sami bogovi! Ali imati slike kao rekvizite je dozvoljeno!

Znaci odgovor na tvoje pitanje bi bio, nije dozvoljeno 'ljubiti i klanjati se' predmetu ako tim cinom obozavas samu sliku, ali ako je tvoje obozavanje u prenosnom smislu onda to nije greh, jer nije bitna spoljasnjost, i zapovest je duhovna i na srce se odnosi a ne na polozaje tela!

To je kao kada vojnik pozdravlja zastavu, on svojim cinom ne obozava tu zastavu vec ono sto ona predstavlja, ali je njegova paznja usmerena zastavi kao simbolu.

Ti mozes posmatrajuci ga reci da je on idolopoklonik, ako ne razumes sta on radi, ali ako znas sta radi, nikad ga neces smatrati idolopoklonikom!

Isto je i sa slikama u Hriscanskom Bogosluzenju!

Nije li Mojsije nacinio kovceg na kojem su bila dva lika andjela, ispred kojih su "sluzili" i kadili, pomazivali ga krvlju, znaci vrsili su svetu sluzbu ispred tih likova!

Tom prilikom svestenik je izuvao obucu, i klanjao se, stoji zapisano kod jevreja!

Ti kad bi to posmatrao ti bi ih optuzio za idolopoklonstvo, a oni nisu obozavali predmet, vec ono sto on predstavlja!

Ceo SZ ti svedoci, hramska sluzba ti svedoci da su imali likove u Svetinji i sluzili ispred i klanjali se, kadili su im, pa ako to ne vidis, stvarno ti onda nista nece biti dovoljno.

To se sve odnosi na "druge bogove" , u svakoj zapovesti koju si ti citirala gore stoji rec "drugo" ili "tudji bogovi" i "Bog ljubomoran". Cime se potvrdjuje ono sto sam ja rekao, da Bog nije zabranio gradnju likova u pravom obozavanju, vec je zabranio gradnju likova "tudjih bogova"!

Jer kad bi zabranio likove u pravim obozavanju ni Mojsije ne bi nacinio zmiju koja je predstava Hrista, niti bi nacinio kovceg sa likovima dva andjela!

Ovo je vama izgleda idol, a svestenik ovde sluzi likove:

arkmoses.jpg

280px-Tissot_Moses_and_Joshua_in_the_Tabernacle.jpg

Dragi moj Mire,
cekaj malo,ne zuri tolko brzo. ajmo deo po deo,
ajmo prvo o toj bakarnoj zmiji sto ju je Mojsije napravio.
Prvo jel je nju Mojsije napravio po svojoj zelji,ili po Bozjoj naredbi???
Drugo : Jel ju je napravio da joj se SVI,bas SVI Ljudi mole i klanjaju ili pak samo oni koje je zmija ujela???
Trece: Dokle je ova naredba bila na snazi ,jel to 11 zapoved???
Cetvrto: kako su je to Jevreji obozavali?,kako su joj se klanjali i molili joj se??? jel to negde pise u Bibliji?
Peto: dal znas objasnjenje Isusa Hrista u vezi tog slucaja,jer nisi prvi koji veruje u to sto si napisao.
Dosta je ovih 5 samo za ovaj slucaj ,a o zavetnom kovcegu drugi put,kad zavrsimo sa zmijom...

Natrag