Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je Bog rekao da je to gadno onda je gadno.
Stvarno ne znas zasto?
Ja sam objasnila a ti ako ne razumes sta je idolopoklonstvo i zasto ga Bog brani
otvori malo Bibliju pa istrazi tu temu.

Što je gadno ajd objasni?

Ja znam, a ti ne znaš.

Ti si samo citirala Bibliju, a nisi objasnila zašto je to idolopoklonstvo.

Ti nama objasni zašto je to gadno?

Ovo je najbolji primjer oholosti, sektaštva, i, kako kaže akademik Miloš Bogdanović, duhovnog đubretarstva. Ovo dvoje ljudi, mystery i Tripo, "do u jotu" jednako vjeruju i naučavaju, a pogledajte kako međusobno komuniciraju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li se ti salis?

Ne šalim. Najozbiljnije to mislim.

Isto verujemo a on me vredja???

Točno. Isto vjerujete, a on te vrijeđa.

1. Oboje vjerujete da je Isus anđeo.
2. Oboje vjerujete da bestjelesna duša ne postoji.
3. Oboje vjerujete da je Trojstvo opasna poganština.
4. Oboje vjerujete da je Isus lažov, jer je Crkvi obećao da je ni vrata paklena neće nadvladati, a vas oboje tvrdi da je postala Babilonska Bludnica.
5. Oboje vjerujete da je Euharistija kanibalizam.
6. Oboje mrzite Isusovu majku Mariju i lažete o njoj.
7. Oboje vjerujete da se može izračunati datum Isusova dolaska.
8. Oboje vjerujete da 20-tak tisuća isusovaca, naoružani križićima oko vrata, "drže za m..a cijeli svijet".
9. Oboje vjerujete da Sveti sakramenti Crkve nisu sveti i Božji nego sotonini.

Valjda si shvatio da nismo iste vere

Ipak jeste iste vjere. :) Evo ti gore dokaz.

A ja normalno komuniciram.

Tako ti misliš.

Ti sada vredjas isto

Čime? Istinom o vjeri vas dvoje?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo je najbolji primjer oholosti, sektaštva, i, kako kaže akademik Miloš Bogdanović, duhovnog đubretarstva. Ovo dvoje ljudi, mystery i Tripo, "do u jotu" jednako vjeruju i naučavaju, a pogledajte kako međusobno komuniciraju.

Komuniciraju tako jer "There could be Only One". Shvatimo da se radi o sektaškom ratu za duše, sektaškom sukobu za mesto "vernog ostatka". Ujedno, nikada ne smemo zaboraviti da su i adventisti i svedoci jehove, deca jednog te istog pokreta, jedne te iste laži, Mileritizma.

4. Oboje vjerujete da je Isus lažov, jer je Crkvi obećao da je ni vrata paklena neće nadvladati, a vas oboje tvrdi da je postala Babilonska Bludnica.
8. Oboje vjerujete da 20-tak tisuća isusovaca, naoružani križićima oko vrata, gospodare kuglom zemaljskom.

Na eventualno pitane zašto je on vređa, odgovor se nalazi upravo u mom gornjem odgovoru.

Uzgred, lista zajedničkih verovanja ove dve zajednice je duža.... zaboravio si da i jedni i drugi ne veruju, tačnije negiraju postojanje pakla.

Jesu, iste su vere, razlika je samo u tome što svedoci jehove ne drže Ellen Gould Harmon White "duhom proroštva".

Istina uvek vređa one koji laž drže istinitom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Počelo je sa požarima, zemljotersima, poplavama. Bog je počeo da odnosi idole ljudima, kuće, auta itd.

A uskoro će u CG ikone i hramove.

Svi idoli će biti uništeni.

Ma kako da ne, Isus je "nevidljivo dosao" i sprovodi sud nad "vavilonskom bludnicom", Rimskom i Pravoslavnom crkvom?

Ma veze vi nemate!

Pominjete "vavilonsku bludnicu", zenu koja "sedi na 7 brda" i tvrdite da je to Rim?
A ustvari je grad koji se spominje u otkrivenju Washington, i on se nalazi na 7 brda!

Evo dokaz da se Washington nalazi na "7 brda":

"Washington D.C.’s original name was Rome, Maryland, and a branch of the Potomac River was called Tiber Creek, which was named after the Tiber river in Rome. Like Rome, Washington D.C. has 7 hills, whose names are: 1. Capitol Hill, 2. Meridian Hill, 3. Floral Hills,4. Forest Hills, 5. Hillbrook, 6. Hillcrest, and 7. Knox Hill."

Postoji cak vinarija, koja se zove "Vinarija sedam planina", zatim prodavnica " Sedam planina Shop", na mapi!
Eto to vam je vasa "vavilonska bludnica", zena koja je opisana u otkrivenju, koja "sedi nad kraljevim zemaljskim":

data=kGr1LhTtvLj2Ok4HLVYWamadJ_8vp_GA0oEh61CrwWLUD_4gZrMYN1E-uAIs7vYbg0BYT6MxpdwPnDqdtzMxgmbjEgDuAjo9IqwGBV6HiEJbYk1Kq0tAGbQ1CsLa90c2ukD0eyiOyrVdECwCAPTJY5NcyLtjHa308wkze96FVuc2UFIoY1789sPXM81Vcw7Xyk6ew4AbAj7NsyNcbnZ50vkNAyHJfknW6rsXuUuNScHVnkaxGpT8DJCm5mFYuIQzGinJ2P1E9IuuqfvvXPm1KBFDDJOzpNkeCj9lSXFDUah5qz-AsdfUpis

Dakle, ko je taj koji svima uvodi sankcije, pa "ne mogu ni kupiti ni prodati osim ako imaju zig zveri ili broj imena njezina", da ne mogu trgovati, ako se ne poklone! Ko uvodi cipove, ciji je grad leglo "caranja" vracanja, satanizma, vesticarenja, raspustenosti homoseksualizma, pedofilije i sl??? Ko "vlada nad kraljevima zemaljskim"??? I ko se obogatio, ko je obucen u "porfiru i skerlet", sa kim "bludnice svi carevi zemaljski" ako ne sa amerikom???

Dosta vise sa izvrtanjem i podmetanjem!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, ko je taj koji svima uvodi sankcije, da "ne mogu ni kupiti ni prodati osim ako imaju zig zveri ili broj imena njezina", da ne mogu trgovati, ako se ne poklone! Ko uvodi cipove, ciji je grad leglo "caranja" vracanja, satanizma, vesticarenja, raspustenosti homoseksualizma, pedofilije i sl??? Ko "vlada nad kraljevima zemaljskim"??? I ko se obogatio i ko je obucen u "porfiru i skerlet", sa kim "bludnice svi carevi zemaljski" ako ne sa amerikom???

Amerika je samo jedno od carstava koje bludniči sa zveri, Nije ona Zver, U pitanju je koncept, a sama poruka apokalipse nam je pred očima, samo što mi odgovore tražimo u fizičkoj realnosti i doslovnosti.

Rim je koncept, kao i bregovi, kao i "skerlet i porfir", kao i Babilon. Ivan - Jovan govori simbolično.

Sedam bregova su sedam smrtnih grehova na kojima se izgrađuje "carstvo", Babelon - Vavilon, grad zbrke jezika je grad brbljanja blasfemija, grad koji nije jedno fizičko mesto na Zemlji.

Seti se, broj imena zveri je 666, a to je broj čovekov. Ali se ne radi samo o jednom biću, jer reč kojom se u Svetom Pismu označava antihrist je množina.

Pa ko je onda zver pitaće se mnogi? To je ideologija.

Naime, Satana je iako je pao, duhovno biće i tako deluje na ljude. Pa koje je onda njegovo "carstvo" koje je prorečeno i sa kime se "kurvaju svi carevi zemaljski"?

To je carstvo ideologije "Humanizma, Tolerancije, Diverziteta" u kome se čovek postavlja na mesto Boga, u svemu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma kako da ne, Isus je "nevidljivo dosao" i sprovodi sud nad "vavilonskom bludnicom", Rimskom i Pravoslavnom crkvom?

Eto koliko nemaš pojma o Bibliji kada Isus dođe neće biti 1/3 živih ljudi na Zemlji.

Ma veze vi nemate!

Vi ste vezani za idole. Panika vas hvata, uzeće nam Milo idole.

Evo dokaz da se Washington nalazi na "7 brda":

Jel ta država smijenjivala careve kroz istoriju, prolijevala krv itd.

Postoji cak vinarija, koja se zove "Vinarija sedam planina", zatim prodavnica " Sedam planina Shop", na mapi!

7 brda je samo jedan segment, a gleda se sveukupna slika, svi segmenti.

Opet tipično pravoslabmo-katoličko usko gledanje, uzimanje samo jednog segmenta.

Kao ono pušenje je zdravo, ima jedna baba puši već 70 godina, eto je puni 96 i šta joj fali.

E to su vaši dokazi. Našao Mire Vašington sa 7 brda i to osporava Rim.

:beee:

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Ne šalim. Najozbiljnije to mislim.

8. Oboje vjerujete da 20-tak tisuća isusovaca, naoružani križićima oko vrata, "drže za m..a cijeli svijet".

Tako ti misliš.

pa eto pogresno verujes ti sta ja verujem a posto nismo iste vere ne verujemo isto.

Bog kaze da volimo dobro a da mrzimo na zlo.
Nista drugo.
Bog je JHVH Jehova
a Isus je Bozji Sin, posebne vrste nije obican andjeo.
Iznad andjela je i posebne je vrse duhovno bice.
Dusa postoji, ceo covek je dusa, telo i duh...
Trojstvo jeste paganska dogma sta je tu nejasno?
Isus ne moze da laze jer je Bozji sin.
Ne mrzimo Isusovu majku i verujemo sve kako je u Bibliji
u vezi nje.
Ne moze se izracunati vreme Isusovog dolaska da sudi.
1914 god je izracunata na temelju Biblijskih prorocanstava
i te god je Isus ustolicen kao Kralj Bozje vladavine ne nabu
i tada pocinju poslednji dani ovog sveta.
a Idolopoklonstvo je tezak greh.
Bog je u proslosti unistavao idolopoklonike.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nista drugo.

To zna i svaki ateista.

Znači da Biblija ima dublji smisao koji ti ne razumiješ.

Bog je JHVH Jehova

To kažu i džihadisti.

eto zato se islam ne raspada jer ne vjeruju u Trojstvo.

A zašto je težak grijeh ne možeš da objasniš. Sa psihološkog aspekta ne možeš da objasniš zašto je to idolopoklonstvo.

To zna svako.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Duhovno đubretarenje, rekao bi akademik Miloš Bogdanović.

pa eto pogresno verujes ti sta ja verujem a posto nismo iste vere ne verujemo isto.

Nista drugo.
Bog je JHVH Jehova
a Isus je Bozji Sin, posebne vrste nije obican andjeo.
Iznad andjela je i posebne je vrse duhovno bice.
Dusa postoji, ceo covek je dusa, telo i duh...
Isus ne moze da laze jer je Bozji sin.
Ne mrzimo Isusovu majku i verujemo sve kako je u Bibliji
u vezi nje.
Ne moze se izracunati vreme Isusovog dolaska da sudi.
1914 god je izracunata na temelju Biblijskih prorocanstava
i te god je Isus ustolicen kao Kralj Bozje vladavine ne nabu
i tada pocinju poslednji dani ovog sveta.

Ti si samo potvrdila da ti i tripo jednako vjerujete. Evo, ponovit ću ovdje što sam ja naveo da vjerujete, pa mi reci što sam krivo iznio:

Natrag