Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Kako god, niko nista nije smutio. Tripo je Milos Bogdanovic.Mire, opet ste ti i ostali nesto tu smutili.
Ja ne razumem ljude koji se bave drugim ljudima.
Mene u crkvi vecina vernika ne zna osim iz vidjenja, i kasnije u saradnji sa bracom u delu, a tako je jer se ja nikada nisam isticao, i zto sto u crkvi svi gledaju samo sebe, i uglavnom se svrstavaju u razlicite grupe, propovednickih sinova i kceri, bogatih, vidjenih, onih koji se isticu, itd.
Sustinski, u danasnjem Adventizmu pridoslica u sustini nema tu sta da trazi, posebno onaj koji zeli da sluzi Bogu celim srcem, jer ce biti odbacen, sikaniran, i na kraju mozda i iskljucen, jer se ne uklapa u ni jednu od postojecih grupa koje postoje u crkvi.
Ja sam jos u pocetku u toj crkvi bio odbacen, ljudi kao da su bezali od mene, okretali glavu u susretu samnom, bezali po hodnicima..itd..
Kada bih ja poceo pisati o danasnjem Adventizmu svasta bih imao da iznesem, mada sam to vec i izneo u svojim svedocanstvima.
U crkvi ima i onih koji me znaju, uglavnom u Beogradskoj crkvi.
Ali to nije bitno, jer mene je Gospod tu doveo, i otkrio mi se jos u pocetku.
Mozda su tako cinili i zbog Bozjeg ukora za formalizam kojim su bili ukoreni u susretu samnom, jer Bozji ljudi zrace Bozanskim, i to ne moze da se sakrije, ili ce to na ljude ostaviti pozitivan, ili pak negativan uticaj.
Reci cu otvoreno.
Gospod je pokazao iz iskustava nekolicine osoba u crkvi, da je u Beogradskoj crkkvi potpuno zavladao sotona, jer su odbacili delo probudjenja, i tu u sustini nema ni jednog iskrenog vernika, osim par starijih sestara i mozda brace.
Zato je Bozjem narodu potrebna reforma, ali nju ce sprovesti sam Gospod uskoro.
Evo prilazem iskustvo o kome govorim:
ISKUSTVA POJEDINE BRAĆE I SESTARA ADVETISTA, KAO POTVRDA BOŽJEG DELA PROBUĐENJA I REFORME, I NJEGOVOG ODBACIVANJA OD STRANE CRKVE
Draga braćo i sestre
Ovim svedočanstvom želim da iznesem nekoliko iskustava koja je Gospod dao pojedinim osobama unutar Adventističke crkve - našoj braći i sestrama, od kojih neke od njih nisu bile lično povezane sa delom probuđenja i reforme koje je Gospod pokrenuo u današnjem vremenu unutar svoje crkve, kao ni sa onima koji su pozvani na rad u ovom delu, ali čija iskustva zajednički upućuju na njega. i na one koje je Bog podigao u tom cilju rada u delu.
Takođe, ova iskustva upućuju i na činjenicu - da je crkva odbacila ovo delo, što je u nekoliko slučajeva dovelo do izlivanja Božjih sudova na one koji su ustali da se protiv njega bore, i onih koji nose vesti za današnje vreme njegovom narodu.
U opisu ovih iskustava nisu navedena imena ovih osoba, već samo inicijali.
ISKUSTVO SESTRE S.D
U noćnom viđenju - prljava voda u vidu velike poplave se nalazi ispred zgrade u kojoj ova sestra živi, dok ona stoji na ulici i gleda kako se njena deca i unuci dave u ovoj prljavoj vodi, nemoćna da bilo šta učini.
U jednom trenutku ja nailazim iz jednog pravca, i izgovaram sledeće reči "sad ću ja to da sredim"
Prelazim preko ove vode, ulazim u zgradu, i zavrćem neki ventil, i voda se polako povlači, a njena deca i unuci bivaju spaseni..
Ovim otkrivenjem Gospod je pokazao - da će delo probuđenja i reforme koje je on pokrenuo u današnjem vremenu unutar njegove crkve, kao i moj rad u njemu - imati pozitivan uticaj na ovu sestru i njenu porodicu, što se i pokazalo u njenom pozitivnom odzivu - u vremenu neposredno nakon ovog iskustva u vidu noćnog viđenja koje je doživela, i da će na kraju sva prljavština greha predstavljena ovom prljavom vodom - nestati, zahvaljujući Gospodu, i njegovom zalaganju za spasenje svog naroda, lično - kao i posredstvom svojih izabranih oruđa koja je podigao za rad u ovom delu.
ISKUSTVO BRATA N. S
U noćnom viđenju ovaj brat se nalazio na nekom prometnom mestu punom ljudi, i u jednom trenutku ugledao oblak koji mu se približavao - koji niko od prolaznika nije primećivao, na kome je video mene kako stojim na ovom oblaku - izgovarajući sledeće reči "brate S imam poruku za tebe"
I pored ovih mojih reči - brat S se na njih nije obazirao, već je sa izrazom čuđenja - više puta ponovio "Dragane, sta radiš na tom oblaku" nakon čega su usledile moje reči "brate S, pusti sad to, imam poruku za tebe"
Ovim otkrivenje, Gospod je pokazao - da su pojedini vernici u crkvi skloni da se u odnosu na delo Božje, ili Hrišćanske dužnosti u odnosu na svoj lični duhovni život i zajednicu sa Bogom - više bave formalnim tehničkim pitanjima vere, i time - ko je onaj ko određenu vest iznosi, kakav je njegov status ili položaj unutar crkve ili u društvu, pa čak i materijalni položaj, a zanemaruju samu sustinu, a to je vest koja im je upućena.
Gospod je takođe ovim otkrivenjem pokazao - da on poziva u svoju službu obične ljude, bez obzira na njihov crkveni, društveni, i materijalni status, ljude možda zaboravljene i neprimetne - koji sede u poslednjim redovima crkvenih dvorana, dok one koji su željni ličnog isticanja i svetovne slave - zaobilazi.
ISKUSTVO JEDNOG NEADVENTISTE
Sledeće iskustvo je imala osoba sa kojom sam jedno vreme održavao zajedničke sastanke u svojstvu proučavanja Božje reči, koja je bila površno upoznata sa mojim pozvanjem na službu u delu Božjem.
Nakon određenog broja susreta i razgovora sa ovim čovekom, i jednog zajedničkog odlaska u Adventističku crkvu - moje pitanje koje sam mu uputio je glasilo "šta on misli o svemu?"
On je na ovo pitanje dao sledeći odgovor "da je osvedočen da je to Božja crkva, i da ima istinu, ali da su vernici od crkve načinili pijacu, ali i da mu mu je Gospod otkrio - da se drži mene, i da će sve biti u redu.
U nastavku bih opisao tri sadržajno blisko povezana iskustva.
ISKUSTVO SESTRE S. D
U drugom otkrivenju u vidu noćnog viđenja već pomenute sestre S. D - ova sestra dolazi na subotnje bogosluženje u crkvu u ulici Radoslava Grujića br 4 u Beogradu, ( bivša ulica Božidara Ađije ), ulazi u crkvenu zgradu, a potom odlazi u dvorište.
Na njeno veliko iznenađenje - na zidu crkvene zgrade uočava ispisan veliki broj 666, i počinje glasno da viče "Gospode, sta je ovo na mojoj crkvi, pa Gospode sta je ovo!"
U tom trenutku iz crkvene zgrade je izašla neka osoba, i izgovorila sledeće reči "ova crkva je odbacila Boga, i u njoj je zavladao sotona"
Na ove reči sestra S. D je odlučno odgovorila "baš me briga, neka rade što god hoće, ja ću da služim mom Gospodu"
ISKUSTVO JEDNE SESTRE ( ime nepoznato ), IZ CRKVE RADOSLAVA GRUJIĆA 4 U BEOGRADU, KOJA JE OVO ISKUSTVO JAVNO ISPRIČALA
U noćnom viđenju ova sestra se nalazila u dvorištu crkvene zgrade u ulici Radoslava Grujića br 4 u Beogradu ( bivša ulica Božidara Ađije ).
Tamo je ugledala sotonu koji je ležao na klupi i spavao.
Probudila ga je i upitala "što ti tu spavaš?"
On je na to odgovorio "spavam zato što je moj posao u Božidara Ađije završen"
ISKUSTVO BRATA S. J
U noćnom viđenju ovaj brat se nalazio u crkvi u ulici Radoslava Grujića br 4 u Beogradu ( bivša ulica Božidara Ađije ), i čuo neku muziku, i galamu u suterenu.
Sišao je stepenicama, i u kuhinji video sotonu i demone kako slave i lumpuju.
U jednom trenutku sotona je izgovorio sledeće reči "ovladao sam ovom crkvom, ali mi je i ceo svemir mali"
Putem ovih tri otkrivenja nezavisnih osoba u crkvi, koje nisu lično povezane sa delom probuđenja i reforme koje je Gospod danas pokrenuo unutar crkve, niti sa onima koji su pozvani na rad u ovom delu - Gospod je pokazao, da je crkva ( direktno - velika crkva u Beogradu ), potpuno odbacila Božje delo, i da je iz tog razloga u njoj zavladao neprijatelj sotona, koji je Božji narod doveo u stanje duhovnog mrtvila, i učinio ga neosetljivim za vesti koje on šalje posredstvom svojih izabranih oruđa, bez želje i volje da putem žive iskustvene primene nauke o opravdanju verom, i žive neprekidne zajednice sa Bogom, i kontinuirane pobede nad grehom - spozna pravu prirodu posvećenja, već da praktikuje religiju čistog formalizma, koji je najveća opasnost za crkvu i Božji narod.
Sestra Ellen White u svedočanstvima Duha proroštva govori o tome "da će na kraju istorije sveta, postojati pojedine Adventističke crkve - koje će biti potpuno duhovno mrtve, i da u njima neće biti ni jednog posvećenog vernika koji će biti spasen prilikom Hristovog drugog dolaska".
U odnosu na odbacivanje Božjeg dela od strane crkve - koje se u više slučajeva ispoljilo i u fizičkim nasrtajima pojedinaca na Božje sluge, Bog je u više navrata izlio svoje sudove, od kojih bi opisao nekoliko - koji su se odigrali upravo u ovoj pomenutoj Beogradskoj crkvi.
Jedan brat je iz ove Beogradske crkve u nekoliko navrata fizički nasilno izbacivao braću pozvanu na delo probuđenja i reforme, što je dovelo - da nakon toga vozeći biciklu doživi saobraćajnu nesreću, i završi u bolnici.
Jedan od te braće koje je ovaj brat izbacivao - je posetio ovog povređenog brata u bolnici, i rekao mu u ljubavi i bratskom zalaganju - da ne čini više takva dela, i da ne nasrće fizički na Božje sluge, jer Božja milost ima svoje granice.
Nakon izlaska iz bolnice ovaj brat je nastavio po starom - na isti način izbacujući iz crkve one koji su pozvani na delo Božje, i nakon toga ponovo doživeo saobraćajnu nesreću sa gorim posledicama.
Drugi slučaj je slučaj brata - propovednika u pomenutoj Beogradskoj crkvi, koji je otvoreno stao protiv dela Božjeg, fizički nasrtao na Božje sluge pozvane na rad u delu, i govorio javno da je ono od sotone.
Nakon toga je na veliku žalost - doživeo porodičnu tragediju pogibije sina.
Sestra Ellen White govoreći o ovome - napominje "da oni koji govore za delo Božje, ili sluge koje on šalje - da su od sotone, čine greh sličan grehu hule na Svetog Duha, koji povlači sud Božji.
Na kraju bih opisao iskustvo jednog dugogodišnjeg prijatelja Adventističke crkve i Božjeg dela.
ISKUSTVO PRIJATELJA CRKVE I BOZJEG DELA K. Ž
( Lično pisano svedočanstvo )
"POSLJE DUŽEG VREMENA SREO SAM U BEOGRADU ADVENTISTE SUPRUŽNIKE Ž. S I V. D.
BILO IM JE DRAGO I BILI SU IZNENAĐENI ŠTO ME POSLJE TOLIKO GODINA VIDE.
UPOZNAO SAM IH SA SVOJOM SUPRUGOM.
POZVALI SU NAS U SVOJ STAN MALO SMO POPRIČALI I TADA SU NAM REKLI DA SE BAVE DIVNIM DUHOVNIM AKKTIVNOSTIMA .
ODVELI SU NAS U JEDNU ULICU I ISPOD JEDNE ZGRADE U PODRUMU TJ NEGDJE DUBOKO U ZEMLJI. DOK SMO SE SPUŠTALI VIDJEO SAM NEKE VELIKE REŠETKE KAVEZE I ČELIČNE MREŽE .
TADA SAM VIDIJO PUNO NEKIH ZMIJA KOJE PUŽU PO PODU SA LJUDSKIM GLAVAMA POZNATIH ADVENTISTA .
TADA SAM U REŠETKAMA VIDIJO VELIKE DUGE KRUPNE ZMIJE KOJE DO TADA U ŽIVOTU NISAM VIDIJO . Ž. S JE REKAO "E TE DIVNE ZMIJE HRANIMO , ČUVAMO PAZIMO I VOLIMO"
ODMAH SAM REKAO SUPRUZI DA IZAĐEMO IZ PODRUMA, DOK TIM ADVENTISTIMA NIJE BILO DRAGO.
VIKNUO SAM JAKO "OVDJE SU SVE SAME ZMIJE I LJUDI ĐAVOLI, OVDJE NEMA ISUSA"
SAN SE ZAVRŠIO"
Ovim otkrivenjem Gospod je pokazao ravnodušan odnos pomenutog brata i sestre supruznike Ž .S, i V. D prema bezakonju unutar crkve, da oni lično - kao i mnogi drugi koji se nazivaju Hristovim imenom - danas svesno zatvaraju oči pred ovim bezakonjem koje se dešava unutar Božje zajednice, i da time u stvari to bezakonje podržavaju i gaje ga - kao što je pokazano u opisanom iskustvu, jer ne čine ništa da bi se to bezakonje iskorenilo iz crkve.
Sestra Ellen White svedoči - da ako se crkva ne bori protiv jednog greha unutar zajednice, da prokletstvo stoji na celoj zajednici.
Braćo i sestre, duhovna mlakost u crkvi je prirodna posledica poslednjeg vremena, i za to je kao lek upućena poruka vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja Jovanovog 3 poglavlja.
Odbijanje ovog leka u vidu ove poruke koju Gospod sa ljubavlju upućuje svom narodu, da bi ga podigao iz lošeg duhovnog stanja u kome se nalazi - donosi osudu i duhovnu smrt, odnosno - rešetanje koje će očistiti zajednicu od kukolja, odnosno - nevernih, a one koji ovu poruku prihvate i sprovedu je u delo, dovešće do izlivanja poznog dažda, zapečaćenja pečatom živoga Boga, i spremnosti za završne događaje, Hristov drugi dolazak, i ulazak u večno Božje carstvo slave.
Draga braćo i sestre, molimo se Gospodu da ne odbacujemo poruke koje on danas šalje preko svojih izabranih oruđa - radi našeg duhovnog dobra, već da prepoznamo njegov glas, i da u ovom poslednjem vremenu - kada se istorija sveta kakvog poznajemo privodi svom kraju - obavimo pripremu za skori susret sa našim Gospodom u slavi, prilikom njegovog slavnog dolaska.
Amin!
A ti se navodno ne bavis drugim ljudima? Pa vidis da se bavis, i kad sam govorio kakvo je stanje u vasoj crkvi, da je puno licemera, ti si rekao da to nije tacno,. A sad potvrdjujes i kazes da je "u vasoj crkvi potpuno zavladao sotona" i da su sve sami licemeri tamo. Cemu se ti onda suprotstavljas? Jel nam se namerno protivis ili sta? Ovim si pobio i sam sebe i Tripa koji tvrdi da su kod vas "sve sami sveci"!