Smijem li iznositi istinu? Zašto mi to zamjeraš? Zar se upravo istinom ne spašavamo?
Ne samo da smeš, nego pre svega moraš iznositi istinu. Ako to njemu i ostalima smeta, to samo govori o tome da nema pravu spoznaju istine.
Naime Istina nije ono što ga njegova zajednica, proročica i nakrivo protumačena Biblija uče da istina jeste.
Na ovo tvoje pitanje o vezi spasenja i Istine, reći će ti da to jeste tako, ali da on tako ne misli, tačnije da mi nemamo Istinu, nego da je SDA ima. Dakle i da ima pravo da ubija nerođenu decu u svojim bolnicama.
Moja crkva propovjeda moral i čistoću bračne zajednice. A kriviti moju Crkvu zato što ljudi griješe, isto je kao da kriviš Isusa što su ljudi griješili u vrijeme kad je On hodao zemljom i naviještao kraljevstvo Božje.
Tačno je da Crkva to propoveda, ali Crkva, ona prava Kristova čini još nešto, nešto što ni jednoj jedinoj po "Bibliji", posebno ne onoj opsednutoj Starim Zavetom, zajednici ne pada na pamet. Prašta grešniku, i podučava ga da prestane grešiti.
Ne nalazi kao adventisti opravdanje za
eliminaciju posledica "greha". NI jedanom jedinom katoliku, na pamet pasti neće da svoju kćer, sestru, rođakinju, devojku, u slučaju da van braka ostane trudna, navodi na abortus. Niti će takav savet čuti od sveštenika.
Znamo li zašto je to tako? Znaju li sledbenici sekte koja u svojim bolnicama ubija nerođene zašto Crkva na prekršaj morala, kod drugih tako čest izgovor za ubistvo nerođenih, ne odgovara na isti način? Verujem, iskreno verujem da ne znaju.
Naime, Crkva kao Telo Kristovo-Hristovo, kao njegova zaručnica, zna da se na greh
grehom ne odgovara. A abortus jeste grehom odgovaranje na sagrešenje, telesno sagrešenje. Ali ujedno i namerno prekidanje života i negiranje, što je veći greh od telesnog sagrešenja, svrhe koju je Bog, Njen osivač i Glava, dao ženi, svrhe materinstva.
Nikom ništa ja nisam pripisivao, nemoj me nepravedno optuživati.
Šta si to ti njima pripisivao, a da činjenice
ne govore da je tako? Adventisti zaista rade sve ono što ti o njima ovde na ovoj temi iznosiš.
Optužuje te? Ha. Tako očekivano, jer kada se suoče sa istinom, adventisti počinju sa optuživanjem da im se navodno pripisuju stvarti koje kao nisu istinite. Nažalost,
protiv njih ne govore ljudi, mašta, nego hladne činjenice.