Nema tu nikakve konfuzije.sem moje krivice jer sam hteo prebrzo da izvedem neke zakljucke ,a i predugacak je tekst,odavno nisam ovako dugo pisao....,
Kao sto mi ljudi imamo vise sistema merenja Vremena itd,tako ih ima i Bog.
Ako mi imamo racunanje vremena na pre nase ere i u nasoj eri(Hristovoj) ,isto tako ih ima i Bog.
U bibliji se jasno vidi da postoji vreme PRE Bozjeg pokoja i vreme Bozjeg Pokoja.
Vreme pre Bozjeg pokoja sadrzi neograniceno vreme od stvaranje zemlje do prvog dana oblikovanja.,ukupno 6 dana oblikovanja po minimum 1000 godina.
Sedmi dan Bozjeg pokoja od minimum 1000 godina je produzen i traje do danasnjeg dana.Tako govori Biblija
Vreme Bozjeg pokoja Biblija cak oznacava kao DAN koji jos uvek traje.
Hajde da vidi mo ceo kontekst 2.petrove 3:
Dobro jutro Zaokret.
Secas se kako u Pismu pise: "U mnogo reci ne biva bez greha."
Ovoga puta dosta si truda ulozio i dosta si napisao, ali vecina tvoga teksta nema veze sa predmetom.
Problem je sto vi JS pogresno tumacite jasne biblijske izjave i zbog toga vam je cela hronologija propala i pokazala se nistinitom.
Pokusaj da rasumes ono sto ti pisem.
Dani stvaranja, nisu procanstva, nego cist istorijski izvestaj. Tako dan u izvestaju stvaranja je obican dan od 24 casa.
Pretvarati istorijsko vreme u simbolicn i prorocko je siguran promasaj.
Zakljucak koji ti izvodis iz Adamovog slucaja je takodje pogresan.
Cim je Adam okosio polod zabranjenog drveta, postao je smrtan i posledice prestupa su se nizale u celom njegovom zivotu dok nije umro.
Nekoliko puta si postavio pitanje: Da li Biog laze? To je veoma nerazumno da i postavis tako pitanje, zar ti verujes da i Bog laze. Bog uvek govori istinu
Vrlo je pogresan zakljucak koga izvodis da je Adam posle pada u greh ziveo 930 godina i ti to zelis da prikazes da je to jedan dan od 1000 gtodina.To nema veze sa onim sto je Bog rekao i to se zaista ispunilo, jer Adam jeste ziveo 930 gtodina i tada je umro. To nema nikave veze sa simbolikom niti sa prorocanstvima.
Cela vasa hronologija zasniva se samo na vasim predpostavkama, a ne na cinjenicama, zbog toga i imaste promasaj za promacajem.
Isto tako Petrovu izjavu pogresno tumacite. Petar nije rekao racunajte istorijsko vrem dan za 1000 godina. Nego je samo izneo cinjenicu
da Bog nije ogranicen vremenom, jer je za njega jedan dan kao hiljadu godina, jer zivi u vecnosti, ali isto tako kaze da je 1000 godina kao jedan dan. Potpuno je nerazumljivo da vi i iz ovaoga donosite zakljucak da jedan dan je 1000 godina. jer tekst to ne doksazuje.
Zbog pogresnog pristupa Svetom pismu i pogresnog tumacenja izvestaja Biblije, zato imate mnostvo promasaja, ti dobro znas koji su.
Poslednja izmena: