Da, od 4026 p.n.e do 1914 n.e...to je bilo potrebno da bi se došlo do te godine. Međutim, JS sada imaju drugačiju računicu ili možda još jednu koja vodi do 1914 n.e. To je peridod od pomenutih 7 vremena Navuhodunosora tj. od 607 p.n.e pa 7*360(2520) godina i to vodi u 1914. Tako da im je to druga računica. Naravno, ne verujem da su ostavili i staru ali najverovatnije to je samo za "posvećenike" a ne i za "goim"..znaš već kako funkcionišu tajna društva.
360 godina(jedno vreme), ne 520. Ali razumeli smo se...2520 godina ukupno tj. tih 7 vremena * 360.
Izvinjavam se Jovane, napravio sam stamparsku gresku. Sedam vremena predstavljaju 2520 godina, to je jasno oznaceno na njihovom dijagramu.
Da naravno, vidi se da se ovo odnosi na Danila i njegovo vreme a ne na neko drugo. To je jasno...i da su godine doslovne. Nego, ni proroštvo od 607 p.n.e nije ispravno jer je Navuhodunosor razorio Jerusalim 587/6 p.n.e tj. to je ta 19-ta godina njegove vlade a ne 607 p.n.e jer on tada nije ni počeo da vlada tj. došao je na vlast 605 p.n.e.[/QUOTE]
U pravu si, kod njih je sve to isprepletano, a uvide gresku jednino kad istekne vreme koje je datumom oznaceno.
Oni pak tvrde da je pronađeno da je navodno Navuhodunosor počeo vladati 626 p.n.e i da postoje tablice koje upućuju na tu godinu i da se pomereraju onda sve godine njegove vlade. Ali onda se sve pomera...i godine vlade drugih vladara pa prema tome i druge odrednice. Ali oni će recimo vreme vlade persijskog kralja Kira računati od 538 p.n.e mada bi trebalo onda pomeriti i to za tih 19 godina i Artakserksa itd...ali oni onda računaju vlade tih kraljeva prema standardnom računu bez ovih pomeranja pa time su u raskoraku sa sopstvenim tumačenjima.
Mislim da Biblija ima protiv...protiv jedne od ovih. Jer ako četvrta zapovest kaže da je za šest dana stvoreno nebo i zemlja..nema prostora za tvrdnju da je zemlja postojala neodređeno vreme pre "oblikovanja"....pazi to "oblikovanje" odvojeno od stvaranja vodi nečem neobičnom. Neobično je to što se razdvaja stvaranje od oblikovanja a to je ono što uče masoni...da je Bog samo oblikovao a ne i stvorio...da je Bog Arhitekta itd. Da ne idemo dublje u ove teme, ja lično smatram da je Bog Tvorac kako kaže zapovest a ne "Oblikovatelj"...zato je to problem a ta ideja oblikovanja a ne stvaranja uče JS i Nevesta Hristova(Vilijam Braham-Brahamovci). To uče i Masoni kao što rekoh. Ali Biblija ne.[/QUOTE]
Pa nije Bog samjo oblikovao zamlju, nego je stvarao, atmosferu, Sunce, Mesec i zvezde, Billje, zvivotine pa i coveka. Moguce je da je kao masa postojala u vasioni od koje je stvorena nasa zemlja, a ne mora da je tako. Bog je mogao u toj sedmici da stvori i tu masu i onda da pridje oblikovanju i dovrsavnaju stvaranja, a mogao je stvarati i od postojane mace u vasioni. Ja nemam problema ni sa jednom ni drugom teorijom.
Pozdrav.