Hvala ti pogledaću dijagrame.
Da, računalo se da je neko imao 15 godina pa je do 1975 imao 80 itd....ali onda treba računati svakog pripadnika te generacije dokle god je živ a ja znam da u svojim časopisima su računali tako..zaista su naveli neke ljude ali mislim da su te generacije pre svega za JS pa su onda gledali da li ima još neko živ iz te generacije.
Uzgred kada smo kod tog Hristovog proročanstva šta ti misliš na šta se to odnosi? Na koji period?
U duhu hrišćanstva mogu hrišćani da razg. i sa onima koje zanima istina, sa paganima koji obožavaju svoju denominaciju to ne važi.
Hožeš reći
da ima momenata kada trebe razgovrati nehriščanski? A Isus je rekao molite se i za neprijatelje svoje. Mislim da grešiš, jer nije niko sudija niti sme da uzme u svoje ruke sud...
S druge strane ne želim nikoga da obraćam zbog lepog ponašanja već ne želim Hrista drugačije da predstavim a na svakome je da dozvoli Hristu da deluje na srce ili da ne dozvoli.
Primeri sa Isusom Navinom, Ilijom itd...moram jednu bitnu stvar da istaknem. To su slučajevi kada je Bog "izvanredno" delovao. Kao što je to činio kada je Jelisijev leš probudio mrtvaca..misliš li da je to način na koji Bog uvek deluje? Ili kada je Jovan Krstitelj odlazio u pustinju..misliš li da je to model koji svi treba da prihvatimo i uvek? Vidiš, način na koji je Bog nekada delovao drugačije su "izvanredni" načini koji nisu uvek primenljivi. Ne znam možda će Bog opet nekada delovati na slične načine ili neće ali ako mi od "izvanrednih" slučajeva pravimo pravilo to je problem. To rade neki i na konto toga stvaraju običaje što je pogrešno. Na to nas nije Hristos ovlastio tako i ovde ako mislimo da treba da delujemo u duhu Ilije itd...tj. da "pržimo i spaljujemo" rečima moramo se pitati da ne kršimo treću zapovest..ti znaš šta ona kaže:"
ne predstavljaj Boga na pogrešan način"(parafrazirano). ili "ne zovi se imenom Božijim uzalud".
Ti možeš na sve ovo da kažeš da ne želiš da prihvatiš nekakve sugestije drugih ljudi..no nismo bitni mi ljudi..bitan je Bog..Njega pradstavljaš a ako Ga krivo predstavljaš postoji opasnost velika.."
jer Gospod neće oprostiti onima koji Ga lažno predstavljaju!"..ništa ti ne govorim svojim rečima već samo iz Pisma.
Neka te Bog vodi da prepoznaš šta je Njegova volja:
"I ne vladajte se po ovome veku, nego se promenite obnovljenjem uma svojega,
da biste mogli kušati koja je dobra i ugodna i savršena volja Božija", Rimljanima 12,2
Od ovoga zavisi spasenje...ako dozvolimo da nam Bog pokaže šta je Njegova volja u svim segmentima života. Ne spasavamo se svojim delima, svojim dobrim delima ili svojom revnošću ili svojim obredima..nego da spoznamo šta je Njegova volja i da je pokažemo u životu. Zato te pozivam da dopustiš da te Bog vodi da spoznaš šta je Njegova volja.
Pozdrav.