Hronologija Jehovinih svedoka

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kada je 1975. godina prosla i nista se od predvidjenog nije dogodilo, Jehovini svedoci nasli su se u bezizlaznom polozaju za koji su sami krivi, posle cegta su bili primorani da poreknu ono sto su godinama propovedali kao “utvrdjenu istinu Pisma”.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kada je 1975. godina prosla i nista se od predvidjenog nije dogodilo, Jehovini svedoci nasli su se u bezizlaznom polozaju za koji su sami krivi, posle cegta su bili primorani da poreknu ono sto su godinama propovedali kao “utvrdjenu istinu Pisma”.

Marko, vidim dugo pišeš o toj hronologiji i 1975 godini. Šta se konkretno dogodilo kada je ta godina prošla? Da li su JS smatrali da su pogrešno izračunali ili da se to odnosi na neki drugi događaj? Imaš li podatak o tome, šta su oni zaključili posle svega?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Marko, vidim dugo pišeš o toj hronologiji i 1975 godini. Šta se konkretno dogodilo kada je ta godina prošla? Da li su JS smatrali da su pogrešno izračunali ili da se to odnosi na neki drugi događaj?

Postupili su potpuno isto kao i vi Adventisti 131 godinu ranije. Kad su vaši adventistički pioniri jednu laž, da će Isus 22.10.1844. doći na zemlju, zamijenili novom laži kako se Isus toga dana, nakon 18 stoćeće, "doselio Ocu". :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitam čoveka koji zna..ako ti znaš tačno reci. Ali ne znam što se ubacuješ ako ne znaš...pitam ipak čoveka koji se bavi tom trematikom.

Jovane, "ubacujem se" jer znam. Zato ću ti još jednom ponoviti. Postupili su potpuno isto kao i vi Adventisti 131 godinu ranije. Kad su vaši adventistički pioniri jednu laž, da će Isus 22.10.1844. doći na zemlju, zamijenili novom laži kako se Isus toga dana, nakon 18 stoćeće, "doselio Ocu". :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, "ubacujem se" jer znam.

Pa hajde kad znaš evo reci.Šta su JS uradili tj. kako su objasnili 1975? Da li su smatrali da su promašili datum ili događaj? Evo ja te sad pitam kako ti kažeš da se "ne ubacuješ"..ako je tako hajde odgovori šta su oni zaključili? Ali konkretno..samo konkretan odgovor tražim ne onog tipa "oni su uradili kao Adventisti ili ovi ili oni", nego šta? Ajde kad voliš da se ubaciš iako sam pitao Marka. Ne smeta mi što si ti komentarisao već što nisi ništa odgovorio. Hajde sada da vidimo. A čekam i Marka..tako da ovde samo o JS..mani sad Adventiste, Mormone itd...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rekoh ti Jovane, prešli su preko tog lažnog proroštva i nastavili sa novim lažima dalje.

Ali kako..šta su objasnili? Da li da su pogrešili u računici pa nastavili dalje da računajau ili su smatrali da je godina ispravna ali nije taj događaj? Opet ništa konkretno ne čuh.

Točno kako su učinili Ellen White, James White, Joseph Bates i još nekolicina drugih 1844. :) Nemoj se jediti, nije zdravo.

Pa pusti malo Advenste..ne znam što su te toliko najedili:). Baš ih ne voliš.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko, vidim dugo pišeš o toj hronologiji i 1975 godini. Šta se konkretno dogodilo kada je ta godina prošla? Da li su JS smatrali da su pogrešno izračunali ili da se to odnosi na neki drugi događaj? Imaš li podatak o tome, šta su oni zaključili posle svega?
Brate Jovane to je vliki problem. Prosle godine posetio me je jedan JS i ponudio mi da mi drzi biblijske cacove sto sam rado prihvatio. Medjutim, od njega sam trazio objasnjenje temelja njihove hronologije na kojoj se zaniva i njihova doktrina. Pitao sam ga da li jos uvek veruju da je jedan dan stvaranja trajao 7000 godin? Obecao je da ce mi doneti odgovor, ali do dnas nikad se vise nije pojavio. Bas danas su me posetili i ponovo jenom od njih postavio sma isto pitanje i obecao je da ce mi doneti odgovor, ali iskustvo potvrdjuje da od toga beze kao djavo od krsta.
Pitas me sta se dogodilo kada tih godina nista se nije dogodilo? Prvo mnostvo JS su ih napustili. Ja do danas nisam cuo nikakvo validno objanjenje. Sad tvrde da dan oznacava 1000 godina sto je isto tako pogresno.
Kao sto sam gore naveo, decenijam se lome kolijko je trajala generacija o kojoj je Hristos govorio. Oni idu iz jedne zablude u drugu.
Nadam se da si procitao komenta Mistery77, ona je izjavikla da Jehovini svedoci nikad nisu menjali svoje ucenje, a svi smo svedoci da ga prema potrebama stalno menjaju.

Kda se 1914. nije desilo ono sto su boli prorekli da ce te godine biti Armagedon, da ce 144000 svetaca biti uzneti na nebo i da ce na zemlji poceti hiljadugodisnje carstvo. Kad se te godine nista od toga nije dogodila, dodali su jos jednu genercij za koju su proizvoljhno rekli da traje 80 godina, iako ni to nije tacno. To ih je dovelo da 1975. godine za koju su ubjavili da ce se ispuniti ono sto su ocekivali 1914. A zapravo sada, beze od toga pitanja i ne zele da diskutuju o njemo, a posebno od toga cuvaju mladji narastaj, jer znaju ako saznaju istinu da ce se razocarati i da ce izgubiti poverenja u Kulu strazaru.
Zao mi je tih ljudi, oni su dobri ljudi i trude se da "spasu" svet, ali na pogresan nacin.

Natrag