Kada je 1975. godina prosla i nista se od predvidjenog nije dogodilo, Jehovini svedoci nasli su se u bezizlaznom polozaju za koji su sami krivi, posle cegta su bili primorani da poreknu ono sto su godinama propovedali kao “utvrdjenu istinu Pisma”.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kada je 1975. godina prosla i nista se od predvidjenog nije dogodilo, Jehovini svedoci nasli su se u bezizlaznom polozaju za koji su sami krivi, posle cegta su bili primorani da poreknu ono sto su godinama propovedali kao “utvrdjenu istinu Pisma”.
Marko, vidim dugo pišeš o toj hronologiji i 1975 godini. Šta se konkretno dogodilo kada je ta godina prošla? Da li su JS smatrali da su pogrešno izračunali ili da se to odnosi na neki drugi događaj?
Kad su vaši adventistički pioniri jednu laž, da će Isus 22.10.1844. doći na zemlju,
Postupili su potpuno isto kao i vi Adventisti 131 godinu ranije.
Pitam čoveka koji zna..ako ti znaš tačno reci. Ali ne znam što se ubacuješ ako ne znaš...pitam ipak čoveka koji se bavi tom trematikom.
Jovane, "ubacujem se" jer znam.
Pa hajde kad znaš evo reci.Šta su JS uradili tj. kako su objasnili 1975?
Rekoh ti Jovane, prešli su preko tog lažnog proroštva i nastavili sa novim lažima dalje.
Točno kako su učinili Ellen White, James White, Joseph Bates i još nekolicina drugih 1844. Nemoj se jediti, nije zdravo.
Brate Jovane to je vliki problem. Prosle godine posetio me je jedan JS i ponudio mi da mi drzi biblijske cacove sto sam rado prihvatio. Medjutim, od njega sam trazio objasnjenje temelja njihove hronologije na kojoj se zaniva i njihova doktrina. Pitao sam ga da li jos uvek veruju da je jedan dan stvaranja trajao 7000 godin? Obecao je da ce mi doneti odgovor, ali do dnas nikad se vise nije pojavio. Bas danas su me posetili i ponovo jenom od njih postavio sma isto pitanje i obecao je da ce mi doneti odgovor, ali iskustvo potvrdjuje da od toga beze kao djavo od krsta.Marko, vidim dugo pišeš o toj hronologiji i 1975 godini. Šta se konkretno dogodilo kada je ta godina prošla? Da li su JS smatrali da su pogrešno izračunali ili da se to odnosi na neki drugi događaj? Imaš li podatak o tome, šta su oni zaključili posle svega?