Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Rise, gde si ti pronasao taj "Bizji dan"? Bog ne govori o svojim danima, niti o svom racunanju vremena, nego Mojsije pise ljudskim merilima, a ne Bozijim.Postovanje Zaokret, hvala ti sto si se ponovo javio.
Verujem da si zauzet, ali znam da odgovor na pitanje koje sam ti postvio ne zahteva pisenje stranica, nego jednostavno da kazete U ONO STO SMO RANIJE VEROVALI - NE verujem ili pak, JOS UVEK VERIJEMO. Ako ste odbacili ono verovanje koje vidite da je pogresno, jer se nije ispunilo, zato nam kazite kako sada verujete? To sve moze da se objasni na pola stranica.
Sto se mene tice,za mene je potpuno nelogicno i pomisliti da je jedan Bozji dan oblikovanja zemlje trajao doslovnih 24 zemaljskih casova.
Meni se cini Rise, da ti zaboravljas da je rec o delima Svemoguceg Biga Jehove.Rise, gde si ti pronasao taj "Bizji dan"? Bog ne govori o svojim danima, niti o svom racunanju vremena, nego Mojsije pise ljudskim merilima, a ne Bozijim.
Kad kazes da je za tebe nelogicno da je Bog za sest dana stvrio svet , dana od 24 casa.
Meni se cini Rise, da ti zaboravljas da je rec o delima Svemoguceg Biga Jehove.
Nama je potrebno vreme da bilo sta ucinimo, a za Svemogucega vreme ni ne postoji.
Dakle, problem je tvoje vere, a nije nemogucnost Svemogucega da stvori sta hoce u jednom trenu.
Ako zaista mislis da takav Bozji dan traje 24 sata,kako onda objasnjavas da je Adam umro u 930 godini?,jel Bog mozda slagao o vremenu smrti???
Rise, zao mi je ali sam namestas sebi zamku. Ako je jedan dan stvaranhja trajao hiljede godina, onda reci nam ti JE LI ADAM ZIVEO 930 doslovnih godina, od kojih je svaki dan trajao 7000 hiljada giduna, ili od 1000 godina sto bi znacilo sa je Adam ziveo 930 000 godina. Zar ne primecujes da sam sebi stavio omcu?
A cemu onda i Petrovo objasnjenje vremenskog trajanja Bozjeg dana od 1000 godina? (2.Petrova 3:8)???
Nemoguce je da je jedan Bozji dan oblikovanja zemlje trajao doslovnih 24 sata.Nit je to biblijski,nit je naucno,nit je logicno.
Osim Petra ,ima i u Psalmu 90:4
Jer je hiljada godina pred očima Tvojim kao dan jučerašnji, kad mine, i kao straža noćna.
Petar je kao i psalmista znao da je Bog besmrtan ,i morao je dati "vremenski odgovor".....
2.Petrova 3:
1 Evo vam, ljubazni, već pišem drugu poslanicu u kojima budim napominjanjem vaš čisti razum,
4 I govoriti: Gde je obećanje dolaska njegovog? Jer otkako oci pomreše sve stoji tako od početka stvorenja.
7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi.
8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan.
9 Ne docni Gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni, nego nas trpi, jer neće da ko pogine, nego svi da dođu u pokajanje.
Cak nas i Biblija postice na CIST RAZUM. Pisci Biblije su dobro znali da je Bog besmrtan,da je oduvek postojao i da ce uvek postojati.
Da li si zapazio da kontekst govori o Bozjem obecanju"dolaska"? Mnogi su se umorili od cekanja jer su mislili da ce se to desiti u njihovom vremenu.
Zato im je Petar rekao da je jedan dan u Bozjim ocima kao 1000 godina.,tako da za Boga postoji vreme i te kako pa iako je besmrtan.
Da Adam i Eva nisu pojeli taj plod ziveli bi mozda cak i dan danas.
Nadalje ima previse stvari u kojima se ne slazemo.
Nemoguce je da su istog dana stvoreni i Adam i Eva,i da su im se jos rodila deca???i da su istog dana sagresili protiv Boga.
A ono "umreces istog dana kad okusis plod s drveta spoznanja dobra i zla" je cisto ko suza.
Adam je ziveo doslovnih 930 godina,bas kao sto kaze i Biblija,ne 930 dana ,vec 930 godina,bas da se ispuni Bozji zakon da je 1000 ljudkih godina kao jedan Bozji dan.
Lagao je sotona
4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;
5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
Ziveti 930 godina???,a ko to ne bi pozeleo??? Ipak Bozji dan traje minimum 1000 ljudskih godina, pazi ,evo i zacetak mnogobostva "pa ce postati kao bogovi"...
a ti sad izaberi dal ces verovati vise Sotoninoj lazi,ili Petru i Bibliji.
" I bi vece i bi jutro dan prvi"
Vidim da znate da citate,dakle niste slepi,ali zar nije Bog taj koji daje svetlo ???
Sledece pitanje je kome vece ,kome jutro kad nije bilo ni ljudi niti zivotinja???
Zar ne primecujete da je to Bozje vreme,a ne ljudsko?
Bog ne dozivljava vreme kako vi mislite,vec sve radi po svom vremenskom planu.,ili mislite da Bogu nije bitno vreme i vremenski plan???
Eto i kljucnog odgovora za vas.
Ja sam potpuno siguran da jedan Bozji dan stvaranja sigurno nije bio doslovan zemaljski od 24 sata.
Ja verujem da je jedan Bozji dan stvaranja trajao minimum 1000 godina,a maximum 10.000. godina
Ja verujem da sedmi dan Bozjeg pocinka jos uvek traje ,dakle vec nekih 7000 godina.
Naravno postoji nelogicnost dal 1000 dal 7000 godina,ali to je vec do koriscenja razlicitih vremenskih da kazem zona.
U nekim slucajevima,kad zeli da se napravi neka prekretnica,mi ljudi smo podelili vreme na pre nase ere i vreme nase ere.
Zar ne bi bilo razumno i da je Bog ucinio nesto slicno???
Zar nije Bog mogao da kaze ,kao sto je i rekao u Bibliji da njegov dan pocinka jos uvek traje???
Jevrejima 4:
4 Jer negde reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od svih dela svojih.
5 I na ovom mestu opet: Neće ući u pokoj moj.
6 Budući, pak, da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najpre javljeno ne uđoše za neposlušanje;
9 Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem
11 Da se postaramo, dakle, ući u taj pokoj, da ne upadne ko u onu istu gatku neverstva.
Dakle iz ovoga se jasno vidi da taj sedmi dan traje jos uvek.
Dakle iz ovoga se jasno vidi da taj sedmi dan traje jos uvek.
Dakle taj sedmi dan traje vec nekih 7000+ godina.
A ako sedmi dan traje vec nekih 7000+ godina ,postavlja se pitanje i kolko vremena traju prethodnih 6 dana,dal 1000 dal 7000 godina.
Po sadasnjem shvatanju svaki Bozji dan pa i taj sedmi je trajao 1000 godina .
Ali kad se primeni drugi vremenski merni sistem koji obuhvata vise hiljada godina ,kao nas "pne i ne" , onda Bozji picinak traje 7000+ godina ,a stvaralacki kao nas pre Hrista vise hiljada godina unazad. Zar Bog nema prava i na takav nacin racunanja vremena,a mi ljudi imamo???
Dal je najzad jasno???
U svakom slucaju Bog tada nije zapovedio Adamu da slavi subotu i da ne sme nista da radi.
Kada ispred izraza jom(dan) na hebrejskom stoji redni broj...dan drugi, dan treći....uvek se radi o doslovnom danu od 24 časa.
Petar upravo i citira Psalam 90,4...samo Zaokrete, nikako nisi pojasnio nama koji slabije poznajemo Bibliju....gde ti vidiš u ovim stihovima da se ovo odnosi na stvaranje tj. dane stvranja. Zaista bih te zamolio da nam kažeš ge stoji Psalmu i kod Petra da kaže:"dani stvaranja Božijeg su dan 1000 godina". Evo zamolio bih te i u svoje ime i u ime čika Mike..ne znam zašto ne odgovraš na to pitanje tri-četiti puta ti je postavljeno? Možeš li jasno i nedvosmisleno da kažeš da se ti dani u Psalmu 90,4 i 2. Petrova 3,8 odnose na dane stvaranja jer tako piše?
Bravo, lepo si ovde naglasio tj. boldovao na šta se odnosi ovo što govori Petar..pa samo sledi tu logiku..upravo tako Zaokret..ono što si boldovao na to se i odnosi. Dakle: Gde je obećanje dolaska njegovog, te se čuvaju za dan strašnog suda, ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan.9 Ne docni Gospod s obećanjem
Da li si i sam video na šta se ovo odnosi i u kom prenesenom značenju...sad ako ti vidiš ovde dane stvaranja tj. izveštaj iz Geneze svaka čast ali ja bih ovde upotrebio ovo što si crvenim boldovao i čistu logiku tj kako ti kažeš vaš čisti razum, i pogledao na šta se odnosi(ono što si boldovao crnim) i zaključio..dakle, Petar govori u kontekstu dolaska dana Gospodnjeg koji se hrišćanima odužio pa im dani izgledaju veoma dugi kao hiljadu godina...ali Gospod teši ove verne i kaže im da On neće izneveriti. Sad ako mi neko kaže da se ovo odnosi na dane stvaranja ja pitam...a gde to piše?
Pa bravo..konačno si ukačio..sad mi nije jasno zašto pripisuješ tekstu ono što ne piše? Zašto mu pripisuješ dane stvaranja? Vidiš kao si lepo kada hoćeš kontekstirao..i sad ubacuješ dane stvaranja a to nigde ne piše..Pa zašto pobogu?
Vidi Zaokret, ti si pomešao kazne za greh..zar ti misliš da Adam i Eva su umrli smrću kojom su trabali da umru samo što su umrli posle 930 godina a i ceo ljudski rod misliš da umire smrću kojom su trebali Adam i Eva? Ne Zaokret, grdno se varaš....ne razumeš da smrt koju trpi čovečanstvo u Adamu i Evi nije ona smrt kojom je trebao Adam umreti..ne to više nije ta smrt..Bog je preinačio tu smrt tj. večnu smrt kojom su trebali umreti Adam i Eva u prvu privremenu...da su Adam i Eva kažnjeni smrću kojom su trebali biti kažnjeni umrli bi tog trenutka..ali....ne to se ne dešava. Bog razgovara sa Adamom i Evom..i taj razgovor je nada..dokaz da Bog ima da im ponudi plan spasenja što je i učinio ugovorom o "semenu ženinom" koje će stati na glavu zmije. Tako da si pogrešio da su Adam i Eva i mi svi naravno zaslužili nakon ovog života kaznu koju su naši praroditelji zaslužili..
Time se negira i plan spasenja..jer tvrdnjom da ljudi umiru smrću kojom su Adam i Eva zaslužili poriče se da je Bog preinačio tu smrt u privremenu. E moj Zaokret, svašta se krije iza pogrešnih teoloških okvira...svakojaki "duhovni" akrepi izlaze ispod duhvonog šuta...hoću reći proizilaze brojne pogrešne dogme iz jedne.
Vidiš..pogrešno iterpretiraš "zmiju"..znaš li šta je zmija obećala? Obećala je da će večno živeti a ne 930 godina. Tako da opet izokrećeš Biblijski tekst pogrešnim tumačenjem.
Samo te jedno pitam...kada je Bog u četvrtoj Zapovesti ukazao na dane stvaranja zar nije rekao za "šest" dana stvori Gospod nebo i zemlju a sedmi počinu? I na koliko se dana slavi "sedmi" dan? Na hiljadu godina ili na sedam dana?
Kao drugo, da li to što nije bilo čoveka utiče na protok dana? Gde stoji u Bibliji da su dani stvaranaj doslovni tek kada je nastao čeovek a pre toga da su bili simbolični? Vidiš koliko pretpostavka ima u vašem pogledu na Biblijski tekst a da ni jednom Biblija ne daje osnov za takvo verovanje?
Hajde da vidimo...
A ima i maksimumum i minimum...verovatno na određenim Biblijskim tekstovma to navodiš ...sami ih ja još ne našoh ali potrudiću se svojski...
Jedno si upravu...to se može samo verovati
Opala....imamo sada i "zone"...zanimljivo..i te "zone" verovatno negde ih pomenu Pavle..Petar..ček samo da ih nađem...kako mi promakoše samo???
Njegov dan još uvek traje? Hajde da vidimo....
Iz ovoga vidimo da Njegov dan još uvek traje? Misliš na sedmi dan? Još uvek traje? Joj...juju..nego vidi moj Zaokrete..meni se čini da si preskočio neke stihove..imamo 4,5,6, 9,11...bravo ali ne dostaju 7,8.10..a hajde da vidimo šta se krije u tim stihovima:
Stih 7 ovako kaže:"Opet, odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što i pre kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastih srca"...
Vidiš taj dan koji još uvek traje taj dan za počinak očigledno ne traje 1000 godina ni 7000 godina ni maksimalno 10000 godina..vidi koliko traje..."Opet, odredi jedan dan, danas"..šta kažeš koliko Biblija kaže da treba svakome od nas da uđemo u taj počinak? 1000 godina, 7000 godina, 10000 godina? Ne, u počinak se ulazi "danas" tj. čim se okrenemo Bogu.
Preskočili smo i stih 8 koji se zapravo lepo nadovezuje na stih 7 koji pak na stih 6 ali nam ta povezanost izgleda ne odgovara pa smo je preskočili..a stih 8 veli:
"Jer da je Isu one doveo u "pokoj", ne bi za drugi dan govorio po tom", stih 8
Ovde dakle nam ne odgovra izraz "dan" tj. taj drugi dan o kome govori Pavle jer je jasno da se odnosi kao što kaže na "dan" a ne na 1000 godina, 7000 godina i makismum 10000 godina..lepo piše taj "počinak" se ostvaruje u ovom našem..ponavljam ovom našem jednom običnom danu..pa pošto to stih jasno ukazuje a nama trebaju minimum i maksimum mi ispod minimuma ne smemo pa moramo preskočiti "minamalno" jedan stih a maksimalno 3-4
A stih 10 šta sa njim...što je on preskočen..hajde da vidmo:
"Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od dela svojih, kao i Bog od svojih", stih 10
Ovde nam pak ne odgovra što u taj "pokoj" može da uđe svako i uvek...da ne mora da čeka minimum 1000 godia i maksimu 10000 godina.
E vala sada mi jasno zašto su ova tri ključna stiha prskočena..minimum 1 a maksimum 3...
Dakle, ni ovde moj Zaokrete nema dokaza da taj dan "pokoja" traje 1000 ili neznam koliko godina..taj dan je danas to je doista "taj" dan taj jedan ljudski dan..ko god hoće može još tog dana ući u "pokoj" tj. od počivanja od naših napora za spasenjem i predati se Bogu tj. "počivati" u Bogu i Njegovoj milosti.
Toga je sedmi dan i simbol...simbol opravdanaj verom. To i jeste jedna svrha sedmog dana. On ukazuje na spasennje verom a ne na 1000 godina.
Vidi se da traje "jedan" dan...kao što videsmo.
Hm...7000+ godina videsmo da ne...inače bi ti trebao da čekaš na milsot Božiju 7000+ godina..hoćeš reći da Bogu toliko treba da bi ti ukazao milost? Ima da se načekaš znači..
Božiaj milost ti je dostupna odmah i sada i ne treba da je čekaš 7000 godina..i uvek je bila dostupna i u vreme Isua Navina samo što mnogi ne uđoše jer nisu hteli...a i danas neki čekaju 7000 godina a neće da uđu odmah...
Konfuzija..sad 1000 a malo čas 7000 godina...uh...ali se fulamo što bi rekli braća Iliri preko Drine
Ne, ni 1000 ni 7000 već danas..
Ako samo pogledaš svoju rečenicu koliko konfuzije ima sad 1000 sad 7000 godina..pa možda ovako pa možda onako pa p.n.e pa n.e...pripisa ti Bogu konfuznost samo tako..a naš Bog nije Bog nereda nego Bog reda.
Ma sve jasno...da si preskočio 3 stiha u navođenju Jevrejima 4 koji ukazuju da taj dan "počinka" traje jedan dan a ne 1000 godina i maksimum 10000.
A tu leži zec..znači svo ovo pisanije o 1000 godina za dan zapravo služi da se pokaže da Adam nije svetkvao sedmi dan tj. subotu.
EH..SAD JE SVE JASNO
Živ bio i pisao nam još.
Brate Zaokret, molim te razmotri sada ozbiljnje sve što sam ti pisao..na ovoj temi. Dobro razmisli i pokušaj da nađeš odogovor i vidi je li ima mesta tvrdnajma koje sam ti naveo ili ne..ali bar ih pročitaj...i razmotri.
Svako dobro.