UPLOADER
- Učlanjen(a)
- 19.10.2010
- Poruka
- 3.322
Jehovini svjedoci . Saznajte tko ih je osnovao, što točno vjeruju i zašto je ispravno reći "Jahve", a ne "Jehova".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Jehovini svjedoci . Saznajte tko ih je osnovao, što točno vjeruju i zašto je ispravno reći "Jahve", a ne "Jehova".
Jehovini svedoci uce da je svaki dan sedmice stvaranja trajao 7000 godina; tako je sedmica stvaranja trajala 42000 godina.
Ma ne namecu oni izgivor. Oni kazu da nije bitan izgovor sve dok u imenu postoji cetiri suglasnika YHWH. Tako je po njima ispravno reci i YAHAVAHU, a eto meni se tako vise svidja, ko indijanacTačno tako. Najpribližnije izgovoru YHWH jeste Iahue ili Yahve (Jahve). Uostalom, Isus je na hebrejskom Yahoshua, na aramejskom Yashua, Ilija je Eliyahu, Izaija je Isaiyah, a ne kako bi Raselovci hteli da nametnu:
Yeshua, Eliyehu, Isaiyehu...
Ma ne namecu oni izgivor. Oni kazu da nije bitan izgovor sve dok u imenu postoji cetiri suglasnika YHWH. Tako je po njima ispravno reci i YAHAVAHU, a eto meni se tako vise svidja, ko indijanac
Sa tim Biblijskim citatom je Isus Hrist dokazao da nije jos vreme da bude kralj,(ako si zaboravio da su Jevreji hteli da ga proglase za kralja,i da nisu ljudi ti koji ce ga proglasiti,vec njegob Bog i Otac.)Sta hoces da dokazes ovim citatom van konteksta? Nasao si da se pominju "vremena" na drugom mestu u bibliji i time dokazujes nekakvu vezu sa Danilom?
Bavis se teoloskom gimnastikom?
Ovo ne dokazuje bas nikakvu vezu!
Pogledaj kako ti brkas babe i zabe....????Kako mogu da "traju vremena" kad su se zavrsila 1914. godine?
Ne znas ni svoju teologiju!
Tih 2520 godina se zavrsilo 1914. godine, a prema tom ucenju, do tog perioda vladaju zemaljske vladavine, a 1914. Isus preuzima vlast nad zemljom!
Da li se to dogodilo?
Tako su verovali vasi Istrazivaci Biblije (Jehovini Svedoci) ranije, pa se nista nije desilo.. A onda su promenili svoju u pricu i tvrdili kako je Isus 'preuzeo vlast na nebu'! I sad kao nesto ceka!
Pa sta ceka?
Zemaljske vlasti i dalje traju, a tako ne moze biti prema Danilu ni prema ovim stihovima sto si ti gore naveo:
"JERUSALIM CE GAZITI NEZNABOSCI, DOK SE NE ISPUNE VREMENA NEZNABOZACA"
Vremena neznabozaca su se zavrsila 1914.
Da li Jerusalim danas gaze neznabosci? ---> Naravno da gaze!
Dakle, taj vas Isus je omanuo! A vase prorocanstvo se nije ostvarilo, i sada se vi izgovarate!
Cak je i apostol Jakov govorio, da kada nastupi "Hristova prisutnost" tada NASTUPA KRAJ:
"Trpite braco moja DO GOSPODNJE PRISUTNOSTI" (jakov 5:7)
---> sto znaci da posle 1914. 'vise nece morati da trpe' te koji ih kinje i mlatretiraju!
I da li se to dogodilo? Nije!
Hriscani su i dalje progonjeni i matretirani..
To znaci da je tvoja nauka lazna! Osvesti se brate, dobro ti zelim, da li ti sebi zelis dobro?
Ja temu ne spamujem, ja govorim o hronologiji. A drugo, nisam ja taj koji treba da mu pomazem, on dobro zna da 607. p.n.e nije unisten Jerusalim, on je strucnjak sto se tice toga..
Pa sve i da ste u pravu i da jeste unisten, dokazao sam gore da onda kada se "ispune vremena neznabozaca" (to je tih 7 vremena ili 2520 godina) carstvo nad zemljom preuzima Hristos!
I da li je preuzeo? Nije! Da li Jerusalim i dalje gaze neznabosci? Gaze!
To znaci da je tvoje tumacenje lazno! I da ti ne znas sta govoris!
Hronologije poceinje od stvaranja Adama 4025. godine pre Hrista pa sve do 1975. godine kada je trealo da nejehovisti budu unisteni Armagedonom i, unistenje sistema ovoga sveta i pocetak Hiljadugodisnjeg carstva na zemlji.
Neću otići sa foruma, vi ste sve rasterali odavde ali mene nećete.
E vidimo da je počelo Božje cartsvo, po JS.