- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
A o Mesijanskim Jevrejima recimo..šta misle? Ma znam, ali mislim da ti je poznata i ona kletva Jevreja da ko god tumači Danila 9 da je proklet. Šta misliš zašto? Šta su oni videli tako strašno u tumačenju Torah koji i oni prihvataju posebno u Danilu 9.
Ali i ovo nije loše pomenuti..nakon pada Jerusalima 70 n.e od tri stranke koje su postojale tj. fariseji, sadukeji i eseni preživela je stranka fariseja. E od tada pa nadalje glavni tok Judaizma kontrolišu fariseji što će ukazati da današnji Judaizam ima veoma lošu poziciju.
Daniel 9? Mileritima omiljeni deo Ne vidim razloga što bi se to proročanstvo smatralo kletvom. No pitaću svog prijatelja rabina.
Što se tiče ovog o judaizmu, nažalost nisi u pravu. Iako bi neo judaisti bez obrezanja voleli da je tako, opstale su sve struje, uz dodatak one koja je dominantna, one koja je izrodila Talmud.
Uz sve to, znam da bi neo judaisti tako voleli da sebe prikažu "pravim" sledbenicima Mojsija, ali sve dok postoji i jedan Hebrejin na ovoj planeti, to im neće ići tako lako, ako će uopšte i ići. Posebno s obzirom na činjenicu da neo judaisti (bez obrezanja) imaju reči hvale za politički kult onoga koji je i izveo prvi holokaust, i koji u svojoj knjizi poziva na tamanjenje Hebreja makar se sakrili pod kamen ili iza drveta.
Ps. na mestu hrama i jeste pustošina i mesto posvećeno grozoti.