Postovanje Zaokret, hvala ti sto si se ponovo javio.Zdravo cika Miko i ostali.
obaveze mi ne daju da puno pisem,al ajd s vremena na vreme ovako na kratko....
Bog je dao celokupno Sveto Pismo,Bibliju, pismeni zapis za ljude,i sve je Pismo korisno za nas ljude.
Verujem da si zauzet, ali znam da odgovor na pitanje koje sam ti postvio ne zahteva pisenje stranica, nego jednostavno da kazete U ONO STO SMO RANIJE VEROVALI - NE verujem ili pak, JOS UVEK VERIJEMO. Ako ste odbacili ono verovanje koje vidite da je pogresno, jer se nije ispunilo, zato nam kazite kako sada verujete? To sve moze da se objasni na pola stranica.
Sto se mene tice,za mene je potpuno nelogicno i pomisliti da je jedan Bozji dan oblikovanja zemlje trajao doslovnih 24 zemaljskih casova.[/QUOTE]
Rise, gde si ti pronasao taj "Bizji dan"? Bog ne govori o svojim danima, niti o svom racunanju vremena, nego Mojsije pise ljudskim merilima, a ne Bozijim.
Kad kazes da je za tebe nelogicno da je Bog za sest dana stvrio svet , dana od 24 casa.
Meni se cini Rise, da ti zaboravljas da je rec o delima Svemoguceg Biga Jehove.
Nama je potrebno vreme da bilo sta ucinimo, a za Svemogucega vreme ni ne postoji.
Dakle, problem je tvoje vere, a nije nemogucnost Svemogucega da stvori sta hoce u jednom trenu.
Ako zaista mislis da takav Bozji dan traje 24 sata,kako onda objasnjavas da je Adam umro u 930 godini?,jel Bog mozda slagao o vremenu smrti???[/QUOTE]
Rise, zao mi je ali sam namestas sebi zamku. Ako je jedan dan stvaranhja trajao hiljede godina, onda reci nam ti JE LI ADAM ZIVEO 930 doslovnih godina, od kojih je svaki dan trajao 7000 hiljada giduna, ili od 1000 godina sto bi znacilo sa je Adam ziveo 930 000 godina. Zar ne primecujes da sam sebi stavio omcu?
A cemu onda i Petrovo objasnjenje vremenskog trajanja Bozjeg dana od 1000 godina? (2.Petrova 3:8)???[/QUOTE]
Rise, Petar ne govori o nikakvom Bozjem danu. On ukazuje da Bog nije ogranice vremeno zato kaze:
"Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljbazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan."
Rise, Petar ovde ne tvrdi da jedan dan traje 1000 godina, nego tvrdi da za Boga ne postoji vrem, jer je vecan, zato je za nejga jedan dan kao hiljadu godina ali je i hiljadu godina kao jedan dan. Pogresdno je iz ove izjave tvrditi da jedan dan traje 1000 godina ili da 1000 godina traju jedan dan. Tu je rec kako Bog dozivljava vreme, i to nema veza sa nama ljudima. Mi nismo vecni, i to se ne odnosi na nas ljude.
Zasto zelite da namecete drugima svoj stav da su Bozjih 6 dana oblikovanja Zemlje trajali po 24 sati po ljudskom racunanju vremena???[/QUOTE]
Rise, mi nikome nista ne namecemo, mi smo pismeni i znamo da citamo ono sto pise u Bibliji, u koju i vi verujete.
Nadam se da ste i bez nas dosli do saznanja da pretvaranje istorijskog vreme u prorocko, donisi zbrku i zablude.
Ako je to samo nase misljenje, zbog cega vam se nijedno predvidjanje nije ispunilo. Vidis da je takvo racunaje bibliskih izvestaja pogresno.
Nit ja,nit bilo koji JS nikome ne namece svoj stav,vec samo daje biblijske citate kao dokaz...,stvar je svakoga od nas dal ce da ih prihvati ili ne,zar ne?[/QUOTE]
Rise, pa zar ti ocekujes da bi neko ko ima zdrav razum prihvatio ucenje koje je dokazano da nije istinito, jer ono sto ste tim ucenjem objavili pokazalo se laznim.
Zato ne verujem da bi iko pomislio da tako nesta danas prihvati. Zato od tebe neprestano trazim da nam objasnis, da li jos uvek verujete i ucite da je jedan dan stvaranja trajao 7000 godi i da je sedmi dan isto 7000 god. Da je 6000 godina odredjeno covecanstvu i da je trebao 1975. godine da bude Armagedon i unister sve koji nisu JS?
Ako ste to odbacili, sto i deca vide da nema smisa, samo reci nam kako sada verujete? Ako verujete da jedan dan stvaranja je trajao 1000 giodina na iosnovu Petrove izjave, i to je pogresno, ali ipak ocekujemo da nam to objasnis, ako ako li pak ni tako ne verujete, objasni nam kako sada verujete i ucite? To je sve sto mesecima trazimo od tebe.
Hvala unapred na konkretnom odgovoru.
Poslednja izmena: