Hronologija Jehovinih svedoka

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Molim urednistvo da zabrani diskusiju o Adventistima i Ellen White na svakoj temi koja ne govori o njima, pa i na ovoj.
To mislim i na diskusiju o pravoslavnima, ili bilo kojim drugim, na temi gde se o njima ne diskutuje, jer se na taj nacin pravi papazjanija od same diskusije, i u takvom stanju stvari krsenje pravila je neumitno, jer se diskusija preusmerava u pogresnom pravcu.

Hvala.
Štoje ,štoste nervozni , pa vi sami naj više spominjete vašu proročnicu , i sad vas fata panika

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Molim urednistvo da zabrani diskusiju o Adventistima i Ellen White na svakoj temi koja ne govori o njima, pa i na ovoj.
To mislim i na diskusiju o pravoslavnima, ili bilo kojim drugim, na temi gde se o njima ne diskutuje, jer se na taj nacin pravi papazjanija od same diskusije, i u takvom stanju stvari krsenje pravila je neumitno, jer se diskusija preusmerava u pogresnom pravcu.

Hvala.
Uredništvo nema osnova da zabranjuje pominjanje bilo čijeg imena u raspravama, ako post u takvom slučaju nije Off Topic. Još manje ima osnova da usmjerava (bilo zabranama bilo odobrenjima) na kojima će se temama pisati i ko će na njima pisati, razumje se, ako se piše u skladu sa temom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Hronologijom JS se vidi da su oni nastavak Milerovog duha određivanja datuma 2. dolaska Isusa.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Negde je Hristov dolazak NEVIDLJIV, sto se jasno suptori onome: "I ugladace Ga svako oko". oni su proizvoljno zakljucili suprotno Biblijskom ucenju

Marko, tamo se stvarno koristi rec "prisutnost" ali nigde ne pise 'NEVIDLJIVA prisutnost'!

Ono sto Jehovini Svedoci ne razumeju, je da ce Hristos kada dodje, biti 'svuda VIDLJIVO prisutan' da bi ga svako oko moglo ugledati!

Pismo koristi razlicite reci da ukaze na razlicite aspekte Hristovog drugog dolaska!

Hronologijom JS se vidi da su oni nastavak Milerovog duha određivanja datuma 2. dolaska Isusa.
Ajde spameru, odbij!

Jehovini svedoci se ne pojavljuju na internetu, osim, ako je to samo u njihovom interesu, Internet je Sototnino delo i oni ne žele ništa od onog što prlja njihovu čistotu vere.

Nikada se ovde neće pojaviti ni jedan JH svedok, o odgovorima da i ne govorimo. Oni nemaju individualnu svest, oni su svi u kolektivnom razmišljanju. Bolje je reći, razmišljaju samo ono što im starešine narede. To je jedna hermetički zatvorena organizacija, nema pristupa onih sa strane, jedini uslov da se dodje do njih je ulazak u organizaciju, a kad se jednom uđe, teško se iščupati odande. Retki su oni koji su uspeli.
Njihovo učenje je samo ono što im starešine govore da trebaju učiti.
Ova tema, po mom mišljenju je besmislena, jer se može sa naše strane naklapati do beskonačnosti, a ni jedan konkretan odgovor se nikada neće dobiti. Verujte nikada. Smatraju nas velikim grešnicima.

P:S.
Ova materija mi je veoma poznata jer imam bliskog rođaka u toj organizaciji, dugo, dugo.
Ovo učenje su skoro sve države sveta prihvatile kao religiju, mada je po mom mišljenju ovo zatvorena sekta, mada ima nekoliko desetina miliona sledbenika u svetu.
Kazem ja da je njima zabranjen internet pa mi ne veruju, oni misle da su ovi sto pisu, pravi Jehovini Svedoci.

Ja sam bio pred krstenjem skoro pa sam izasao :)

Da li taj tvoj rodjak ima zenu, decu ili nekog svog bliznjeg u toj organizaciji?
Ako ima tesko ce se iscupati, ako nema nikog sanse su mu dobre...

Džehovisti su veoma opasna sekta koja svojim članovima ispira mozak.

Brate, veruj mi bio sam tamo, to je silovanje uma, programiranje. Ali to nije nista cudno, jer sotona tako zaposeda um, to su primili da rade ljudima, i oni nesvesno programiraju druge, odnosno sire program dalje. Ko se razume u oblike programiranja, potvrdice da je rec o tome. Tu Bog spasava, ne covek.

Lično smatram da su tradicionalne crkve opasnije po čovekovu duhovnost od Jehovinih svedoka

Ti pojma nemas sta govoris zaista. Dana tamo nisi proveo, a pricas nesto. Da znas samo koju agoniju ti ljudi dozivljavaju i nesvesno, a koja je tek strahota koju dozivis kada ti se srusi program, to je ravno isterivanju demona, i ravno je fizickom bolu, sve ti se lomi u telu.. . Ne znam kako je zavisnicima od droge, ali verujem da je to slicno odvikavanju i bolu koji dozivljava zavisnik..

Licno sam to doziveo!

Meni je 3 godine trebalo da dodjem k sebi. I dan danas kad vidim casopis Kula Strazara ne osecam se dobro, bude mi muka.

I sad ces ti meni da pricas o tradicionalnim, pa ti ne znas ni sta pricas ili si totalno zlonameran!

Osim sto se igraju sa svescu, Jehovini Svedoci vrse atak i na emocije, razaraju te do srzi i stvaraju zavisnike i zombije od tebe..

Diskusiju o adventistima koju ste vi ovde zapoceli!? Pa sami krenete da spamujete i onda trazite sankcije za one koji vam odgovore!

Nemoj bre da ste bezobrazni!
Spamujete svuda redom i jos se posle bunite kad vam odgovorimo!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Vec nekoliko meseci pratili smo Rutherfordove izjave. Na veliko je proricao da ce patrijarsi Starog zaveta vaskrsnuti 1925. godine i da ce preuzeti upravu ovoga sveta.
Evo i jedne izjave iz Time magazine o tome:

1930. Sudija Josip Ruterford, zivi u zamku koji ima 10 soba u 4440 Braeburn Road, San Diego, California.
Prosle sedmice dodao je garazu za dvoja kola i par automobila za cara Davida.”
(Time Magazine, March 31

I danas postoji taj zamak. Pronasao sam ga i video gde je ziveo drugi predsednik KUle strazare sa svojim saradnicima u cekanju da 1925. godine vaskrsnu patrijarsi. On je i umro u toj zgradi, a nije docekao da se sretne sa vaskrslim patrijarsima Starog zveta.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
...
Vec nekoliko meseci pratili smo Rutherfordove izjave. Na veliko je proricao da ce patrijarsi Starog zaveta vaskrsnuti 1925. godine i da ce preuzeti upravu ovoga sveta.
Evo i jedne izjave iz Time magazine o tome:

1930. Sudija Josip Ruterford, zivi u zamku koji ima 10 soba u 4440 Braeburn Road, San Diego, California.
Prosle sedmice dodao je garazu za dvoja kola i par automobila za cara Davida.”
(Time Magazine, March 31

I danas postoji taj zamak. Pronasao sam ga i video gde je ziveo drugi predsednik KUle strazare sa svojim saradnicima u cekanju da 1925. godine vaskrsnu patrijarsi. On je i umro u toj zgradi, a nije docekao da se sretne sa vaskrslim patrijarsima Starog zveta.
Sredio sebi vozni park, sta ces :)

Bas bi se David koji je jahao konje, obradovao kolima na motorni pogon?

Da je konje nabavljao pa ajde jos i da kazes, nego kola?

Strasno je to citati Marko moj, veruj mi, nama je to sad smesno, ali nimalo nije bilo prvi put. A oni to nece ni citati.

Znas kako kazu JS svojim vernicima: "ne pijte iz case Jehovine i case demonske"?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ajde spameru, odbij!

:beee:

Ti pojma nemas sta govoris zaista. Dana tamo nisi proveo, a pricas nesto.

Šta ima da bude vidi čovjek šta se dešava.

Osim sto se igraju sa svescu, Jehovini Svedoci vrse atak i na emocije, razaraju te do srzi i stvaraju zavisnike i zombije od tebe..

A da li je kod vas bolje stanje?

JS su svojomk hronologijom pravi nastavak Milera.

A vi ste pokušali to nama da pripišete, što je nečasno od vas.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
1931. Ruterford je pisao: "Bozije carstvo pocelo je da deluje. Njegovi dani osvete su ovde, i Armagedon je na domak ruke, i spreman da padne na Hriscanstvo, i to uskoro. Bozji sudovi su na Hriscanstvu i uskoro moraju biti izvrseni.” (J. F. Rutherford, Vindication, Vol. I, p. 147, 1931)
Da li je ovim prorekao da ce Hitler ubijati i Jehovine svedoke?

Natrag