Gospodine Marko, prosto ne mogu da verujem zasto i kako neki ljudi mogu da prihvate takvo nelogicno, ne naucno i ne biblijsko verovanje kao sto je ucenje JS? Zdrav razum, a vi ste to neverovatno precizno objasnili tu njihovu prevarnu hronoilogiju dolaska, ne moze takve manipulacije da prihvati. Zasto to oni, JS uprkos svim glupostima i zdravom razumu, rade?
Drugo pitanje Marko: kako je meni poznato Biblija kaze mi ne znamo dan i cas kada ce Isus doci,
ali molim vas recite me sta onda JS uce u vezi sa Hristovim dolaskom? Hvala.
Postovanje Cosmos,
tvoja pitanje su veoma vazna, ali da se objasne potrebno je dosta vremena i prostora na forumu.
To upravo i mene zanima,posle toliko prorecenih datuma kao sto su 1914. 1925. 1975.cini mi se da i danas JS veruju u sva ta njihova prorocansta iaku i dete vidi da su to sve prevare.
Posto nijedan JS jos nije se usudio da se pojavi na ovoj teme, juce sam pogledao zaokretovu temu o 1914. godini. Pa on i danas tvrdi daje ispravno pretvarati iostorijsko vreme u prorocko u kome jedan dan oredstavlja gosinu. A oni su bili mnogo darezljiviji od toga pa su dane stvaranja izracunalai da svaki od njih traju po 7000 godina a to je obicna besmislica
Godine 1961. jedan prijatelj me je pozvao da posetimo grupu JS. Sastajali su se u privatnoj kucu, u istoj prostoeiji u kojoj je domacin lezao na krevetu, tesko bolestan. To je bio moj prvi susret sa JS.
Objasnjavali su mi kako je Isus dosao 1914. godine. Kad sam ih upitao, pa ako je tada dosao gdeje. Tvrdili su da je tu, ali mogu da Ga vide samo duhovne oci.
Drugu pitanje postavio sam: Ako je dosao sta nam je doneo?
Odgovorili su: On se otkriva u naoruzanju, jer su od tada poceli ratovi.
Pa sar Isus dolazi da nam donese ratove? uputao sam. Ako nam donosi ratove, ja u takvoga Hrista ne verujem niti mi taka Hristos treba. Ako cemo mi i posle Hristovog dolaska lezati na krevetu bolesni i iznemogli, onda on ne treba ni da dolazi, jer to zlo imamo i bez Njega. To vase verovanje suproti se Hristovom opisu o Njegovom dolasku.
Na to boljesnik je rwka: Brat je u pravu. A onisvi u glas: "Nikola, zar si poceo da se golebas u veru i da sumnjas u istinu?"
I pored tolikih promasaja, izgleda da JS jos uvek veruju u te mnogobrojne zablude.
Od 1975. pa do danas, nijedan JS nije mi objasni koje je danas njihova hronologija, imaju li ikakvu novu, ili su zbog tolikih prevara digli ruke od svega? Pitao sam mnoge od njihovih vernika i staresina, i do danas niko mi nije odgovorio na to pitanje, a i vi vidite d abeze od ovih pitanja kao ono sto se kaze: Kao djabvo od krsta.
Kad sam jednom njihovom staresini postavio pitanje tog njihovog dijagrama o hronologiji i pitao ga kako to da se nije ni 1975. desilo ono sto su predvideli; on je odgovorio: Mi znamo tacno kada je Adam stvorem (4026. godine p.n.e) ali ne snamo kada je Eva stvorena. Na to sam rekao, ali to nije ni bitnio, jer u Bibliji nigde hronologija nije vodjerna po zenama nego samo po ljudimsa. Na to vise
nista nije rekao.
Poslednja izmena: