Tkoće znat doka ćeš čekat ??????????????????'
Kak no ide ,strpljen spašen
Postovanje Antonidz, drago mi je da si tu, sa tobom je milina diskutovati.
Upravu si, zaista ovde je potrebno imati veliko strpljenje,jer vec sest dana cekamo i toliko pozivaom Jehovine svedoke da dodju na njihovu temu i jos nijedan od njih nije skupio snagu ni da se pojavi. Ja bih bio zadovoljan sa jednostavnim odgovorom, da nam kazu da je ona hronologija bila pogresna, a mi to i bez nji znamo, ali ne znamo da li danas imaju neku novu hronoligu i ako je imaju koja je ili je ni nemaoj. Pitanja su jednostavna i svaka baba bi znala da na njih odgovori.
Medjutim, posto njih jos nema, primorani smo da idemo napred i bez njih:
Princevi su ovde
Raderford (njihov drugi predsednik) je 1920. izdao knjigu pod naslovom “Milion osoba sada rodjenih nece nikada umreti”, u kojoj pise da ce patrijarsi iz Staroga zaveta vaskrsnuti 1925. godine i preuzeti upravu nad novim svetom. On je sagradio zamak u San Diegu sa planom da se u njemu nastane vaskrsli patrijarsi. Mdjutim, patrijarsi nisu vaskrsli 1925. godine niti je nastao novi svet.
Godine 1932. Raderfor je to ovako objasnio: “Godine 1929. u Sam Diegu u Kaliforniji, na malom imanju bila je sagradjena kuca koja se zove Bet serim, sto znaii Kuca princeva. Svrha kupovine ovoga imanja i gradnja prebivalista pokazuje danas koliko su neki ljudi imali jaku veru u Boga, Hrista i Njegovo carstvo, koji su verovali da ce Silni vaskrsnuti svoje odane sluge iz staroga vremena da im poveri nalog i poslove ovoga sveta. Ovo imanje pripada drustvu Kula strazara, a na raspolaganju je predsedniku drustva i njegovim saradnicima, sve dotle dok ne bude predato princevima povracene Zemlje. Mnogi ljudi znaju svrhu ovoga konaka. Kad princevi budu vaskrsli i budu stanovali ovde, rugaci ce biti osramoceni, a vera onih koji su sagradili Bet serim bice opravdana.” (Salut, p. 272)
Veruj te mi, princeva nema da se guraju ko ce uzeti najbolju sobu.
Pre desetak godina ulozio sam truda i pronasao tu Kucu princeva u San Diegu, koja i dans stoji, samo ne pripda JS. Napravio sam od nje i slku.
Raderford je 1942. umro u kuci princeva, a nije docekao da se sretne sa Avramom i ostalim starozavetnim patrijarsima. Na Raderfordovo mesto izabran je Nejten Nor (Tathan Knorr) koji je odbacio sve Raderfordove knjige i izdao nove samo ovoga puta bez imena pisca.
Vise nemaju hrabrosti da stave svoj potpis na te ........ Medjutim, ni Norove knjige nisu pouzdanije nego Raderfordove, ali su nove......
Imaju li Jehovini svedoci danas ikakvo opravdanje i izgovor za ovu gl.....?
Skoro ce se nas brod potopiti od velikog tereta mnogobrojnih pitanja cekajuci da bi se makar jedan Jehovin svedok usudio da se uklopi u nasu diskusiju. Moguce je da ni moji izvestaji nisu 1oo/100 tacni, pa ako imate bolje informacije rado cemo ih saslusati. Medjutim, cini mi se da ja zidovima i kamenju govorim, sta ti Antonidz mislis da li je tako ili nije?
Svima zelim sve najbolje pa i Jehovinim svedocima
Poslednja izmena: