Tako je Marko, sve si tacno rekao i to znam iz iskustva. Jako dobri posteni i mirni ljudi. Zasluzuju svako postovanje, ali kada pocnemo o teologiji to je strasno. Nisu oni jadni krivi sto ne znaju, vec ovi iz brooklina sto ih kontrolisu i vode i lazu im. Oni znaju da je taj sistem indoktrinacije kojim ih uce i sprovode u stvari psiholoski atak na um, da je to programiranje, jer oni se prvenstveno fokusiraju na slabe umove, sto je psihicki slabija osoba to je veca sansa.. Sve se zasniva na kontroli uma i misljenja. Jedan kontrolise drugog da ne zastrani i cim vidi da je poceo samostalno da istrazuje prijavljuju staresinama, zato ne dozvoljavaju da citaju literaturu drugih crkava jer kad bi citali shvatili bi da ih kontrolisu i lazu. To je jedan zatvoren sistem, a oni toga nisu svesni. Veoma je tesko izaci iz tog zacaranog kruga. Takva im je i teologija citav zatvoreni kruga, sve je skladno povezano i upakovano , tako kao da izgleda kao da imaju odgovor na sve, i pucaju od ponosa, jer oni imaju odgovor na sve. Osoba se na taj nacin vrti u zacaranom krugu sa teologijom i ponosom, ne dozvoljava da ista suprotno udje u njen um i poremeti sklad, tesko je razbiti to... Jedina sansa je kad imas nesto na sta nemaju spreman odgovor. Ali cak i tada ako su psihicki nestabilni, kazace kako je to ne bitno, jer eto 90% drugih stvari je tacno. Tako se oni vrte u krug. Imaju sliku u svom umu, skovanu od lazi i svaka prica podupire prethodnu. Ako im ne razbijes sve, neces nista uraditi. To je krug lazi. Moguce je pomoci samo onim osobama koje to zele, koje unapred shvate da tu nesto ne stima, koje traze odgovore. Osoba mora dozvoliti da joj se odrzi novo proucavanje i biblijski studij, jer da bi uvidela da joj je vera lazna moraju se srusiti sve kockice! Vecina ce to odbiti, jer nisu spremni da se suoce sa posledicama, sta ako se dokaze da im je vera lazna? Psihicki ne bi to izdrzali, zato izbegavaju i beze.. Lakse im je ziveti u imaginaciji....[/QUOTE]
Mire ovaj tvoj komentar je toliko jaki i dubok da bi se o njemu mogla knjiga napisati.
odlicno si ti to prostudirao i dobro prouci da je svaka rec na mestu,
Ja se iskreno uvek obradujem kad god zakucaju na mikja vrata.
Mnogo puta sam proucavao s anjihovim staresinama. Dori ljudi ali zalutali u maglu i neikako ne miogu da pronadju otvor da pobegnu. I ris je dobra covek, ali ja mu se divim da on moze d averuje u toliku zbrku i promasaje.
Evo jos malo informacija Risa da makar malo dublje razlisli:
Drugi predsednik uprave za ceo svet Rutherford je izjavio:
1920 “Sa poverenjim mozemo ocekivati 1925. povratka Avrama, Isaka, Jakova i vernih iz starig vremena.” (Millions Now Living Will Never Die, 1920, p. 89-90)
1920 "Stari sistem sveta zavrsava se i dolazi svom kraju i Novi sistem pocinje 1925. vaskrsenjem vernih is starih vremena...” (Millions Now Living Will Never Die. 1920 p. 97)
Rise, koji stari sistem se zavrsio 1925? NIJEDAN!
Koji novi sesteme tada poseo? NIJEDAN!
Koliko je patrijaraha vaskrsno 1925. Nijedan!
Rise brate, kako se ti osecas kad procitas ovakve besmislice od glavon predsednika tvoje zajednice?
Posle ovakvi i tolikih promasaja ja se cudim da ima jos ijednog coveka koji bi i dalje isao za takvim vodjoma