Zasto zelis da tvrdis da je isus bio u utrobi zemlje samo 2 noci i 2 dana ,a ne 3 noci i 3 dana???
Rise, ja to uopste ne tvrdim. Ja citam da je Isus bio u groibu TRI dana Petsak, suboptu i nedelju...
A ti tvrdis da je bio CETIRI dana, petak, subotu nedelju i ponedeljak. Jel tako?
Molim te obrati dobro paznju na ovu izjavu:
"PO SUBOTI U SVANICE PRVOGA DANA U TJEDNU, MARIJA MAGDALENA I DRUGA MARIJA, DOSLE SU POGLEDATI GROB...A ANDJEO JE REKAO ZENAMA:... NIJE OVDJE JER JE USKRSNUO, KAO STO JE REKAO." Matej 28,1-6
Rise, ovo sam prepisao iz vaseg prevoda na hrvatskom jeziku.
Verujes li ti to ili ne?
Sta si procitao?
Po Suboti u svanuice PRVOGA DANA TJEDNA.
Rise, ovom izjavom zavrsili smo diskusiju o duzini Hristovog boravka u grobu.
Ako pronadjes da pise u PONEDELAK, javi se!
Rise, ti si pametan i dobar covek. Ubedjen si da imas istinu, ali pred Biblijom to sto ti verujes da je istina ne moze se odrzati pred jasnim biblijskim izvestajima.
Kad ja citam tvoje tvrdnje, koje se suprote Bibliji, tuga me uhvati da bih mogao da placem. Zao mi je tako dobrog coveka da propadne sledeci sarlatane koji nisu imali pojma u sta su verovali, jer se dokazalo da su verovali u zablude.
Radi svog spasenja i spasenja onih koji te slusaju, baci tu jeres i drzi se Bozije reci. Ti ljudi koji su udarili temelje toj jeresi, bili su nenauceni. Oni su se trudili da izmisle nesto novo, drugacije, da bi na taj nacin poveli ljude za sobom, i kod nekih jos uvek uspevaju. Nisu oni imali blage veze sa Biblijom. Zato baci to ucenje i drzi se Hristovih reci i sledi nadahnute izvestaje i neces propasi.
Zelim ti sve najbolje[/QUOTE]
Dragi moj cika Miko,
Po tvojoj prici kolko je dana i noci Isus bio u grobu....?
Pa p tebi ti 1 sat u grobu pretvaras u jedan dan???
I opet ne mozes da izbrojis 3 dana i 3 noci,vec samo 2 dana i 2 noci ?
Dal primecujes u Mateju 12:40 da isus govori o 3 dana i 3 noci i tako potvrdjuje Jonu 2;1 o 3 dana i 3 noci.
Zasto smanjujete broj dana i noci koje je Isus proveo mrtav?
Hajde kad to odgovorite onda cemo preci ma matej 28;1-6
Razmisli malo o ovome:
1921 "U biblijskoj sibmbolici vreme oznacava jednu godinu od 12 meseci po 30 dana sto iznosi 360 dans. Savaki dan racuna se kao jedna godina...” (Harp of God, 1921, pp. 229-230.)
Odlicno Rise,
Ako je tako, PO KOJOJ SIMBOLICI STE IZRACUNALI DA JEDAN DAN STVARANJA TRAJE 7000 GODINA?
Cekamo na odgovor!
Ako smo se sluzili da su vreme,vremena i pola vremena jednaka 1260 dana ili 42 meseca,dal se slazes da se radi o tri ipo vremena (jedno vreme,dva vremena i pola vremena = tri i pola vremena
Ako je tri ipo vremena 1260 dana ili 42 meseca ili tri ipo godine,kolko je onda 7 godina ili 7 vremena? zar se ne radi o 2520 dana????
Ako poslusas proroka i primenis prorocko pravilo dan za godinu videces da se radi o 2520 godina ,
Dal ti je sada ista malo jasnije???
I da ti kazem jedno...ne plasim se ja odgovora na bilo koje tvoje pitanje sve dok je Jehova Bog sa mnom.Stvar je samo sa drugim obavezama..Evo sad sam mesec dana slobodan pa imam vremena do mile volje al ne znam dokle ce to potrajati .Mozda me vec sutra nece biti za duze vreme...,al sigurno ne strah od vasih pitanja.Evo pisem vec vise sati konstantno....,i meni je i uzivanje i radost da mogu da vam pisem i da vodimo dijalog,al doci ce vreme kad cu vas opet ostaviti na vise meseci....Pozdrav od mene