Rise, preneli smo ovde, a to smo poceli na temi Koja crkva spasava. ja sam greskom stavio komentar na Hronologiju, zato sam ga stavio ina temi Koja crkva spasava? Medjutim, urednik je izbrisao moj komentar sa tebe Koja crkva spasava, gde je bio i tvoj odgiovor, a ostavio na Hronologioji.
Posto sam tam,o dao detalji iozvestaj o Hristovom boravku u grobu i vaskrsenju bilo bi najbolje d odes tamo da to procitas ili moram ponovo d ato stavim i ovde:
To nije samo u biblijskoj terminologiji, to je i u istoriji. Kada se govori o nekom dogadjaju, niko ni ne misli da nesta mora de se desava svaki dan puna 24 casa.
Pitanje Joninog iskustva i Hristovog vaskrsenja postavjaju samo JS i niko drugi.
Kad kazemo. Nikola je radio kod Tome celu sedmicu, to ne znaci da je radio i nocu.
Ili kisa je padala pet dana, to ne znaci da je padala neprekidno, ali cesto jeste.
Ilio, posao je u sredu i tek je stigao u ponedeljak. Ne znaci da je putovao neprestano, morao je i da se odmara, spava, jede, kada i nije putovao. Ali njegovo putavanje je uzelo toloko dana.
Pomocu Biblije, istorije i arheoloskig dokaza tacno je utvrdjeno kada se i sta desavalo te poslednje sedmice Hristovog boravka na Zamlji:
1. U cetvrtak na vece Isus je sa ucenicima imao Pashalnu veceru. To je bilo 13, Nisana
2. Posle togaa otisli su u Getsemaniju gde se On molio, dok su ucenici dremali. 13. Nisana
3. U Getsemanije je uhvacen. 13 - 14 Nisana.
4. U Petak najpre sudili su Mu Jevrejske duhone vodje. Posto su zemljum vladali Rimljani, Jevreji nisu imali pravo da izvrse kanu.To je bilo u petak 14. nisana.
5. Istog dana sudio Mu je Pilat.
6. Razapet je u petak 14. Nisana.
7. Sahranjen je u petak 14. Nisana.
8. Ostatak petka i Subotu proveo je u grobu, kao i prvi deo prvopg dana u sedmici, tj. nedelje.
9. Proveo je u grobi TRI dana: U petak, 14. nisana; Subotu 15. Nisan i nedelju 16. Nisana.
10. U nedljeu 16. Nisana je vaskrsao.
Moze li neko pored ovih podataka tvrditi da Isus nije bio u grobu tri dana?
Ovo nije utvrdjeno smao jednim stihom iz Biblije, nego u obzir su uzeti svi izvori: Biblija, Istorija i Aarheologija.