Hronologija Jehovinih svedoka

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire u pravu si, ja se cudim d aneko moze da sledi ovako velike slepce.
Svi mi mozemo napraviti neku gresku, ali ovo je nevidjeno!

Sta ti mislis, dali vrenici Jegovinih svedoka ista znaju od svega ovoga sto mi ovde iznosimo?
Pitao sam neke od njih da li bi mogli d ami andju neku od Rassllovih ili Rutherfordovih knjiga, a on mi je odgovorio da nikad nije ni cuo da je neko pisao te knjige.

Kod njih se slicno kao u politici, novi predsednik rusu sve sto bi moglo pdsecati na prosli rezim, spomenike, zgrade, cak i neke grobnice itd.

Rutherford je odbacio sve Russellove knjige i odrekao se javno njegovog ucenja izjavljujuci da je puno zabluda i bio je u pravu.
Medjutim, on je nastavio isti, samo je doneo nove, sveze, zablude, a ima ih mali milion.

Poznavao sma neke, koji su ih posle promasaja 1975. napustili i odregli se javno tog krivoverja.
Ja se iznenadjujema d aih je i ovoliko ostalu u tom mraku.

Da navedem jos neke izjave iz raslovog vremena:

Kada se nji9hovo predvidjanje za 1914. nije ispunilo, posmatrajte sada promenu datuma:

1915 "Na osnovu jakih biblijskih dokaza u pogledu vremena neznabozaca, mi smatramo to kao utvrdjenu istinu, a konacni kraj carstvinma ovoga sveta, i potpuno uspostavljanje Bozijega carstva bice uskoro dovrseno pri kraju 1915. (The Time Is At Hand, 1915 edition, p. 99)

Pa ima li ijedan JS da ovo procita?
Da li su unistena 1915. carstva ovoga sveta????
Da li je Bozije carstvo uspostavljeno 1914. 1915, ili jos nije ni uspostabvljeno na Zemlji?

Ovo je za neverovati!!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
KaDA IM SE PREDVIDJANAJA ZA 1914. NISU ISPUNILA POGLEDAJTE KAKVE IZGOBVORE SU DAVALI:
1914 "Cak ako vreme donosi promene i ne dodje za sledecih 10 godina, sta vise da trazimo? Zar mi nismo blagosloven, sretan narod? Nije li nas Gospod veran? Ako iko zna ista bolje neka to uzme. Ako iko od vas nadje ista bolje, nadamo se da cete nam reci.”

(Watchtower, Dec 15, 1914, p. 376.)

U PRAVU JE, BOG ZAISTA JESTE VERAN I ON UVEK GOVORI ISTINU, ALI STA JE SA NJIHOVIM PREVARAMA? ONI NISU SAMO VARALI DRUGE, NEGO I SEBE!

1914 "Iako je moguce da ce Armagedon poceti sledeceg proleca, ipak to bi bila spekulacija upravo kad ce to biti?" (Watchtower Reprints, VI, Sept 1, 1914, p. 5527)

Pa nije promasio sve. Prvo, Armagedon ne poce ni sledeceg proleca! To je jos jedan promasaj.

Ali u pravu je, da je svo to njihovo racunanje, nista drugo NEGO SPEKULACIJA!

i ZA NEKE SPEKULACIJE U TO VREME DOSAO JE KRAJ.

Ovo je jedna od Raslovih poslednjih izjava:

1915 "Pocetak velikog rata u Evropi je pocetak Armagedona iz Svetog pisma." (C.T. Russell, Pastor Russell's Sermons, p. 676, Sometime during World War I)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ajde cika Miko,razvali,tu sam
pisem vec par sati pa mogu jos malo.
Dakle si priznao da je Carls Rasel napisao da ce 1914 godine biti uspostavljeno Bozje carstvo.
I jeste uspostavljeno jer je tad zavladalo.
Otkrivenje 12;10
10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Rise, cini mi se da ti ne razumes ovaj tekst ili ga namerno pogresno prikazujes.
Molim te procitaj sve od 7-10 etiha.

Tu je opisan rat koji je vodjen na nebu. Sotona sa svojim ansdjelima izbacen je iz Neba. Sotina nije samo izteran iz Neba, nego je zbacen na nasu Zemlju. Da li je zbog toga zavladala radost na nebu ili na zemlji? Radoste je zavladala na nebu, jer je Neobo ocisceno od uzrocnika zla, a mi na zemlji nema zasto da se radujemo, sotona nam nikad nije bio potreban.
To zbacivanje sotone svakako nije se desilo 1914. Zasto?
Stij 12 kaze: "Zato se veselite nebesa i vi koji zivite na njima, Tesko vama koji zivite na zemlji, jer djavo sidje k vama."
Rise, sada procitaj Otkrivenje 12, 9.10: "I zbacena bi azdaha stara zmija, koja se zove djavo i sotona, koji vara sav vasioni svet, i zbacena bi na zemlju... I cuh glas VELIKI NA NEBU koji govori: SAD POSTA SPASENJE I SLAVA I CARSTVO BOGA NASEGA... JER SE ZBACI OPADAC BRACE NASE..."

RADOST JE BILA NA NEBU, A NE NA ZEMLJI. ZASTO?
JER OD TADA BOG NESMETANO CARUJE OTKAKO JE ZBACIO SOTONU NA ZEMLJU, A LJUDI NA ZEMLJI NEMAJU RAZLOGA DA SE RADUJU, JER "TESIKO NJIMA."

Isus je rekao: "JA VIDJEH SOTONU GDJE PADE S NEBA KAO MUNJA." Luka 10,18.

HRISTOS DOK JE BUIO NA ZEMLJI JE VIDEO KAKO JE ZBACEN, A TI KAZES DA JE ZBACEN 1914. Godina 1914. nema nikakve veze sa zbacivanjem sotone! On je definitivno zbacen na zemlju priliko Hristovog raspeca i vaskrsenja. Hristos jke otkupio opno sto je Adam predao sotoni prevarom.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
VELIKE PROMENE
Do sada smo imali Raslove izjave od osnivanja Kule strazare sve do 1916. godine.
1916. Rasl je umro, a na njegovo mesto dolazi sudija Rutherford.

Umesto da nastavi sa istim ucenjem kakvo je od pocetka, on je ODBACIO SVE RASLOVE KNJIGE i time je podelio zajednuicu u dve grupe: svoje pristalice i pristalice Raslove.

Rasle je napiseo 7 knjiga, 6 od njih je on objavio, a sedmu su izdale njegove pristalice posle Raslove smrti. Ne samo da je Ruterford odbacio Raslovo ucenje, on ga je proglasio laznim.

Ruterford je napadao i vladare sveta ukljucujuci i Hitlera, tako da je Hitler zapretio da ce unistiti sudiju u Brooklynu. To je bio uzrok da je Hitler progonio Jehovine svedoke.

Iako nije ostao na predhodnom ucenju, Ruterfiord je izmisljao gluposti kao i Rasl. Odmah je odredio godinu 1925. i objavio da je to biblijsko ucene i da ce te godine vaskrsnuti patrijarsi iz Starog zavet i preuzeti upravu nad ovim svetom. Cak je sagradio zamak u San Dijegu da bi u njega napesto patrijarhe, a posto oni nisi bas navalili da dodju, on je stanovao u tom zamku.

Ljudi, ovo nije prica niti izmisljotina, licno sam posetio taj zamak i slikao ga.

Sada cemo opet hronoloski poceti sa Ruterfordovim izjavama pa sami procenite na sta vam to izgkeda.

Pocinjemo sa Ruterfordovim biserima:

Ovo je jedna od prvih Ruterfordovih gluposati:
1917 'Nema spavanja... Avram treba da uzme u posestvo svoje obecsano nasledstvo godine 1925.' (Watchtower Oct. 15, 1917, p. 6157)
Ali Avram ne veskrse 1925.

1917 U prolece 1918. godina donece Hriscanstvo grceviti bol veci nego onaj u godini 1914. Nevolja ce doci na hriscanski vavilon." (The Finished Mystery p. 62 [stated to be the "Posthumous Work of Pastor Russell" on p. 2])
Bogu hvala, nista od toga nije se desilo osim sto su svi videli da je lazni prorok

1917 'Nema sumnje, sotona je verovao da ce hiljadugodisnje carstvo biti uspostavljeno 1915. godine. (Studies In The Scriptures, Vol 7, The Finished Mystery, p. 128)
A to je objavio Rasl. Znaci da je Ruterford Raslovo ucenje nazvao sotonski.

1917 Neka interesantna razvica u vezi uspostavljanja Carstva moze se desiti 1920. godine. [The Finished Mystery, 1917, p. 178, Comments on Revelation 11:13.

Sta mislite, ima li raslike izmedju Rasla i Ruterforda, i ako ima koje su??

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Rise u pravu si. Ja nisam priznao, nego sam samo naveo glupost koju je Rqasol napisao.
Zar je to Bozje carstvo koje je pocelo pocetkom krvoprolica u prosliom ratovima?
Meni takvo carstvo ne treba niti ga ja takovoga ocekujem.
A sta bi sa onim sto je Rasli predvideo ukidanje svih svetskih vlada godfine 1914??
Zar na to nemas nikakav odgovor?

Otkrivenje 12;10

10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Pronadji nam biblijski dokaz da se to desilo 1914. godine. Nemas ga!!!!!

Rise, to prorocanstvo nema bas nikakve veze sa 1914. godinom.
Ono se ponavlja na vise meste: Danilo 12,7. kao vreme, vremena i po vremna, a to je 1260 godina

Danilo 7,25. "I govorice reci na Visnjega, i potirace svece Visnjega i pomisljace da promenei vremena i zakone, i dace mu se u ruke ZA VREME, I ZA VREMENA I ZA PO VREMENA."

To ti je isto prorocanstvo. Koje progonio Bozji narod u to vreme Sta ti Rise mislis?

To je isto prorocanstvo sto su 42 meseca iz Otkrivena 134,5.6 i 11,3.
TO vreme obuhvata 1260 godina koje su pocele 538-1798. godine.
Dakle, to nema nikakve veze sa tim sto je Rasl zamislio.
Promasaj je potpun!

Rise, moram ti priznati da nije lako slediti vase izvestaje .
Na jednom mestu tvrdite da su 2520 godina opicele 606. p.n.s, na dugom da su pocele 607. Koje je ispravno a koje nije. Vec sam dao tri dokaza da to nema nikakve veze sa biblijskim prorocanstvima.

Vi menjate izjave i dajete one koje se suprotstavljaju vasem ucenju.

Vreme, vremena i po vremena racunate kao prorocko vreme sto i jeste samo ste promasili pocetak i dobili pogresan zavrsetak.

Evo sda ima pred sobom vase tumacenje Otkrivenja. Na 192, stranici 42 meseca koji su 1260 prorockih dana, vi sete uzeli kao dolsovno , a ne prorocko vreme. pa tvrdite da se ono odnosi na Prvi svetski rat od 1914-1918. To nema nikave veze sa tim. Pa reci nam onda KO SU DVA SVEDOKA O KOJIMA JE REC?

Izvini Rise, ali kad ja to sve pokusam da saberem dobijam utisak da ti vasi zvani teolozi lutaju po mraku i ni sami ne znaju gde ce stici.

Na 195, stranici vaseg komentara Otrivenja tvrdite da je Ikona zverina organizacij UN. A to mora da bude verska, a ne politicka organizacij.
[/QUOTE]

Evo nekih mojih odgovora
1.
Tebi "Meni takvo carstvo ne treba niti ga ja takovoga ocekujem"?
- Nema problema, Ni Jevreji nisu ocekivali isusa onako kako je on dosao.
2.Tvoje "A sta bi sa onim sto je Rasli predvideo ukidanje svih svetskih vlada godfine 1914??"
- Sa neba je zbacena satana na zemlju i na nebu od tada ne deluju nikakvi domaci izdajnici niti propagatori svetskih vlada na celu sa sotonom prvim lobistom za lobiranje nepravde.
3.Tvoje "Pronadji nam biblijski dokaz da se to desilo 1914. godine. Nemas ga!!!"
- Imam ga!!!
matej 24glava:
5 Jer će mnogi doći u ime moje govoreći: Ja sam Hristos. I mnoge će prevariti.
6 Čućete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite; jer treba da to sve bude, ali nije još tada kraj.
Pravi rat nastupa kao I svetski rat kad se sve desava po celome svetu i ratovi i bolesti i zemljotresi i glad ko sto pise ispod o posebnom ratu,sem ako je za tebe on nebitan...
7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svetu.
8 A to je sve početak stradanja.
4.Tvoje "Rise, to prorocanstvo nema bas nikakve veze sa 1914. godinom."
Ima vreme,vremena i pola vremena jesu 1260 godina = 1+2+0.5=3.5vremena a 3.5 vremena *2 = 7 vremena mala matematika
1260*2=2520 i to je to. lako zar ne?

Da nije zalosno bilo bi smesno koliko ima prevarenih ljudi. Skakati sa datuma na datum, nagadjati, povezivati sa piramidama i astrologijom, pa uzas jedan..

Jehovini Svedoci na zalost ne znaju svoju istoriju zato i ostaju verni organizaciji. A oni koji saznaju se izgovaraju: "to samo pokazuje koliko su neki ljudi bili verni"!

Pa problem je sto to nisu " neki ljudi", vec "vodece telo" - "verni i tazboriti rob" koji ne sme pogresiti, a pogresio je mnogo puta..

Oni se hvale kako "verni i razboriti rob daje pravu hranu u pravo vreme, a iz tog izvora je poteklo smece..

Pored toga, ova Russell-ova piramidologija i astrologija je najjaci dokaz da ta nauka nije od Boga. Jer Bog ne poziva svoje proroke i sluge da "gataju" po zvezdama i bave se piramidama. A Russell se time bavio jer je bio mason, i nikada se nije odrekao svog ucenja do kraja zivota.

Tumacenje biblije ovde nije dokaz da je neko Hriscanin. Cak i satana koristi bibliju. Tako i ovo Russell-ovo koriscenje biblije ne dokazuje da je on iskren. I nije bio, jer je varao zenu i krao, cak je bio na sudu zbog toga... A svoju rec je smatrao vrednijom od biblije, jer je u svojoj knjizi izjavio kako je citanje njegovih knjiga jednako citanju biblije, i da bibliju ne mozemo razumeti bez njegovih knjiga. Zato su sve knjige i casopisi Jehovinih Svedoka podeljeni na stihove, a to im je ostalo od Russella..

Zajednica pokusava sve to da sakrije, kao i brojne promasaje i datuma a ima ih na stotine. Kada neko lupa datume mal malo, pa logicno je da ce se nesto i desiti!

Tako se slucajno desio rat 1914.
A oni to iskoristili..

Sto je najgore, racunice svih tih datuma su povezane sa okultnim a ne sa biblijom.

Njihovi casopisi su prepuni masonskih simbola sa sublimirajucim porukama.. Predavsi zaokretu te slike nije vredelo.

Inace Russell-ova fascinacija piramidama i "merenjem" je sasvim normalna jer masoni obozavaju sestar i lenjir..

Sve ovo, ako je covek dovoljno iskren moze povezati , i pobeci odatle..
Ali ne vredi pomagati onome koji to ne zeli...

Gluposti i puno bljovotine od troicara masona.
Nemas ti Mire pojma ko su masoni i sta je masonerija.
Ponasas se kao zli Jenkiji na kosovu koji od istine prave laz i od nepravde pravdu.
Napadas postenog coveka i postene ljude zarad opravdanja krstasa i troicara koji su prolili more krvi i uveli odvratno idolopoklonstvo i bogohulne nauke u nazovi crkve hriscanstva.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pronadji nam biblijski dokaz da se to desilo 1914. godine. Nemas ga!!!!!

Rise, to prorocanstvo nema bas nikakve veze sa 1914. godinom.
Ono se ponavlja na vise meste: Danilo 12,7. kao vreme, vremena i po vremna, a to je 1260 godina

Danilo 7,25. "I govorice reci na Visnjega, i potirace svece Visnjega i pomisljace da promenei vremena i zakone, i dace mu se u ruke ZA VREME, I ZA VREMENA I ZA PO VREMENA."

To ti je isto prorocanstvo. Koje progonio Bozji narod u to vreme Sta ti Rise mislis?

To je isto prorocanstvo sto su 42 meseca iz Otkrivena 134,5.6 i 11,3.
TO vreme obuhvata 1260 godina koje su pocele 538-1798. godine.
Dakle, to nema nikakve veze sa tim sto je Rasl zamislio.
Promasaj je potpun!

Rise, moram ti priznati da nije lako slediti vase izvestaje .
Na jednom mestu tvrdite da su 2520 godina opicele 606. p.n.s, na dugom da su pocele 607. Koje je ispravno a koje nije. Vec sam dao tri dokaza da to nema nikakve veze sa biblijskim prorocanstvima.

Vi menjate izjave i dajete one koje se suprotstavljaju vasem ucenju.

Vreme, vremena i po vremena racunate kao prorocko vreme sto i jeste samo ste promasili pocetak i dobili pogresan zavrsetak.

Evo sda ima pred sobom vase tumacenje Otkrivenja. Na 192, stranici 42 meseca koji su 1260 prorockih dana, vi sete uzeli kao dolsovno , a ne prorocko vreme. pa tvrdite da se ono odnosi na Prvi svetski rat od 1914-1918. To nema nikave veze sa tim. Pa reci nam onda KO SU DVA SVEDOKA O KOJIMA JE REC?

Izvini Rise, ali kad ja to sve pokusam da saberem dobijam utisak da ti vasi zvani teolozi lutaju po mraku i ni sami ne znaju gde ce stici.

Na 195, stranici vaseg komentara Otrivenja tvrdite da je Ikona zverina organizacij UN. A to mora da bude verska, a ne politicka organizacij.

Evo nekih mojih odgovora

2.Tvoje "A sta bi sa onim sto je Rasli predvideo ukidanje svih svetskih vlada godine 1914??"
- Sa neba je zbacena satana na zemlju i na nebu od tada ne deluju nikakvi domaci izdajnici niti propagatori svetskih vlada na celu sa sotonom prvim lobistom za lobiranje nepravde.

Doro jutro brate Rise, da znas da mi je drago da si sa nama.

Daj nam dokaz iz Biblije da je to bilo 1914. godine.
Ja sam ti naveo biblijske dokaze gde Hristos licno kaze "Videh sotonu gde pade s neba kao
munja."

3.Tvoje "Pronadji nam biblijski dokaz da se to desilo 1914. godine. Nemas ga!!!"
- Imam ga!!!
matej 24glava:
5 Jer će mnogi doći u ime moje govoreći: Ja sam Hristos. I mnoge će prevariti.
6 Čućete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite; jer treba da to sve bude, ali nije još tada kraj.
Pravi rat nastupa kao I svetski rat kad se sve desava po celome svetu i ratovi i bolesti i zemljotresi i glad ko sto pise ispod o posebnom ratu,sem ako je za tebe on nebitan...
7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svetu.
8 A to je sve početak stradanja.

Rise, nemam nikakvog problema sa navedenim tekstom iz Mateja, ali tu uopste nije rec o zbacivanju sotone, nego povecavanje bezakonja u poslednje vreme.
To ne znaci da sotona pre toga vec nije bio zbacen na ovoj zemlji.

4.Tvoje "Rise, to prorocanstvo nema bas nikakve veze sa 1914. godinom."
Ima vreme,vremena i pola vremena jesu 1260 godina = 1+2+0.5=3.5vremena a 3.5 vremena *2 = 7 vremena mala matematika
1260*2=2520 i to je to. lako zar ne?[/QUOTE]

Izvini Rise, to su price za decu a ne za teologe.
Pre svega, ja prihvatam prorocki lanac od 1260 godina vreme, vremena i po vremena.
Ali Navuhodonosorov san nije prorocko, nego istorijsko vreme, koje se ispunilo na caru.

Drugo, vi natezete racunanje postavkom pogresnog pocetka da bi stuigle do 1914. Nemas istorijski ni arheoloski dokazan pocetak toga prorocanstva i tu ti je propast. Uostalo sve sto je Rasli prorkao da ce se desiti tih mnogih datuma nista se i nije desilo. To ti je najbolji dokas promasaja.

Rise sta kazes na ove izjave:
1917 "Godine 1878. predvuideli su da ce Bog unistiti krivo Hriscanstvai 1918. godine" (Studies in the Scriptures, vol. 7, 1917 p. 484.)

1917 Takodje godine 1918. kada ce Bog unistiti crkve i vernike crkava na milione, nece biti nikaoga da pobegne da bi mogao doci do pastora Rusella da nauce o padu hriscanstva. (The Finished Mystery, 1917 edition, p. 485)

Rise, da li je zbilja iko mogao od pastora Rasla da nauci kakio ce 1918 pasti hriscanstvo i da ce biti pobijeni milioni vernika crkavga??
Kazi nam Rise dali se to ispounilo 1918.?
Da li je bio veci pokolj 1918 ili 1940-1945?
Pa onda i sam vidis da niko nije ni mogao da sazna istinu od pastora Rasla jer je lupao gluposti a mislio da je to istina.

Kazi nam dali je PALO HRISCANSTVO 1918?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Imas previse pitanja na jednom mestu i previse svojih nebiblijskih tvrdnji.

Ja cu ovde da ti jos jednom objasnim dokaz da je 1914 godina ispravno prorecena od strane Rasela posto smo se nadam se slozili da je on taj koji je prorekao za nju da ce se tada te 1914 godine navrsiti VREMENA NEZNABOZACA.
Dal ti znas sta su vremena neznabozaca i koliko traju?
Лука 21:24
24 I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svim narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca.
Dal mozda znas od kada do kada treba da traju ta vremena neznabozaca i kolko je to razdoblje???
Pokusavam da ti pomognem da razumes ,da vidim sta uopste znas o ovoj temi,kolko je ona bitna.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Imas previse pitanja na jednom mestu i previse svojih nebiblijskih tvrdnji.

Ja cu ovde da ti jos jednom objasnim dokaz da je 1914 godina ispravno prorecena od strane Rasela posto smo se nadam se slozili da je on taj koji je prorekao za nju da ce se tada te 1914 godine navrsiti VREMENA NEZNABOZACA.
Dal ti znas sta su vremena neznabozaca i koliko traju?
Лука 21:24
24 I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svim narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca.
Dal mozda znas od kada do kada treba da traju ta vremena neznabozaca i kolko je to razdoblje???
Pokusavam da ti pomognem da razumes ,da vidim sta uopste znas o ovoj temi,kolko je ona bitna.

Dobro Rise kazi nam od kada do kada pocinje vreme neznabozaca i kad se zavrsav i kojim dogadjajem? I sta je ucinilo kraj da neznabosci nemaju vise nadzora nad Palestinom?

Drugo, dali ti je poznato ko danas vlada Palestino, vernici ili neznabosci?

A kada ces nam odgovoriti na pitanje onoga sto je Rasl prorkao da ce biti unistene sve vlade na svetu i sve crkve?

Verujes li ti d aje Bog odbacio sve veroucitelje i d aje Raslu poverio celo hriscanstvo??

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za određivanje 1914 godine Rasel je koristio astrologiju.

Kula stražara od 1 maja 1903 godine:

"KADA URAN I JUPITER UĐU U PUTANJU ZNAKA VODOLIJE 1914 GODINE, STARO VEKOVNO OBEĆANJE ĆE SE ISPUNITI, I STVORIĆE SE USLOVI ZA POĆETAK ČOVEKOVOG RADA NA SVOM LIČNOM SPASENJU"

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dobro Rise kazi nam od kada do kada pocinje vreme neznabozaca i kad se zavrsav i kojim dogadjajem? I sta je ucinilo kraj da neznabosci nemaju vise nadzora nad Palestinom?

Drugo, dali ti je poznato ko danas vlada Palestino, vernici ili neznabosci?

A kada ces nam odgovoriti na pitanje onoga sto je Rasl prorkao da ce biti unistene sve vlade na svetu i sve crkve?

Verujes li ti d aje Bog odbacio sve veroucitelje i d aje Raslu poverio celo hriscanstvo??

Vremena neznabozaca su pocela 607 godine pre nase ere kada je Navuhodonosor skinuo krunu poslednjem Judejskom caru Sedekiji.
Vremena neznabozaca su se zavrsila 1914 godine kada je Isus Hrist krunisan kao Kralj po zakonskom pravu na nebu nakon sto je zbacio sotonu sa neba na zemlju a ovaj odmah prouzrokovao I svetski rat.
Kratko i jasno da jasnije ne moze biti,a radi se o 7 vremena iz danilovog prorocanstva o Navuhodonosorovom drvetu u snu.,koji je bio Bozja objava sa znacenjem.

I to je Carls Rasel otkrio nekih 10 godina pre izbijanja I svetskog rata i objavio da se tad zavrsavaju vremena neznabozaca.

Ostala njegova ocekivanja od te godine su druga prica...

Natrag