Hronologija Jehovinih svedoka

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, moram da priznam da si postao specijalista za Jehovine svedoke.
Toliko o njima ni Rasl nije znao, iako je sturirao piramidologiju i astrologiju i valda zbog tih velikih zasluga, "bog" ga je izabrao da bude veroucitelj i strazar za celo hriscanstvo. Blago njim kad su imali tako veliku licnost za predsednika i osnivaca zajednice.
Da nije isao u Egipat da studira piramide, svakako ne bi se uzdikao na tako veliki polozaj.

Pozdrav svima

Izvini Rise, ti rece da je Ral na osnovu piramida odredio da ce vreme velike neviolje poceti 1914. godine. Da li je tako?

A sta kazes za ovu izjavu:
1897 "Mera je 3416 inci, simbol 3416 godina. Ovo racunanje pokazuje 1874. godinu kao pocetak velike nevolje.." (Russell, Studies in the Scriptures: Thy Kingdom Come, Series III, p. 342, 1897 edition [1916 edition changed to read:

To ti je napisao onaj veroucitelj kome je bog predao uciteljsko pravo za celo hriscanstvo
E moj brate Rise, ni piramidologija nije u stanju da obvjasni ovu zbrku u vasoj hronologiji na kojoj pociva vase verovanje i teologija.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mire, moram da priznam da si postao specijalista za Jehovine svedoke.
Toliko o njima ni Rasl nije znao, iako je sturirao piramidologiju i astrologiju i valda zbog tih velikih zasluga, "bog" ga je izabrao da bude veroucitelj i strazar za celo hriscanstvo. Blago njim kad su imali tako veliku licnost za predsednika i osnivaca zajednice.
Da nije isao u Egipat da studira piramide, svakako ne bi se uzdikao na tako veliki polozaj.

Pozdrav svima

Izvini Rise, ti rece da je Ral na osnovu piramida odredio da ce vreme velike neviolje poceti 1914. godine. Da li je tako?

A sta kazes za ovu izjavu:
1897 "Mera je 3416 inci, simbol 3416 godina. Ovo racunanje pokazuje 1874. godinu kao pocetak velike nevolje.." (Russell, Studies in the Scriptures: Thy Kingdom Come, Series III, p. 342, 1897 edition [1916 edition changed to read:

To ti je napisao onaj veroucitelj kome je bog predao uciteljsko pravo za celo hriscanstvo

E moj brate Rise, ni piramidologija nije u stanju da obvjasni ovu zbrku u vasoj hronologiji na kojoj pociva vase verovanje i teologija.

Dragi moj cika Miko,

Ti uzimas ono sto ti zelis ,van ikakvog konteksta i vremena.
A ja ti lepo pisem neke osnovne stvari.
Vremena neznabozaca o kojima je Isus takodje govorio nisu se ispunila za vreme njega Isusa ,vec su trebala da se ispune u buducnosti,a to je ono sto je prorokovao Danilo o navuhodonosorovom snu o drvetu,i 7 vremena.
Nadalje probao sam da nadjem ono sto si postavio iz kule od 1.XI 1914 al ne mogu da nadjem kod sebe ,verovatno se razlikuje broj strane a iskreno receno nemam vremena da se bakcem sa rekla kazala bapskim pricama.
Jednostavno pitanje za tebe.
Otkud ja znam da je 1914 godina kojom se zavrsavaju 7 vremena neznabozaca?????
Jel ti to bolje znas od mene od koga ja znam???
Jel ti to hoces da kazes da Carls rasel nije rekao da se 1914 godine zavrsavaju vremena neznabozaca a u jednom clanku si to citirao???
Sta ti sad zelis da dokazes???
I pitam te kako to da ni tvoja Elen Vajt niti bilo ko drugi nije umeo da dodje do 1914 godine sem Carlsa Rasela???

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ti uzimas ono sto ti zelis ,van ikakvog konteksta i vremena.
A ja ti lepo pisem neke osnovne stvari.
Vremena neznabozaca o kojima je Isus takodje govorio nisu se ispunila za vreme njega Isusa ,vec su trebala da se ispune u buducnosti,a to je ono sto je prorokovao Danilo o navuhodonosorovom snu o drvetu,i 7 vremena.[/QUOTE]

Dobro jutro Rise, Posebno mi je drago da si tu sa nama.
Ako sam ja nesta uzeo izvan konteksta, daj prilozi taj kontekst pa nela citaoci vide gde sam ja to pogresio.

Sedam vremena iz Navuvodonosorovog sna odnose se na njega, i na njemu su se doslovno izvrsile. D ato nije prorocko vreme i vi svedocite time sto se vasa prorocanstva vexzana za te godine nisu ispunila.

Nadalje probao sam da nadjem ono sto si postavio iz kule od 1.XI 1914 al ne mogu da nadjem kod sebe ,verovatno se razlikuje broj strane a iskreno receno nemam vremena da se bakcem sa rekla kazala bapskim pricama.[/QUOTE]

Rise, pa ako su to babske price, slazem se sa tomom ali to su vase bapske pricve a nisu moje.
Drugo, ajde ako nisi mogao d anadjes jednu vasu izjavu, neka bude da sam ja pogresio, iako nisam, ali ja sam prilozio mozda 50 vasih izjava pa zar nijednu nisi mogao da pronadjes? Zao bi je ali nisi nimalo ubedljiv.

Jel ti to hoces da kazes da Carls rasel nije rekao da se 1914 godine zavrsavaju vremena neznabozaca a u jednom clanku si to citirao???
Sta ti sad zelis da dokazes???
I pitam te kako to da ni tvoja Elen Vajt niti bilo ko drugi nije umeo da dodje do 1914 godine sem Carlsa Rasela???[/QUOTE]

Rise, mnogo si me obradovao ovim pitanjima.
Pa to sto je Rasli navodno pronasao je cista laz koju zaista niko drugi nije objavio osim njega.

Ako mislis danije laz evo sta je vezano za tu njegovu izjavu:

"Istina" koju su propovedali JS:
1902 "Prem jakim biblijskim dokazima koji se odnosi na vreme neznabozaca, mi to smatramo kao utvrdjenu istinu i konacni karaj vlada ovoga sveta, a puno uspostavljanje Bozjeg carstva zavrsice se 1914. godine. ( The Time Is At Hand, 1902 edition, p. 99)

Halo stab za dezinformaciju:
1. Da li su 1914.ukinute sve vlade na svetu????

2. Da li je zavrseno uspostavljanje Bozijeg carstva 1914?????
3. Da li je to proracunato gledanjem u pasulj ili u piramidologiju?
4. Zar je to "ISTINA" "BIBLIJSKA" koju objavljuju Jehovini svedoci???

Rise to nije iz Kule strazare pa nadam se da ces lakse pronaci.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Posto Zaokret izgleda da je na krivini mnogo zaokrenuo pa ne odgovara na nasa pitanje, i bez njega, idemo napred.

"Istina" koju su propovedali JS:
1902 "Prem jakim biblijskim dokazima koji se odnosi na vreme neznabozaca, mi to smatramo kao utvrdjenu istinu i konacni karaj vlada ovoga sveta, a puno uspostavljanje Bozjeg carstva zavrsice se 1914. godine. ( The Time Is At Hand, 1902 edition, p. 99)

Halo stab za dezinformaciju:
1. Da li su 1914.ukinute sve vlade na svetu????

2. Da li je zavrseno uspostavljanje Bozijeg carstva 1914?????
3. Da li je to proracunato gledanjem u pasulj ili u piramidologiju?
4. Zar je to "ISTINA" "BIBLIJSKA" koju objavljuju Jehovini svedoci???

Ajde cika Miko,razvali,tu sam
pisem vec par sati pa mogu jos malo.
Dakle si priznao da je Carls Rasel napisao da ce 1914 godine biti uspostavljeno Bozje carstvo.
I jeste uspostavljeno jer je tad zavladalo.
Otkrivenje 12;10
10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Luka 21:24
24 I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svim narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca.

Danilo 12
7 I čuh čoveka obučenog u platno, koji stajaše nad vodom u reci, i podiže desnicu svoju i levicu svoju k nebu, i zakle se Onim koji živi uvek da će se sve ovo ispuniti po vremenu, po vremenima i po po vremena, i kad se svrši rasap sile svetog naroda.
8 I ja čuh ali ne razumeh; i rekoh: Gospodaru moj, kakav će biti kraj tome?
9 A On reče: Idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove reči do poslednjeg vremena.
Carls Rasel je u poslednje vreme razotkrio kad se zavrsavaju ta vremena.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ajde cika Miko,razvali,tu sam
pisem vec par sati pa mogu jos malo.
Dakle si priznao da je Carls Rasel napisao da ce 1914 godine biti uspostavljeno Bozje carstvo.
I jeste uspostavljeno jer je tad zavladalo..

Rise u pravu si. Ja nisam priznao, nego sam samo naveo glupost koju je Rqasol napisao.
Zar je to Bozje carstvo koje je pocelo pocetkom krvoprolica u prosliom ratovima?
Meni takvo carstvo ne treba niti ga ja takovoga ocekujem.
A sta bi sa onim sto je Rasli predvideo ukidanje svih svetskih vlada godfine 1914??
Zar na to nemas nikakav odgovor?

Otkrivenje 12;10

10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.[/QUOTE]

Pronadji nam biblijski dokaz da se to desilo 1914. godine. Nemas ga!!!!!

Luka 21:24
24 I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svim narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca.

Danilo 12
7 I čuh čoveka obučenog u platno, koji stajaše nad vodom u reci, i podiže desnicu svoju i levicu svoju k nebu, i zakle se Onim koji živi uvek da će se sve ovo ispuniti po vremenu, po vremenima i po po vremena, i kad se svrši rasap sile svetog naroda.
8 I ja čuh ali ne razumeh; i rekoh: Gospodaru moj, kakav će biti kraj tome?
9 A On reče: Idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove reči do poslednjeg vremena.
Carls Rasel je u poslednje vreme razotkrio kad se zavrsavaju ta vremena.

Rise, to prorocanstvo nema bas nikakve veze sa 1914. godinom.
Ono se ponavlja na vise meste: Danilo 12,7. kao vreme, vremena i po vremna, a to je 1260 godina

Danilo 7,25. "I govorice reci na Visnjega, i potirace svece Visnjega i pomisljace da promenei vremena i zakone, i dace mu se u ruke ZA VREME, I ZA VREMENA I ZA PO VREMENA."

To ti je isto prorocanstvo. Koje progonio Bozji narod u to vreme Sta ti Rise mislis?

To je isto prorocanstvo sto su 42 meseca iz Otkrivena 134,5.6 i 11,3.
TO vreme obuhvata 1260 godina koje su pocele 538-1798. godine.
Dakle, to nema nikakve veze sa tim sto je Rasl zamislio.
Promasaj je potpun!

Rise, moram ti priznati da nije lako slediti vase izvestaje .
Na jednom mestu tvrdite da su 2520 godina opicele 606. p.n.s, na dugom da su pocele 607. Koje je ispravno a koje nije. Vec sam dao tri dokaza da to nema nikakve veze sa biblijskim prorocanstvima.

Vi menjate izjave i dajete one koje se suprotstavljaju vasem ucenju.

Vreme, vremena i po vremena racunate kao prorocko vreme sto i jeste samo ste promasili pocetak i dobili pogresan zavrsetak.

Evo sda ima pred sobom vase tumacenje Otkrivenja. Na 192, stranici 42 meseca koji su 1260 prorockih dana, vi sete uzeli kao dolsovno , a ne prorocko vreme. pa tvrdite da se ono odnosi na Prvi svetski rat od 1914-1918. To nema nikave veze sa tim. Pa reci nam onda KO SU DVA SVEDOKA O KOJIMA JE REC?

Izvini Rise, ali kad ja to sve pokusam da saberem dobijam utisak da ti vasi zvani teolozi lutaju po mraku i ni sami ne znaju gde ce stici.

Na 195, stranici vaseg komentara Otrivenja tvrdite da je Ikona zverina organizacij UN. A to mora da bude verska, a ne politicka organizacij.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Rise, svi cekamo na tvoj svecani odgovor na pitanje:

NA OSNOVU CEGA STE ODREDILI DA JE JEDAN DAN SEDMICE STVARANJA 7000 GODINA?

Cekamo odgovor!

Ovo je samo jedan mali dodatak za dublje razmisljanje!

Istorijski dokazi:
"Kraj Jude označen je pobjedom Babilonaca, predvođenih Nabukodonozorom, nad Egipćanima, u bici kod Karkemiša (605. p. n. e.). Nekoliko godina kasnije (598. p. n. e.) Babilonci kreću na Jerusalem, koji se sljedeće godine predaje, a kraljevska porodica je odvedena u Babilon. Nakon još jedne pobune u Judi, potaknute od strane egipatskog faraona Psamtika II., Jerusalem je razoren (587. p. n. e.), skupa s Hramom i dvorom, a viši sloj stanovništva odveden je u Babilon..."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Govoriti ljudima sa kognitivnim poremecajem kao sto je Zaokret je uzaludno, jer takvi ljudi izbegavaju da sucele dve ideje u svom umu, jer ne zele da im se srusi iluzija koju su sami stvorili..

Svi Jehovini Svedoci pate od toga.. ucinice sve da odrze postojecu ideju makar i lagali, cak lagali sami sebi.

To se u medicini naziva poremecaj kognicije.

Dokazali smo da je C.T.Russell 1914. utvrdio piramidologijom, ali Zaokret to i ne registruje, vec prica nesto sasvim deseto. Ocigledno je da ima problem kognicije, ali mi takvima ne mozemo pomoci, do samo Bog.

Reci nam Zaokret, jel ti ne vidis da je tvoj ucitelj i osnivac na osnovu piramida izracunao 1914?

O kakvoj ti bibliji ovde pricas molim te , kad je on samo nastojao da u bibliju uklopi ono sto je vec izracunao piramidama???

Sem toga osnivac ti je mason, shvati to vec jednom.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Govoriti ljudima sa kognitivnim poremecajem kao sto je Zaokret je uzaludno, jer takvi ljudi izbegavaju da sucele dve ideje u svom umu, jer ne zele da im se srusi iluzija koju su sami stvorili..

Svi Jehovini Svedoci pate od toga.. ucinice sve da odrze postojecu ideju makar i lagali, cak lagali sami sebi.

To se u medicini naziva poremecaj kognicije.

Dokazali smo da je C.T.Russell 1914. utvrdio piramidologijom, ali Zaokret to i ne registruje, vec prica nesto sasvim deseto. Ocigledno je da ima problem kognicije, ali mi takvima ne mozemo pomoci, do samo Bog.

Reci nam Zaokret, jel ti ne vidis da je tvoj ucitelj i osnivac na osnovu piramida izracunao 1914?

O kakvoj ti bibliji ovde pricas molim te , kad je on samo nastojao da u bibliju uklopi ono sto je vec izracunao piramidama???

Sem toga osnivac ti je mason, shvati to vec jednom.

Dobro jutro brate Mire,

U pravu si, postavili smo im toliko pitanja, a ni na jedno nije odgovorio. Umesto odgobvora on kaze: Mozda nisi dobro preveo, nisi dao dovoljno informacije gde da nadjem taj tekst, Elen Vajt je prva izrcunala ince u prorocko vreme itd. A ja danim trazim da nam podnese dokaz za EGW, ali kako da ga prilozi kad ne postoji. Neko ga je o tome izlagao i on mozda i misli da je to istina.
Ne treba ni da mu zamerimo, kada bio on ozbiljno prihvatio nasa pitanja i makar pokusao da odgovori na njih, sucio bi se sa nemogucim, i zato on samo bezi od svih pitanja. A da nebi ispalo da se posle toliko dogo vremena poziva da se jave, eto on nam se javio, ali nema ni govora da moze odgovoriti na nasa pitanja.
To cak ni nisu nasa pitanja, nego njihova, jer oni svojim neistinitim izjavama koje se same sa sobom sukobljavaju postavljaju ta pitanja.

Ako bilo koji JS pazljivo prouci te njihove izjave, ne mora biti Bizmark, videce da su to beskrajna nagadjanja, koja nemaju nikakve veze sa Biblijom niti sa istinom.

Evo jos jedne zanimljive tvrdnje:

1904 "Prema nasim ocekivanjima veliko vreme nevolje bice na nam uskoro, negde izmedju 1910 i 1912 koje ce dostici kulminaciju kraja vremena neznabozaca 1914. godine,." (The New Creation, Studies in the Scriptures, Vol. 6, p. 579, 1904)

Rise, da li je vreme NEVOLJE pocelo izmedju 1910 i 1912?
Da li je 1914. dostiglo KULMINACIJU ?

Evo jos nekih Raslovih bisera:

Posto se nista nije desilo 1014. onda su promenili godinu:

1915 "Na osnovu jakih biblijskih dokaza u pogledu vremena neznabozaca, mi smatramo to kao utvrdjenu istinu, a konacni kraj carstvinma ovoga sveta, i potpuno uspostavljanje Bozijega carstva bice uskoro dovrseno pri kraju 1915. (The Time Is At Hand, 1915 edition, p. 99)

Rise, dali je dosao kraj carstvima ovoga sveta 1915?

Da li je tada pocelo Bozije carstvo na zemlji sa tolikim krvoroprolicima u dva prosla rata?
Da li je autor ovih izjava bio pijan ili je pio bunjevine?

Evo jos jedne tvrdnje?
1915 "Ne budite iznenadjeni kad pokazemo dokaze da je uspostavljanje Bozijega carstvae vec pocelo 1878. kao i bitka velikog dana Boga Svemogucega’, sto ce se zavrsiti 1915. godine." (The Time Is At Hand; 1889; 1915 ed.; p. 101)

Onda kada je uspostavljeno Bozije carstvo 1878. ili 1914. ili 1915?

Izgleda da su to carstvo raslovci uspostasvljali, a ne Bog, zato im je bilo potrebno toliko vremena. Blago njima, oni vec dugo zive u Bozijem carstvu????????????

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dobro jutro brate Mire,

U pravu si, postavili smo im toliko pitanja, a ni na jedno nije odgovorio. Umesto odgobvora on kaze: Mozda nisi dobro preveo, nisi dao dovoljno informacije gde da nadjem taj tekst, Elen Vajt je prva izrcunala ince u prorocko vreme itd. A ja danim trazim da nam podnese dokaz za EGW, ali kako da ga prilozi kad ne postoji. Neko ga je o tome izlagao i on mozda i misli da je to istina.
Ne treba ni da mu zamerimo, kada bio on ozbiljno prihvatio nasa pitanja i makar pokusao da odgovori na njih, sucio bi se sa nemogucim, i zato on samo bezi od svih pitanja.

Da nije zalosno bilo bi smesno koliko ima prevarenih ljudi. Skakati sa datuma na datum, nagadjati, povezivati sa piramidama i astrologijom, pa uzas jedan..

Jehovini Svedoci na zalost ne znaju svoju istoriju zato i ostaju verni organizaciji. A oni koji saznaju se izgovaraju: "to samo pokazuje koliko su neki ljudi bili verni"!

Pa problem je sto to nisu " neki ljudi", vec "vodece telo" - "verni i tazboriti rob" koji ne sme pogresiti, a pogresio je mnogo puta..

Oni se hvale kako "verni i razboriti rob daje pravu hranu u pravo vreme, a iz tog izvora je poteklo smece..

Pored toga, ova Russell-ova piramidologija i astrologija je najjaci dokaz da ta nauka nije od Boga. Jer Bog ne poziva svoje proroke i sluge da "gataju" po zvezdama i bave se piramidama. A Russell se time bavio jer je bio mason, i nikada se nije odrekao svog ucenja do kraja zivota.

Tumacenje biblije ovde nije dokaz da je neko Hriscanin. Cak i satana koristi bibliju. Tako i ovo Russell-ovo koriscenje biblije ne dokazuje da je on iskren. I nije bio, jer je varao zenu i krao, cak je bio na sudu zbog toga... A svoju rec je smatrao vrednijom od biblije, jer je u svojoj knjizi izjavio kako je citanje njegovih knjiga jednako citanju biblije, i da bibliju ne mozemo razumeti bez njegovih knjiga. Zato su sve knjige i casopisi Jehovinih Svedoka podeljeni na stihove, a to im je ostalo od Russella..

Zajednica pokusava sve to da sakrije, kao i brojne promasaje i datuma a ima ih na stotine. Kada neko lupa datume mal malo, pa logicno je da ce se nesto i desiti!

Tako se slucajno desio rat 1914.
A oni to iskoristili..

Sto je najgore, racunice svih tih datuma su povezane sa okultnim a ne sa biblijom.

Njihovi casopisi su prepuni masonskih simbola sa sublimirajucim porukama.. Predavsi zaokretu te slike nije vredelo.

Inace Russell-ova fascinacija piramidama i "merenjem" je sasvim normalna jer masoni obozavaju sestar i lenjir..

Sve ovo, ako je covek dovoljno iskren moze povezati , i pobeci odatle..
Ali ne vredi pomagati onome koji to ne zeli...

Natrag