- Učlanjen(a)
- 25.08.2009
- Poruka
- 39.023
KUPUS NA GRČKI NAČIN
SASTOJCI
1 manja glavica svezeg kupusa
1 glavica crnog luka
300 gR mlevene junetine
2 kasike maslinovog ulja
po ukusu so, biber, origano
400 ml jogurta od obranog mleka (ja sam koristila kiselo mleko)
2 jaja
PRIPREMA
1. Na umereno zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk, pa kad porumeni, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 1o mniuta.
2. Nakon toga dodajte sitno seckani kupus, posolite i sve zajedno dinstajte 25 minuta, ili dok kupus ne bude mekan. Po ukusu zaciniti biberom i posuti origanom.
3. Odgovarajucu, malo dublju, vatrostalnu posudu po dnu malo podmazati uljem, usuti dinstani kupus i poravnati.
Smesu preliti jogurtom u koji ste dodali umucena jaja.
4. U zagrejanoj rerni na 180 stepeni peci do rumene boje ili dok ne uvri tecnost i jelo dobije lepu koricu.
Izvor: Dijeta.net
SASTOJCI
1 manja glavica svezeg kupusa
1 glavica crnog luka
300 gR mlevene junetine
2 kasike maslinovog ulja
po ukusu so, biber, origano
400 ml jogurta od obranog mleka (ja sam koristila kiselo mleko)
2 jaja
PRIPREMA
1. Na umereno zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk, pa kad porumeni, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 1o mniuta.
2. Nakon toga dodajte sitno seckani kupus, posolite i sve zajedno dinstajte 25 minuta, ili dok kupus ne bude mekan. Po ukusu zaciniti biberom i posuti origanom.
3. Odgovarajucu, malo dublju, vatrostalnu posudu po dnu malo podmazati uljem, usuti dinstani kupus i poravnati.
Smesu preliti jogurtom u koji ste dodali umucena jaja.
4. U zagrejanoj rerni na 180 stepeni peci do rumene boje ili dok ne uvri tecnost i jelo dobije lepu koricu.
Izvor: Dijeta.net