Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Eh moj Laodikejac Isus je uzimao koje je hteo telo
procitaj i ovo.
Marko
[SUP]12[/SUP] A potom javi se na putu dvojici od njih u drugom obličju, kad su išli u selo.
Sta mislis kakvo je to "drugo oblicje"???

Eh moj Gerice
rastura se kamen,rastura se grad,ali istina se ne moze rasturiti.
Zar i ti zastupas stav da je isus koristio samo ranjeno telo(ubijeno)?
Ja sam mislio da ti bolje kapiras? :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eh moj Laodikejac Isus je uzimao koje je hteo telo
procitaj i ovo.
Marko
[SUP]12[/SUP] A potom javi se na putu dvojici od njih u drugom obličju, kad su išli u selo.
Sta mislis kakvo je to "drugo oblicje"???

Eh moj Gerice
rastura se kamen,rastura se grad,ali istina se ne moze rasturiti.
Zar i ti zastupas stav da je isus koristio samo ranjeno telo(ubijeno)?
Ja sam mislio da ti bolje kapiras? :)

Ris, biblija se tumaci u kontekstu, a ne izvlaceci pojedinacne tekstove.

Dakle, u biblijskom tekstu koji si pomenuo stoji da se Isus javio ucenicima u drugom OBLICJU, a ne u nekom drugom telu u koje je on navodno usao, preseljenjem iz tela u telo.
Dakle Isus je jednostavno ucinio da ga ucenici ne prepoznaju, promenio je vidljivu formu svog postojeceg oblicja.

Ovo dokazuje jedan drugi tekst iz Luke 24 poglavlja koji kaze:

"И гле, двојица од њих иђаху у онај дан у село које беше далеко од Јерусалима шездесет потркалишта и зваше се Емаус.
А они говораху међу собом о свима овим догађајима.
И кад се они разговараху и запиткиваху један другог, и Исус приближи се, и иђаше с њима.

А очи им се држаху да Га не познаше...

И приближише се к селу у које иђаху, и Он чињаше се да хоће даље да иде.

И они Га устављаху говорећи: Остани с нама, јер је дан нагао, и близу је ноћ. И уђе с њима да ноћи.

И кад сеђаше с њима за трпезом, узе хлеб и благословивши преломи га и даде им.

Тада се њима отворише очи и познаше Га. И Њега нестаде"

Pitanje koje bih ti licno postavio je sledece: `Kako su ucenici prepoznali Isusa kada je prelomio hleb, da li mislis da je on usao u neko drugo fizicko telo da ga ucenici ne bi prepoznali, a svoje je nosio u torbi, i potom kada je prelomio hleb izasao iz tog nepoznatog a usao u svoje?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac ,srece ti,objasni mi ovu tvoju recenicu
"promenio je vidljivu formu svog postojeceg oblicja."
Ja odavno vecu glupost nisam cuo.

ili je vidljiv ili je nevidljiv
Biblija jasno govori da je uzimao vise tela i da su ga prepoznavali po recima ,postupcima,a ne po telu.
To i jeste dokaz da je uzimao vise tela,ili mislis da je bio nesposoban da uzme koje god hoce telo?

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikejac ,srece ti,objasni mi ovu tvoju recenicu
"promenio je vidljivu formu svog postojeceg oblicja."
Ja odavno vecu glupost nisam cuo.

ili je vidljiv ili je nevidljiv
Biblija jasno govori da je uzimao vise tela i da su ga prepoznavali po recima ,postupcima,a ne po telu.
To i jeste dokaz da je uzimao vise tela,ili mislis da je bio nesposoban da uzme koje god hoce telo?

Da tako je, sve ono sto sam gore rekao je biblijski,
Isus je jednostavno ucinio da ga ucenici ne prepoznaju, promenio je vidljivu formu svog postojeceg oblicja.

To drugim recima znaci da je Isus vaskrsao u svom telu, ali je prilikom susreta sa ucenicima ucinio da ga ucenici ne prepoznaju zato sto je u tim trenutcima menjao lik.

Cak se iz teksta koji sam citirao moze zakljuciti, da problem sto ucenici nisu odmah prepoznali Isusa na putu za Emaus nije bio sa Isusom, vec sa njihovim ocima, gde je sam Duh Sveti ucinio da oni nisu mogli prepoznati Isusov lik, a da su se u trenutku kada je Isus prelomio hleb njihove oci otvorile, i onda su videli Isusa istog onakvog sa kim su ziveli 3,5 godina.

"И гле, двојица од њих иђаху у онај дан у село које беше далеко од Јерусалима шездесет потркалишта и зваше се Емаус. А они говораху међу собом о свима овим догађајима.
И кад се они разговараху и запиткиваху један другог, и Исус приближи се, и иђаше с њима.

А очи им се држаху да Га не познаше...

И приближише се к селу у које иђаху, и Он чињаше се да хоће даље да иде.

И они Га устављаху говорећи: Остани с нама, јер је дан нагао, и близу је ноћ. И уђе с њима да ноћи.

И кад сеђаше с њима за трпезом, узе хлеб и благословивши преломи га и даде им.

Тада се њима отворише очи и познаше Га. И Њега нестаде"

Ne postoji u bibliji ni jedan dokaz da je Isus uzimao razlicita tela seleci se iz tela u telo, gore navedeno tumacenje je jedino istinito i konacno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pa tako kazi lutko moja
evo tvojih reci
To drugim recima znaci da je Isus vaskrsao u svom telu, ali je prilikom susreta sa ucenicima ucinio da ga ucenici ne prepoznaju zato sto je u tim trenutcima menjao lik.
Samo moras da dodas da je taj "lik" mogao i da jede i da pije i jos mnogo sto sta da radi.
Taj lik je bio vidljivo TELO!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa tako kazi lutko moja
evo tvojih reci
Samo moras da dodas da je taj "lik" mogao i da jede i da pije i jos mnogo sto sta da radi.
Taj lik je bio vidljivo TELO!!!

Nisi me razumeo.
Isus je vaskrsao u telu u kome je polozen u grob, i u tom telu jeo i pio, ali je u trenutcima, kazem iskljucivo u susretima sa apostolima menjao lik, ili cinio sa samim ocima prisutnih da ga oni ne mogu prepoznati.
Ta transformacija nema veze sa seljenjem iz tela u telo, ili Isusovom navodnom nevidljivoscu, vec sa moci da cini sto hoce.
Reci da on nema moci da ucini cudo ove vrste, bilo bi nipodastavanje njegove licnosti.

U prilog ovome mozemo navesti slucaj gde se Isus javio ucenicima na moru Tiverijadskom, gde je ucinio cudo stvaranje mnosatva riba u samom moru, i plus jedne ribe koja je vec bila na vatri i hleb na mestu gde je sedeo:

"А Исус им рече: Децо! Еда ли шта имате за јело? Одговорише Му: Немамо.
А Он им рече: Баците мрежу с десне стране лађе, и наћи ћете. Онда бацише, и већ не могаху извући је од мноштва рибе.
Онда ученик онај кога љубљаше Исус рече Петру: То је Господ. А Симон Петар кад чу да је Господ, запреже се кошуљом, јер беше го, и скочи у море.
А други ученици дођоше на лађи, јер не беше далеко од земље него око двеста лаката, вукући мрежу са рибом.
Кад, дакле, изиђоше на земљу, видеше огањ наложен, и на њему метнуту рибу и хлеб.
Исус им рече: Принесите од рибе што сад ухватисте.
А Симон Петар уђе и извуче мрежу на земљу пуну великих риба сто и педесет и три; и од толиког мноштва не продре се мрежа.
Исус им рече: Ходите обедујте. А ниједан од ученика није смео да Га пита: Ко си ти? Видећи да је Господ.
А дође и Исус, и узе хлеб, и даде им, тако и рибу.
Ово се већ трећи пут јави Исус ученицима својим пошто устаде из мртвих" ( Jovan 21. 4 - 14 )

Samo jedno pitanje u vezi ovoga.
Da li su i ova riba na vatri i hleb stvoreni cudom bili nvidljivi, ili su menjale formu ili se i ova riba preselila u neko drugo telo druge ribe?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Vidis Laodikejac ,slazemo se u necemu.
Tacno je da je Isus uskrsnuo u ubijenom telu.tu se potpuno slazemo.
Tacno je i da se u tom telu u kojem je bio ubijen prikazao Tomi kad je bio sa apostolima.
U onom u cemu se neslazemo vec sam ti pisao,a to je jednostavno,Isus ima moc da uzme koje god hoce telo.Dal ti mislis da on nema tu moc?Lik koji jede i pije a prepoznaju ga po recima,jeste opipljiv,to je telo.....

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@risbg
u redu je kolega to što ti tvrdiš
Isus može biti u bilo kojem obličju
neznam da li si znao da je Krist bio vođa onih Anđela koji su došli Abrahamu u posjetu
a zatim srušili sodomu i gomoru

ali također je istina da se neće ukazivati svuda po svijetu tvrdeći da je promijenio svetkovanje subote na nedjelju
to če biti djelo velikog varalice-sotone
lucifer če se u zadnjoj prevari predstavljati kao Spasitelj,ukazivače se svuda po nebu u tijelu kakvo nam je opisano u otkrivenju, imitiraće ćak i njegov glas koji če mnogi čuti
ali sotoni neče bito dopušteno da imitira Kristov dolazak
jer spasitelj dolazi sa neba od Oriona i vidječe ga svako oko

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vidis Laodikejac ,slazemo se u necemu.
Tacno je da je Isus uskrsnuo u ubijenom telu.tu se potpuno slazemo.
Tacno je i da se u tom telu u kojem je bio ubijen prikazao Tomi kad je bio sa apostolima.
U onom u cemu se neslazemo vec sam ti pisao,a to je jednostavno,Isus ima moc da uzme koje god hoce telo.Dal ti mislis da on nema tu moc?Lik koji jede i pije a prepoznaju ga po recima,jeste opipljiv,to je telo.....

To tumacenje je vec progresivnije.
Dakle, zakljucak je da je Isus vaskrsao u telu u kome je ubijen i polozen u grob, ne u duhovnom prozirnom nevidljivom vec u telesnom opipljivom telu, i u tom telu se pojavljivao ucenicima.
Stvar je u tome, da Isus nije izlazio iz tog tela kao neki bestelesni duh da bi ulazio u druga tela, vec je jednostavno u odredjenim trenutcima menjao izgled da ga ucenici ne bi prepoznali, a potom vracao svoj stari izgled dopustivsi da ga ucenici prepoznaju.

Slucaj na putu za Emaus ne objasnjava detaljno da li je Isus promenio lik, ili je ucinio sa ocima apostola da ga oni nisu mogli prepoznati, mada u samom tekstu se moze zakljuciti da je to ipak bio problem sa njihovim ocima, a ne sa promenom Isusovog lika.

Zahvaljujem Spedy koji je dao jos neke biblijske prmere vezane za ovo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
u redu kolega laodikeja
kršćani bi trebali nadopunjavati jedan drugoga znanjem koje su stekli
samo to znanje se uvijek treba provjeravati Biblijom
jer
mnogi nečisti i prijevarni duhovi iziđoše u svijet
čak štoviše nalaze se među onima koji tvrde da su Kristovi