pa ako čitaš recimo ,efescima 1.gl.videćeš da Gospod kaže da je on sve pripravio pre postanja sveta.već tad smo bili u njemu ,kroz Hrista.on kaže za one kojej e posinio kroz Hrista,kako i kaže da niko ne može k Njemu ,osim kroz Sina.onda,kada se događaji odvijaju Isus će biti na svadbi sa Nevestom i doći potom na Maslinsku goru po pitanju izraela u vreme armagedona i velikih nevbolja na zemlji.Bog je svugde i svakad prisutni Bog,ali njegove službe u planu spašenja su različite u etapama,pa stgoa ljudi tu prave više bogova,po ličnoj potrebi i viđenju,kao pagani pa se to zove idolstvo. sve što čovek sačini,kao drugu formu Boga je idolstvo. sotona je inspirator toga jer onda on dobija slavu.Bog sve prima samo krzo Hrista. tako je uređeno u njegovom umu pre postanka sveta. time niti smo mi tad bukvalno bili uvedeni u postojanje,a niti je Bog "stvorio" tada sina ,pa ga kasnije spustio na zemlju rođenjem u telu,nego je kompletan plan delovanja u Božjem savršenom umu "stvoren" pre nego je bilo što bilo postalo.tako stoji u posl. efescima.l1. Bog je Bog,on je van vremenski Bog. nije ograničen. koliko nam se otkriva toliko ga možemo uzeti i trebamo. sve ostalo je na forumima ljudska filozofija najčešće.
Nisi razumeo šta sam hteo da istaknem. Na osnovu naslova teme, pokušao sam da ukažem na to da u Novom zavetu ima tvrdnji koje mogu navesti na razumevanje da je Hristos sveprisutan uvek i svuda tamo gde su oni koji ga propovedaju. Potrebna su dva ili tri svedoka i Hristos je tu. Na drugoj strani se kaže kako će Isus doći na oblaku kao munja. Kako će doći kad je već prisutan kod onih koji ga propovedaju? A i sam kaže da je sa nama sve do svršetka sveta? Znači to je tema. Ne idoli, Šta je Božji plan? Da kroz veru sjedini Hrista sa vernicima ili da ostavi vernike da čekaju Hrista gledajući u oblake? Ako me upućuješ na Božju reč, onda se vrtimo u krug, jer kao što sam napomenuo, postoje iskazi koji govore u prilog i jednom i drugom razumevanju. Ja imam svoj stav o tome, ali ga neću iznositi da ne bih izazvao nepotrebnu raspravu o tome ko je u pravu u ko nije.