HRISCANSKI OTPAD-Kad se pojavio i njegovi nosioci

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Zasto ti ubacujes svoje rijeci tamo gdje im nije mjesto?
Ja sam ti napisao sta je Isus rekao, i ako on tebi nije vazan, ja to mogu razumjeti.
Budi posten, bar ovdje, i kazi da te ne zanima sta je Isus rekao, nego da smatras da tvoje rijeci vise vrijede.
Ono sto si napisao svakako se jedino tako moze tumaciti.

Ove sam zahvale iskreno stavio, jako mi se dopada vasa vedrina.
Hvala vam sto ste ovdje, posebno me raduje sto se "pojavio" strastuff nakon neke pauze.
Pozdrav svima vama i svima ostalim dobronamjernim.
Pa ako cemo posteno ovo su Isusove reci:dakle idite i propovedajte OVO jevandjelje celome svetu,i krstite ih u Ime Oca i Sina i Sv Duha.Amin. To su reci kazane Njime pa tek Posle 6000 godina dodje covek koji to negira Muhamed!?

A apostoli proklinju svakog ko donosi drugo jevandjelje osim ono koje oni propovedase,cak i andjele proklinju,znaci da andjeo koji je govorio Muhamedu nije sigurno bio Gabriel.

Pozderav.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pa ako cemo posteno ovo su Isusove reci:dakle idite i propovedajte OVO jevandjelje celome svetu,i krstite ih u Ime Oca i Sina i Sv Duha.Amin. To su reci kazane Njime pa tek Posle 6000 godina dodje covek koji to negira Muhamed!?

A apostoli proklinju svakog ko donosi drugo jevandjelje osim ono koje oni propovedase,cak i andjele proklinju,znaci da andjeo koji je govorio Muhamedu nije sigurno bio Gabriel.

Pozderav.

Ako ces posteno rijeci koje citiras nije izrekao Isus, kao sto i sâm naovodis!

Kako smijes pisati protiv Isusa?

Ko je dao pravo apostolima da propovijedaju evandjelja koja nisu od Boga? I da proklinju bilo koga - nevjernici!
Zar nisu ucili od Isusa da ne smiju proklinjati?

Mozda oni jadni i nisu, ta nisu bili pismeni, nego oni koji su narucili Bibliju?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
( Matvej 28)

18
και προσελθων ο ιησους ελαλησεν αυτοις λεγων εδοθη μοι πασα εξουσια εν ουρανω και επι γης

И приступивши Исус рече им говорећи: даде ми се свака власт на небу и на земљи.

Дан.:7:13 Мат.:11:27 Ефес:1:21 1 Пет.:3:22 Откр.:17:14

19
πορευθεντες μαθητευσατε παντα τα εθνη βαπτιζοντες αυτους εις το ονομα του πατρος και του υιου και του αγιου πνευματος

Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име оца и сина и светога Духа,

Дела:8:16

20
διδασκοντες αυτους τηρειν παντα οσα ενετειλαμην υμιν και ιδου εγω μεθ υμων ειμι πασας τας ημερας εως της συντελειας του αιωνος αμην

Учећи их да све држе што сам вам заповиједао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка вијека. Амин.

Tako da hari nemoj me praviti ludim kao Laodikeja za subotu.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Pozderav.
malo razmisli pre nego coveku muslimanu doneses proklestvo,jer i sam mozes biti med prokletima. ko je dao prava danas crkvarima teolozima da propovedaju drugog Isusa osim onoga koji je propovedan Duhom med apostolima.ko je dao takima prava da krstavaju drugacije nego li u ime Isusa Hrista jednog svetog Boga?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
malo razmisli pre nego coveku muslimanu doneses proklestvo,jer i sam mozes biti med prokletima. ko je dao prava danas crkvarima teolozima da propovedaju drugog Isusa osim onoga koji je propovedan Duhom med apostolima.ko je dao takima prava da krstavaju drugacije nego li u ime Isusa Hrista jednog svetog Boga?
Ti takodje razmisli!ja ne propovedanm tri Boga,a jednog lepo pise U Ime Oca i Sina i Sv Duha,a ne u ime Oca,Sina,Sv Duha!? kad je sveznik i ima se u vidu kao jedno ali kad je zarez onda mu to dodje ono sto propovedaju adventi tri posebne licnosti svaka za sebe.

U Jovanu kaze Isus Filipu ko vide mene vide io Oca i sad ga gledate!pa zasto me pitas pokazi nam Oca,to govori i Isaija 9:6! [SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Jovan 1.1-3)
[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.

[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

[SUP]13[/SUP] Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Znaci jedini covek takve vrste!!!jedinorodjen,a po vaskrsenju posta Dux koji bese u pocetku-Bog.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ti takodje razmisli!ja ne propovedanm tri Boga,a jednog lepo pise U Ime Oca i Sina i Sv Duha,a ne u ime Oca,Sina,Sv Duha!? kad je sveznik i ima se u vidu kao jedno ali kad je zarez onda mu to dodje ono sto propovedaju adventi tri posebne licnosti svaka za sebe.

U Jovanu kaze Isus Filipu ko vide mene vide io Oca i sad ga gledate!pa zasto me pitas pokazi nam Oca,to govori i Isaija 9:6! [SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Jovan 1.1-3)
[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.

[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

[SUP]13[/SUP] Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Znaci jedini covek takve vrste!!!jedinorodjen,a po vaskrsenju posta Dux koji bese u pocetku-Bog.

Pozdrav.
samo fali ime unutar! jedino dato ime.apostolsko verovanje.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Objasni nisam te sasvim razumeo!? Pozdrav.
mislio sam da te podstaknem na sustinsaku stvar.Bog je kako si rekao jedan jedini i njegovo jeidncato ime automatski,a to i8me u delima je objavljeno,Isus Hristos. krstenje u ime IsusaHrista je jedino validno krstenje. mir tebi.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Šta je bio uzrok velikom otpadu? Kako se crkva u početku udaljila od jednostavnosti evanđelja? – Ona se prilagodila običajima mnogobožaca da bi im olakšala prihvaćanje kršćanstva. Apostol Pavao je izjavio da još u ono vrijeme:
»Jer se već radi tajna bezakonja… 2. Solunjanima 2, 7. Dok su apostoli živjeli, crkva je bila srazmjerno čista. Ali, »prema svršetku drugog vijeka, većina crkava poprimile su novi oblik. Nestala je ranija jednostavnost. Neprimjetno, kada su stari učenici pomrli, došla su njihova djeca i novoobraćeni… i nastalo je novo stanje.«287 Da bi pridobili više pristalica, snizili su uzvišena načela kršćanske vjere, a kao posljedica toga došla je i neznabožačka poplava, koja je prodrla u crkvu, i sa sobom donijela svoje običaje, ceremonije i idole.«288 Kada je kršćanska religija sebi osigurala naklonost i potporu svjetskih vladara, masa ju je prihvatila; iako po vanjštini kršćani, mnogi su, u stvari, ostali mnogobošci, poštujući u tajnosti svoje idole.«
Zar se isti proces nije ponavljao skoro u svakoj crkvi koja se naziva protestantskom? Kad su umrli njeni osnivači, koji su bili prožeti pravim duhom reforme, došli su njihovi nasljednici, i sve je dobilo novi izgled. Držeći se slijepo vjerovanja svojih otaca i odbijajući da prihvate bilo koju novu istinu, djeca reformatora udaljila su se daleko od njihovog primjera u poniznosti, samoodricanju i odricanju od svijeta. Tako je »nestalo prve jednostavnosti«.
Crkvu je poplavio svjetski val i donio »sa sobom svoje običaje, ceremonije i idole.«
O kako se sada među Kristovim sljedbenicima gajilo ono prijateljstvo sa svijetom koje je »neprijateljstvo Bogu.« Koliko su se velike crkve širom kršćanskog svijeta udaljile od biblijske poniznosti, samoodricanja, jednostavnosti i pobožnosti!

jedan dio spisa e.g.w. o nastanku otpada od prve prave kršćanske crkve

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Šta je bio uzrok velikom otpadu? Kako se crkva u početku udaljila od jednostavnosti evanđelja? – Ona se prilagodila običajima mnogobožaca da bi im olakšala prihvaćanje kršćanstva. Apostol Pavao je izjavio da još u ono vrijeme:
»Jer se već radi tajna bezakonja… 2. Solunjanima 2, 7. Dok su apostoli živjeli, crkva je bila srazmjerno čista. Ali, »prema svršetku drugog vijeka, većina crkava poprimile su novi oblik. Nestala je ranija jednostavnost. Neprimjetno, kada su stari učenici pomrli, došla su njihova djeca i novoobraćeni… i nastalo je novo stanje.«287 Da bi pridobili više pristalica, snizili su uzvišena načela kršćanske vjere, a kao posljedica toga došla je i neznabožačka poplava, koja je prodrla u crkvu, i sa sobom donijela svoje običaje, ceremonije i idole.«288 Kada je kršćanska religija sebi osigurala naklonost i potporu svjetskih vladara, masa ju je prihvatila; iako po vanjštini kršćani, mnogi su, u stvari, ostali mnogobošci, poštujući u tajnosti svoje idole.«
Zar se isti proces nije ponavljao skoro u svakoj crkvi koja se naziva protestantskom? Kad su umrli njeni osnivači, koji su bili prožeti pravim duhom reforme, došli su njihovi nasljednici, i sve je dobilo novi izgled. Držeći se slijepo vjerovanja svojih otaca i odbijajući da prihvate bilo koju novu istinu, djeca reformatora udaljila su se daleko od njihovog primjera u poniznosti, samoodricanju i odricanju od svijeta. Tako je »nestalo prve jednostavnosti«.
Crkvu je poplavio svjetski val i donio »sa sobom svoje običaje, ceremonije i idole.«
O kako se sada među Kristovim sljedbenicima gajilo ono prijateljstvo sa svijetom koje je »neprijateljstvo Bogu.« Koliko su se velike crkve širom kršćanskog svijeta udaljile od biblijske poniznosti, samoodricanja, jednostavnosti i pobožnosti!

jedan dio spisa e.g.w. o nastanku otpada od prve prave kršćanske crkve

Uzrok protiv pada Ujedinjenog hriscanstva je zavera(Judeomasona,islama,arijevaca) jer im je smetala (Imperija Hristova koja je trajala najvise ikad zabelezena u istoriji covecanstva 1250g)dok su druge imperije padale ko kruske s drveta!!

Oni su to cinili da bi nametnuli svoje kratkotrajne imperije,ali blizi se ujedinjenje celog hriscanstva videcemo sta ce biti dalje!!!

Otpad je i razjedinio hriscanstvo na denominacije!jer ga je lakse kontrolisati,JAO BOZE KAD SE HRISCANI SLOZE!!!

Otpad je poceo od protestanata u glavnom.

Pozdrav.

Natrag