Jao, moram se za vas pomoliti. Užasno mi zvuči ta riječ OTPAD. Kao da će netko završiti na smeću...Grozno.
Ali, to nije istina jer ima nade za sve, onaj koji zazove Ime isusvo, bit će spašen. Bog nikoga ne odbacuje već k privlači k sebi, kao veliki, silni magnet....osim ako čovjeku nije srce od kamena.
Faky, ja samo vidim da je svijet u bunilu, kao da ima ognjicu i kršćanstvo gubi svoju snagu u toj velikoj podvojenosti. Meni je žao ove naše braće koji su toliko zaluđeni svojom vizijom događaja o smaku svijeta, o dolasku Antikrista, o tome kako su oni pravi, a svi drugi su "otpad"...to je strašno.
Mene nikad tako nisu učili, niti da se bojim Sudnjeg dana, ni bilo čega drugog. Učili su me poštivati ljude bez razlike, prihvaćati druge kršćane s kojima imamo mnogo zajedničkog, ali nadasve živjeti život u miru: s vjerom i nadom u Boga, s vjerom koja koja se u prvom redu očituje u trpljenju.
"Ako hoćeš biti moj učenik, uzmi svaki dan svoj križ i slijedi me." To su činili naši oci u vjeri. Svoju vjeru i ljubav su dokazali u strpljivosti, poslušnosti, postu, molitvi, trpljenju... Da su ljudi slabi i da su griješili,
to je jasno, ali Bog je vodio i čistio svoju crkvu, uvijek. Njegova milost nas je uvijek pratila. Da nije, Crkva ne bi opstala toliko stoljeća.
I sad dođu ovi novaci, sa svojim novim naukama i proroštvima i očekuju da im vjerujemo, da s eodreknemo vjere svojih otaca, i svega blaga koje imaju naše Crkve (bez obzira na raskol) i da ostavimo svoje, a prihvatimo tuđe?
Kad od sjemena kojeg je Isus stavio na zemlju izraste veeeliko stablo i ono se počne lomiti na grane, pa grančice, pa još manje prutiće od kojeg djeca prave praćku...što biva s takvim štapićima? Osuše se i u vatru bacaju. Ne želim ja to njima, Bože sačuvaj, samo im želim da što prije shvate realnost i prihvate kad ih Gospodin kao Savla zbaci s konja.
Ne traži da ga poštuju, njega poštuju jer je autoritet, osim vas koji ste svrstani u skupinu antikatolika.
Onaj tko stalno laže je LAŽLJIVAC. Ako je ove riječi, koje ti tako zdušno citiraš, napisala lažna proročica Elen White onda se radi o patološkom slučaju na koji je bespotrebno trošiti riječi.
Papine titule su: namjesnik Kristov
sluga slugu Božjih
Rimski biskup
Titulu Zapadni Patrijrh je već ukinuo papa Benedikt 16.
Ovo što ti pišeš (ili baba Elena) je izmišljotimna i laž.
Haha, al vas zeza novi Papa Franjo. On želi da ga zovu samo rimskim biskupom, ne više Papom.
Ajde, brzo, smišljajte nešto drugo, ovo su vam izlizane fore. :blum3: