HRISCANSKI OTPAD-Kad se pojavio i njegovi nosioci

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Tekst nije za citanje jer je, isuvise dug, naslov i deo sadrzaja izuzetno uvredljiv za sve nehriscane, kao i za hricane koji su se na ovaj ili onaj nacin odrekli Hristovot, tzv. ucenja. . On je uvredljiv i za muslimane, pravoslavce, protestante i dr. Takodje, uvredljiv je za pripadnike brojnih hricanskih sekti. Uz to pun je svojevrsnih nebuloza. Primera radi navodim samo jedan i to zavrsan pasus iz navedenog teksta:

“Vjekovima Evropa nije postigla nikakav napredak u nauci, umjetnosti i civilizaciji.
Kršćanstvo je bilo pogođeno moralnom i intelektualnom paralizom.
Položaj u svijetu, pod rimskom vlašću, predstavljalo je strašno i porazno ispunjavanje riječi proroka Ozeja: »Izgibe moj narod, jer je bez znanja; kad si ti odbacio znanje, i ja ću tebe odbaciti da mi ne vršiš službe svećeničke; kad si zaboravio Boga svojega, i ja ću zaboraviti sinove tvoje.« »Nema istine, ni milosti, ni znanja za Boga u zemlji. Zaklinju se krivo, i lažu, i ubijaju, i kradu, i čine preljubu, zastraniše, i jedna krv stiže drugu.« Ozej 4, 6. 1. 2. Takve su bile posljedice odbacivanja Božje Riječi.”

Bozje reci koje detaljno upucuju izraeljski narod kako da unisti sve sto se klanja drugim bogovima, pa cak i “decu na sisi”.
prorocki tekst ide u sustini potpuno u centar,ne znam zadto tako gledas na njega.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Uveren sam kako autor naslova ove (a i mnogih prijašnjih) teme, sa samim naslovom karakteriše svoju ličnost.

Poznavajući autora naslova ove teme onoliko i onako kako sam ga upoznao čitajući njegove tekstove ovde, smatram da isti samo naslovima svojih tema, realno i u detalje opisuje upravo samoga sebe, pa činio on to svesno ili podsvesno.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Neki ljudi nemaju osjećaj za mjeru i dobar ukus. Kopiraju i lijepe ovdje cijele stranice teksta, kao da su ovo zidne novine. Prvo, malo ko čita tako velike tekstove, a drugo, kada čovjek nema vlastiti stav i vlastitu misao o nečemu, nije produktivno, pa ni etički ispravno, služiti se tuđom misli i eksploatisati je u cilju promovisanja neke svoje ideje. U redu je kada se tu i tamo vlastita misao potkrijepi nekim validnim citatom, ali nije u redu postavljati teme na forumu, služeći se tuđim tekstovima, bez i jedne jedine svoje misli ili napisane rećenice. Naravno, to nije zabranjeno, riječ je o etičkom principu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
mislim da bi trebalo ici sto kracim tekstovima,i vise objasnjenja cisto da se razume smisao.nekima je to moguce uzeti u ovakom obliku.primetio sam da ima smisla kritika ali opetautor neka sam odluci,on se pita.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gospodo, ljudi, braćo
kako da vam najkraće objasnim otpad od prave Kristove vjere, kada je to povezano
i smatram da se nemože izreći-objasniti u par rečenica
mene kada zanima-interesira tekst, napravim bez problema copy-paste i čitam da shvatim, da vidim do u detalje o čemu je riječ
tvrdim da je naša sestra e.g.white vrlo jasno napisala kako se pojavio taj otpad od prave Kristove vjere
usput da pitam, da li netko može poreći da nije točno to što je e.g.w. napisala ?
ima li netko od vas argument za to ?
da li se na neki drugi način pojavio taj otpad ?
gospodo, drugovi, braćo, da vidimo sada vaše dokaze koji če potvrditi drugačije

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ja ti mogu ponoviti samo ono sto je Isus licno rekao, i meni ne treba vise ni manje od tog:

"Mnogi ce mi doci u Onaj dan i reci: ?Gospodine, gospodine! Zar nismo u tvoje ime prorokovali? Zar nismo u tvoje ime zle duhove izgonili? Zar nismo u tvoje ime cuda cinili?' A ja cu im reci u Onaj dan: odlazite zlotvori! Nikada vas nisam poznavao!"

sve ostalo o otoadu su rteske izmisljotine, ako vjerujete.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Ja ti mogu ponoviti samo ono sto je Isus licno rekao, i meni ne treba vise ni manje od tog:

"Mnogi ce mi doci u Onaj dan i reci: ?Gospodine, gospodine! Zar nismo u tvoje ime prorokovali? Zar nismo u tvoje ime zle duhove izgonili? Zar nismo u tvoje ime cuda cinili?' A ja cu im reci u Onaj dan: odlazite zlotvori! Nikada vas nisam poznavao!"

sve ostalo o otoadu su rteske izmisljotine, ako vjerujete.
U pravu si mnogi ce doci Ali ne i ti?koji ne priznas raspece i koji se nisi krstio?

Pozdrav.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
faky, stvarno me zanima misliš li ti da nikome nema spasa osim onima koji vjeruju u Hrista?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
faky, stvarno me zanima misliš li ti da nikome nema spasa osim onima koji vjeruju u Hrista?
Ako te zanima dobro razmisli,Isus kaze Ja sam Put i Istna,apostoli kazu da nema drugog imena nqa zemlji pod vodom,na nebesima?
Pa ti razmisli sta ti covek daje?daje ti posao,racune,uzima ti vreme da nebudes sa svojom decom,sta god da ti covek radi nemozeti produziti zivot slozi se samnom!umreces kao i ja,zakon Bozji dejstvuje do dan danas za greh Smrt.Samo mi jos kazi da nije tako?Gorka je ton istina ali je Fakt,to sto pise u 1 Mojsijevoj zato sto si zgresio umreces,Adam je to odlicno znao a ipak je zgresio?

Ma sta da covek stvori,napravi to je samo fiktivno,covek nikad nece biti Bog,iako je bog stvorio coveka po oblicju svom,daleko je covek od Boga.Covek se zavarava da je Bog.to mu je najveca greska da je sebi slavu umesto Bogu, rimljanima1 glava najbolje to objasnjava,razumnom je dovoljno.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Sve je to u redu, ali nisi dao eksplicitan odgovor na postavljeno pitanje. Dakle, ima li spasa za one ljude koji ne samo da ne vjeruju u Hrista, nego nisu ni čuli za njega?

Natrag