HRISCANSKI OTPAD-Kad se pojavio i njegovi nosioci

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Nema tu nikakvih predrasuda.
U I veku nase ere,bila je samo jedna hriscanska skupstina,sem ako ti mislis da je postojala jos neka,npr adventisticka itd....
Sta mislis odakle su bila ta "lazna braca"?Iz te jedne jedine hriscanske skupstine ili pak iz neke druge?
A sta tek reci za ostale verske organizacije,naprimer za Judaizam???
Sta mislis sta je Isus govorio sledbenicima judaizma?,jel znas kako se zovu?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ko je sve hriscanski otpad?
Evo samo za tebe
1.Jehova Bog pocinje sud od svoje kuce,tako da su to pre svega lazna braca medju Jehovinim svedocima.
2.Predvodnici takozvanog hriscanstva,Katolicka ,Anglikanska i Pravoslavna crkva i ostale sestrinske crkve.
Oni koji nisu u hriscanstvu nisu hriscanski otpad,kao Islam,Budizam,Hinduizam,Konfucijanizam,Satanizam,spiritualizam itd.
Ne znam dal moze biti jasnije?

Dali si ti svestan o cemu pises??? Buduci da nisi hriscanin ti svo vreme spominjes izmisljenog jehovu(masonskog boga) a nas koji verujemo u Hrista proglasavas otpadom dali si ti pri cistoj svesti prijatelju???

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Eh,pa nemoj bas tako odmah.....
Hriscanski otpad predvodi celokupnu krivu religiju.
U krivu religiju nazvanu "Vavilon veliki "spadaju i Islam,Budizam,Hinduizam,Sotoniza,Spiritualizam i poduzi spisak ostalih sestrinskih religija.
Po svome verovanju nisu nista bolji od hriscanskog otpada,sem da su mnogo manje krvi prolili.

Ma nemoj a zasto vi onda primate iz svih religija vernike? zato sto je vasa cilj (NOVI SVECKI POREDAK) i ako je neko otpad onda ste to vi JS-ci,odbacili ste Hrista Boga i prihvatili jehovu boga koji se pod tim imenom nikada nije predstavio u bibliji takodje kao i allah.

Risko davno kuburim s tobom,tvrdim i garantujem da vi JS-ci niste i nikad necete biti Hriscani jer nepriznate da je Hrist Bog samim tim vi sebe osudjujete da ste Hriscanski otpad.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Лепо си убеђен, тако и "ови моји" кажу и они њихови итд. Само сте ви убеђени спашени и говорите истину, сад разумем.

Лажна браћа су они који злоупотребљавају име Христово (Божије) и имају обличје побожности, а силе су се одрекли. То су сви они који говоре: Господе, Господе, а у срцу им Господа нема. Бити део Цркве није бити део само Сведока, нема спасења ако се нападају сви остали. Надам се да ће то доћи и до тебе, предрасуде су велико зло.

Zasto mu nekazes u oci brate Adriane da je licimer????Evo ja cu umesto tebe Licimer si ti risko ovamo govoris da si Hriscanin a propovedas jehovu,izvini ali hriscanin propoveda Hrista a licimer"jehovu,allaha,budu,krisnu" itd.

Ti nemas prava da nikog nazivas otpadom to pravo ima samo Bog!!!

S ovom temom ti si narusio 2 najvecu zapoved Gospoda Isusa Hrista:LJubi bliznjeg svog kao samoga sebe!! posle tvojih postova jasno je da vi JS-ci ne ljubite bliznjeg svog,osim ako to nije u materijalnom smislu.
Vi ucite o nekom bratsvu a krsite drugu najvazniju zapoved Gospoda Isusa Hrista,kao te nije sramota brate risko???

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Zasto mu nekazes u oci brate Adriane da je licimer????Evo ja cu umesto tebe Licimer si ti risko ovamo govoris da si Hriscanin a propovedas jehovu,izvini ali hriscanin propoveda Hrista a licimer"jehovu,allaha,budu,krisnu" itd.

Ti nemas prava da nikog nazivas otpadom to pravo ima samo Bog!!!

S ovom temom ti si narusio 2 najvecu zapoved Gospoda Isusa Hrista:LJubi bliznjeg svog kao samoga sebe!! posle tvojih postova jasno je da vi JS-ci ne ljubite bliznjeg svog,osim ako to nije u materijalnom smislu.
Vi ucite o nekom bratsvu a krsite drugu najvazniju zapoved Gospoda Isusa Hrista,kao te nije sramota brate risko???

Pozdrav od Gere.

Нема разлога, Геро. Знам ја добро да сам отпад за многе "изабране", још одавно. Отпао сам од свих саблазни и доктрина и мени не треба никаква помоћна књига и тумачење да убацујем припремљен материјал. Зато и јесам отпадник од овога света, али на путу за други свет и друго царство. Зато и јесам саблазан овим "изабраним" јер немају где да ме сврстају, па ћу вазда бити секташ (али не знају који) и отпадник (не знају од чега).

Лепо и братски говорити, а предрасуде се не губе, већ оправдавају. Ту лека нема...сем покајања!

Заборавља се основа, а то је и прихватање Христа од оног разбојника на крсту. Заборавља се да било ко, било када може прихватити Христа. Жигосање целокупне нације, народа, боје коже, религије, само доводи до великих крвопролића. То су плодови предрасуда. Ко то види, Христа дозива, ко осуђује друге, биће осуђен. Кога народ за зло хвали, тај и себе и народ у амбис одводи. Суди се људима пре Часног Суда Божијег, ето колика је гордост у срцима "изабраних".

Ако су свештеници отпад (многи), не значи да су сви припадници те цркве отпад. Ако воле и следе Христа (и свештеници и паства), неће их Бог оставити за пропаст, избавиће их јер је Он Избавитељ и Спаситељ.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Gerice
Sto bre lupetas gluposti?
Hajd ako iz neznanja tvrdis da je Jehova masonski bog, ALI ako znas da je to ime Boga koji je stvorio Adama i Evu i da su jevreji zapisali njegovo licno ime na jevrejskom,onda si ti ogroman djavolji advokat,ili blago receno LICEMER!
2.Moj 7:1
WTT Exodus 7:1 וַיֹּ֤אמֶר יְהוָה֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה רְאֵ֛ה נְתַתִּ֥יךָ אֱלֹהִ֖ים לְפַרְעֹ֑ה וְאַהֲרֹ֥ן אָחִ֖יךָ יִהְיֶ֥ה נְבִיאֶֽךָ׃
(Exo 7:1 WTT)
CRO Exodus 7:1 Mojsiju je Jahve odgovorio: »Vidi! Faraonu ću te nametnuti kao božanstvo; tvoj brat Aron bit će tvoj prorok. (Exo 7:1 CRO)
2.Moj 6:3
CRO Exodus 6:3 Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom – Jahve. (Exo 6:3 CRO)
2.Moj3:15
WTT Exodus 3:15 וַיֹּאמֶר֩ ע֙וֹד אֱלֹהִ֜ים אֶל־מֹשֶׁ֗ה כֹּֽה־תֹאמַר֘ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵל֒ יְהוָ֞ה אֱלֹהֵ֣י אֲבֹתֵיכֶ֗ם אֱלֹהֵ֙י אַבְרָהָ֜ם אֱלֹהֵ֥י יִצְחָ֛ק וֵאלֹהֵ֥י יַעֲקֹ֖ב שְׁלָחַ֣נִי אֲלֵיכֶ֑ם זֶה־שְּׁמִ֣י לְעֹלָ֔ם וְזֶ֥ה זִכְרִ֖י לְדֹ֥ר דֹּֽר׃
(Exo 3:15 WTT)
CRO Exodus 3:15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: »Kaži Izraelcima ovako: ’Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.« (Exo 3:15 CRO).
Onaj koji laze narod da Bog nema ime jeste pravi lazov i licemer i otpadnik.
Bog moze da oprosti neznanje,ali namerno sakrivanje istine sigurno nece.
Sta ti Gerice mislis na ove stihove ?
Kako je ime Boga Avrama,Isaka i Jakova? i kako ce ga narodi zvati od kolena do kolena?
Dal Jehova ,ili pak isus ili bilo koje drugo ime???
Dal je i tvoj Bog isti,kao sto je bio Avramu,Isaku i Jakovu,ili je tvoj Bog neki drugi Bog???
Kojem Bogu se Isus molio ?Da se mozda nije molio samome sebi?(seti se njegove zadnje noci sa svojim ucenicima)/
Pozdrav iz Beograda
RIS

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Dragi moj Gerice
Sto bre lupetas gluposti?
Hajd ako iz neznanja tvrdis da je Jehova masonski bog, ALI ako znas da je to ime Boga koji je stvorio Adama i Evu i da su jevreji zapisali njegovo licno ime na jevrejskom,onda si ti ogroman djavolji advokat,ili blago receno LICEMER!
2.Moj 7:1
WTT Exodus 7:1 וַיֹּ֤אמֶר יְהוָה֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה רְאֵ֛ה נְתַתִּ֥יךָ אֱלֹהִ֖ים לְפַרְעֹ֑ה וְאַהֲרֹ֥ן אָחִ֖יךָ יִהְיֶ֥ה נְבִיאֶֽךָ׃
(Exo 7:1 WTT)
CRO Exodus 7:1 Mojsiju je Jahve odgovorio: »Vidi! Faraonu ću te nametnuti kao božanstvo; tvoj brat Aron bit će tvoj prorok. (Exo 7:1 CRO)
2.Moj 6:3
CRO Exodus 6:3 Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom – Jahve. (Exo 6:3 CRO)
2.Moj3:15
WTT Exodus 3:15 וַיֹּאמֶר֩ ע֙וֹד אֱלֹהִ֜ים אֶל־מֹשֶׁ֗ה כֹּֽה־תֹאמַר֘ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵל֒ יְהוָ֞ה אֱלֹהֵ֣י אֲבֹתֵיכֶ֗ם אֱלֹהֵ֙י אַבְרָהָ֜ם אֱלֹהֵ֥י יִצְחָ֛ק וֵאלֹהֵ֥י יַעֲקֹ֖ב שְׁלָחַ֣נִי אֲלֵיכֶ֑ם זֶה־שְּׁמִ֣י לְעֹלָ֔ם וְזֶ֥ה זִכְרִ֖י לְדֹ֥ר דֹּֽר׃
(Exo 3:15 WTT)
CRO Exodus 3:15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: »Kaži Izraelcima ovako: ’Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.« (Exo 3:15 CRO).
Onaj koji laze narod da Bog nema ime jeste pravi lazov i licemer i otpadnik.
Bog moze da oprosti neznanje,ali namerno sakrivanje istine sigurno nece.
Sta ti Gerice mislis na ove stihove ?
Kako je ime Boga Avrama,Isaka i Jakova? i kako ce ga narodi zvati od kolena do kolena?
Dal Jehova ,ili pak isus ili bilo koje drugo ime???
Dal je i tvoj Bog isti,kao sto je bio Avramu,Isaku i Jakovu,ili je tvoj Bog neki drugi Bog???
Kojem Bogu se Isus molio ?Da se mozda nije molio samome sebi?(seti se njegove zadnje noci sa svojim ucenicima)/
Pozdrav iz Beograda
RIS

Gde to pise da je "JEHOVA" a ne "JAHVE" SZ-tni Bog??? A NZ-tni je (TEOS,LOGOS) Secas se kako si hteo da mi poturis SZ-et koji je preveden na grcki!! da u njemu pise ime "JEHOVA"???

Risko ja tebe ne razumem zasto su ti potrebne te lazi??? Toliko argumenata smo ti postavili i ja te i dalje ne razumem k cemu ti klonis???

Zasto lupas tu i pises nerazumne reci? koje nemaju nikakvog dokaza tj argumente,boldovano crvenim! od dakle si to iskopirao? toliko puta smo ti stavili same orginalne grcke reci,a ti i dalje stavis gluposti.Poceo si da se ponasas gore nego Apocketz!!!

Mi ti ne zelimo zlo,daleko od toga!samo zelimo da primis Duha Svetog da se spasis ako hoces!!

Ali da ti dozvolimo da nas pravis budale na oci to nikad necemo!Zapamti mi umemo da citamo,vidimo,imamo slobodnu volju za razliku od vas,i niko nemoze da nam utrpava svoju doktrinu,dogmu brate.
Mi imamo samo i samo (BIBLIJU) A ti imas organizaciju,a ne crkvu! govoris kako je glava crkvi Isus!!pa sta ces onda u organizaciji idi u crkvu brate.Ali nemoj se klanjati ikonama,idolima,u stvari procitaj (Matvej 23gl-vu)

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Najbolje je uzeti iz svake hrišćanske denominacije po jednog i poređati ih u krug. Zatim postaviti pitanje koja je denominacija hrišćanski odpad. Svi bi uperili prstom u one druge. Kako bi se zatim snašao neko ko želi da bude u nekoj hrišćanskoj crkvi.... nikako.... i neizvodljivo na taj naćin. Zato crkva ili izabrani (SION) nije nijedna određena crkva jer su sve u odpadu a poziv : Izađi iz nje narode moj ( iz Vavilona velikog ) znači da je Božiji narod ( SION ) uzet iz svih tih pogrešnih denominacija. Upućen im je poziv da izađu odatle da ne poginu u gresima svojih crkvi.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ЈХВХ јесте Бог из Старог и Новог завета, зато Исусово име (ЈЕШУА) значи ЈХВХ Спашава. "Јер ја Бог, не мењам се", остаје увек исти, а какав је у ствари имамо прилику да видимо понашање Господа Исуса Христа и Његове речи, тако да можемо да видимо колико је Бог правдољубив и милостив.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Hrišćanski otpad se već nazire i on se najbolje vidi u ekumenizmu, ali i lažnim tumačenjima Biblije. Tema iz Biblije ima dosta, ali kada razgovaramo o Isusu onda je to glavna tema, pogotovo o tome da li je On Bog ili nije.

Jevreji nisu izgovarali ni Jahve ni Jehova tako da ne znamo tačno ime i najbolje bi bilo pisati JHWH.
Oni su Boga nazivali Adonaj.

Isus jeste Bog JHWH i to je jedan jedini isti Bog i Starog i Novog zavjeta.

Na desetine stihova iz Biblije to potvrđuju.

JHWH je sveznajući Bog, Petar kaže Isusu "Gospode ti znaš sve".

JHWH je jedini spasitelj, u NZ je Isus jedini spasitelj,

JHWH kaže da je Njegov narod, Isus u NZ kaže da je Njegov narod.

JHWH kaže da je pastir, Isus kaže da je dobri pastir i ne samo to nego vrhovni pastir.

JHWH kaže da nema početka, Isus isto nema početka (Melhisedek je predslika Isusa)

JHWH kaže da se ne mijenja, Isus kaže da se ne mijenja

JHWH gnjev, Isusov gnjev

JHWH spaljuje ognjem, iz Isusa izlazi oganj,

JHWH slava dolazi sa istoka, Isus dolazi sa istoka,

JHWH ima presto, isti presto je Isusov

JHWH ima moć da vaskrsava, Isus će da vaskrsava,

JHWH je sudija, Isus će da sudi

JHWH oprašta grijehe, Isus oprašta grijehe

JHWH kaže da je ljekar, Isus je liječio bolesti i to sve bolesti.

JHWH kaže da jedino Njemu klanjaju, ljudi su se klanjali Isusu

JHWH kaže da su Njegove zapovijesti, Isus kaže da su Njegove zapovijesti

JHWH kaže da je prvi i posljednji, Isus kaže da je prvi i posljednji

JHWH je prije svega, u NZ piše da je Isus prije svega

JHWH je milostiv, Isus je milostiv

JHWH je jedino dobar, Isus kaže da je dobar i to 3 puta.

JHWH ide na oblacima, Isus dolazi na oblacima

JHWH prima duh umrlih, Stefan mučenik kaže "Isuse primi moj duh"

JHWH se treba moliti, Stefan muč. se molio Isusu

JHWH je stvarao sve, Jov kaže da ga je Riječ stvorila

JHWH nikad ne laže, Isus nije nikada lagao

JHWH kaže da je jedini Bog, Jovan u 1,1 piše da je Isus (Riječ) Bog

itd. da ne nabrajam sve

Uvijek je bio cilj satani da pokaže Boga da je samo čovjek i da nije Bog.

Natrag