HP Pavilion HDD i Nvidia Chip

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Pa nije valjda da si tolko naivan,zdravo,zdravo,to i to i skocis u reku...polako.Prvo sto treba da uradis je da skeniras hard nekim dobrim programom da vidis da li ima lose sektore,i da li su grupisani...izracunas od prilike gde se na hardu nalaze ,pa uz pomoc nekog programa ,recimo Partition magic,tu formiras par novih particija,a zatim ih departicuj i losi sektori ce da ostanu u tom "Limbu",ko gresnici.Znaci prvo napravi kompletnu analizu harda,on se u principu baca jedino kad otkaze mehanika...Znaci mora bad sektori da ostanu u neparticionisanom prostoru da Win ,ne bi pokusao upis virtuelne memorije onde...nadam se da nisi otisao,al dobro sad...

Druže ne zamjeri, ali da te pitam. Jesi li se ti ikada susreo sa laptopom kojem bios signalizira da je hdd za zamjenu... Nema tu nikakve popravke. To je samo gubljenje vremena...

Zar mislite da je stvar samo u lošim sektorima.....Ima tu još problema osim bad sectora...
Da ti dočaram najjednostavnije šta se tu još pregleda a što nema veze sa bad sektorima.

picture1.png

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Naravno ,sve zavisi od dijagnoze,ali koja je dijagnoza...uostalom u pravu si neka baci to ,sto li se pa ja mesam ...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Druže ne zamjeri, ali da te pitam. Jesi li se ti ikada susreo sa laptopom kojem bios signalizira da je hdd za zamjenu... Nema tu nikakve popravke. To je samo gubljenje vremena...

Zar mislite da je stvar samo u lošim sektorima.....Ima tu još problema osim bad sectora...
Da ti dočaram najjednostavnije šta se tu još pregleda a što nema veze sa bad sektorima.

picture1.png

Da i ja sam hteo da kazem nesto slicno, cim laptop prijavljuje da ne prolazi smart self test, tu je obavezna zamena... Pojedini nece ni da prodju bios post dok se ne zameni hdd :D Skoro sam imao slican slucaj, pokusavao sve zivo sto znam i ne znam, i iako pc racunar ocita disk cak i moze da ga korisit laptop ce i dalje prijavljivati da se mora zameniti :D

Naravno ,sve zavisi od dijagnoze,ali koja je dijagnoza...uostalom u pravu si neka baci to ,sto li se pa ja mesam ...
Mislim da kolega nije mislio nista lose, verovatno je imao takva iskustva... Moram da se slozim, jer i sam sam dosao do istog zakljucka. Inace komsijin laptop bio u pitanju(sto sam gore pomenuo), pa se zato trudio... Mada cak i da neko nadje neko resenje, hard disk je na izdisaju, tako da ja obicno svima zamenim kada je to u pitanju, inace kasnije moze jos veca steta da se napravi i pogube se podaci :D...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Znaci ovaj njegov ne moze da udje u BIOS,izgleda da nas je ovaj decko obmanuo tokom iznosenja problema,sto li je pominjao da ima problem u onom pleyeru da mi je znati?

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ma koje ljutenje,ja bas i ocekujem malo akcije,jel se secas kako Nikolajub pobeze,ti si delija za respekt...

Učlanjen(a)
24.01.2014
Poruka
75
Društvo pošto nema načina da skeniram HDD i sve se poklapa kao što kažete recite mi ide li zamjena ili da se patima sa skeniranjem HDD-a

Natrag