Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Sve katoliciA što bi ti htio čuti od kršćanina
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Sve katoliciA što bi ti htio čuti od kršćanina
Prvu da ih obratiti time što si tolerantnija (u manjoj ili većoj mjeri) i ubediti u svu pogubnost onoga što nameću, nećeš.
Drugu, ma koliko bila bolna, da oni Kršćani nisu.
Veliki Hriscani spolja, a unutra satanisti.
Ne smiješ tako govoriti. Kako ti znaš da je u srcu čovjeka sotona, kad samo "Bog zna srca naša". (usp. Lk, 15, 16)
Ti možeš slobodno pisati (i lagati) o mnogočemu vezano uz Katoličku Crkvu, a kad netko drugi iznese neke vijesti o adventistima, onda se duriš.
Ja sam isto čitala o ovome što je Slap napisao, da su adventisti u Njemačkoj do kraja podržavali Hitlerov režim. Ti sad kažeš da je to bila posebna grupa i da nisu bili pravi adventisti. Pa, dobro. Ja prihvaćam tvoj odgovor.
Kad bih ja tebi sada citirala druge izvore koji su suprotni tvom širenju teških optužbi protiv Katoličke Crkve, ti bi, jasno, ostao pri svom uvjerenju, zar ne? Vidiš, u tome je razlika između nas.
Tako kaže večina. O tome sam čitala. Za adventiste kažu da su pseudokršćanska sljedba, a za jehovce kažu da nisu ni kršćani. No, preostaje da Gospodin kaže tko su i što su.
Njihov početak je bio loš, a važno je dobro započeti. Previše je sve to bilo isforsirano i previše je bilo ljudskog protagonizma. Ali, nek sami traže rješenje ako smatraju da imaju problem. Ako ne, ostaju izolirani. Sektaši uvijek ostaju sami. Ni adventisti nisu u svemu jednaki, vidimo da ima onih koji su sektaškog duha i onih koji su umjereniji.
Ima još jedna stvar, Darth o kojoj razmišljam. Ta Ellen je pisala, pisala, pisala...ok. Da li je molila? Ima li koja molitva od nje? Ima li koji mučenik među njima koji je dao svoj život za Krista? Da li ih progone i ubi,jaju kao što ubijaju katolike po svijetu? Mislim da im prava kušnja tek predstoji, nitko ih neće progoniti kako oni to zamišljaju osim njihove savjesti.
Danas sam vidjela na internetu kip Ellen White. Eto, toliko su vremena i energije uložili u napade na katolike i pravoslavce zbog tobožnjeg obožavanja kipova, ali onda su neki Ellenini obožavatelji napravili sebi kip.
Toliko o vjerodostojnosti.
Prilikom aneksije Austrije
precistom, predobrom, premilostivom i preblagom Gospodu Isusu Hristu.