- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Teške, bezrezervne kvalifikacije se mogu čuti sa druge strane itekako. Možeš čuti vrllo neukusne primedbe protivnika Adventista. Itekako. Ali ja uvek gledam da budem realan, te ću otvoreno reći i za Adventiste ili JS i sl.Nije riječ o mržnji, Jovane. S mržnjom bismo otjerali i odbacili otjerali Krista iz vlastite duše, a to nitko ne želi.
Sjeti se, kad je Laodikeja nazivao Slapa ružnim imenima, Slap je odgovorio da ga ne mrzi. I ja to vjerujem. I DarthShone je već negdje napisao da sudimo duhovima, ne ljudima.
Prosuđujemo duha koji je na djelu, tako nas potiče i sv. Pavao, zar ne?
Vi ste plasirali jednu novu nauku i širite ju. Ta doktrina se "slučajno" tiče i Katoličke Crkve. Zar misliš da bi katolici trebali samo šutjeti za ono što smatraju štetnim? Nećeš čuti da se Katolička Crkva službeno oglasila o vama, vjerojatno vas ni ne doživljavaju ozbiljno, ali dakako da "bratski" susreti postoje. I nije baš sve negativno, ima primjera gdje adventisti surađuju s drugima.
Oni koji citiraju i najviše su se bavili adventizomom i Ellen White su protestanti.
Zar ne misliš da i oni imaju pravo odgovoriti vam? I njih vrijeđate svojim isključivim stavom.
Ovo što si napisao je vrlo važno. I pohvalno. Važno je jer smo kršćani i kao takvi trebamo se ponašati kršćanski jednako bez obzira da li smo u crkvi, na ulici ili na forumu. Ili jesmo ili nismo? Ako je Bog centar naše duše, onda bi naše misli, osjećaji, djela trebala proizlaziti iz tog Centra, a ne s periferije, od vanjskih podražaja i izazova.
Međutim, znamo da to nije uvijek lako postići i lako se prijeđe granica. U svakom slučaju, dobro je da se ograđuješ od onoga što napiše Laodikeja (Tripo, kainos...) kad pišu izrazito kao sektaši, s namjerom da vrijeđaju, ponize, pakoste... Ti si razboritiji i strpljiviji, i bolje se kontroliraš. Hvala Bogu!
Da li se mi podržavamo bezrezervno? Glede nauka Katoličke Crkve, DA! I ne može biti drukčije.
Što se tiče same forme pisanja...ha, ne znam. I Slap i DarthShone poznaju dobro temu. Ako su izazovi veliki i odgovori će biti teški za uho. Znaš, dok god se izdižete nad druge, bit će nekoga da vas spusti.
Ja se ne slažem s osudom bilo koga, jer "sud je Božji". U prvom redu ne prihvaćam adventističku osudu svih drugih kršćana i svega što je drugačije od vašeg, jer upravo to meni je dokaz koliko radite krivo. I tako shvaćam Slapove ili DarthShoneve postove kad pišu o prijevarnom/sotonskom duhu među vama.
Takođe za EGW kažem, videh i istražih kako joj se iskrivljuju tekstovi. Zato je istina što napisah da to rade ono koji je mrze. Ništa drugo.
Ali treba uvek zadržati prisebnost duha.