Nisam ja bezlazeno pisao da se ne vredja, samo da znate da je bilo u razmatranje za se ovaj deo ugasi.
Da se ugasi podforum religije? Iskreno da ti kazem sta sam sve procitao ovde, mogao bih i da se slozim. Radije bih otisao na neku temu o kompjuterima i tehnologiji nego sto ovde pisem..
umalo nisu srušili Hrvatski Katolički forum svojim besomučnim "subotarenjem" i "bibličarenjem".... doslovno spamujući svaku temu, dok iste nisu obesmišljene i svedene na raspravu sa njima i oko njih.
Onda vas i razumem zasto ovako nastupate, ali ipak to nije nacin. Na pravoslavnom forumu ih niko ne shvata ozbiljno, i nisu mogli to da urade. Kad pocnu da napadaju, samo ih upitaju "a sto ste nervozni" i kazu im - "zao nam je sto se tako osecate".. To ih ostavi bez teksta, jer oni ne ocekuju takav odgovor, ocekuju da nerviraju coveka..
Ako oni vec imaju svoj nemir, stvarno ne treba dozvoliti da ga drugima prenose.. Neka pisu sta god zele, jedino treba reci da to nije tako, a ako nekog interesuje zasto nije, njemu objasniti nasamo..
Ps. Svi ovdašnji subotari su na gore pomenutim forumima poznati, skoro pa ceo internet bruji o njima i njihovom ubijanju foruma.
Eto pravoslavni forum nisu ubili, niti mogu. Ako nesto mozemo nauciti o ponasanju iz toga bice dobro..
Zato sam i napisao u gornjem postu da promena pravila nikako ne može doneti rezultata.
Pa zamisli da ovo rade na pravoslavnom forumu tako otvoreno, niti smeju to da rade (da nazivaju crkvu bludnicom), niti im je to u interesu, jer kad bi to radili dobili bi ban momentalno. A ovde mogu, jer to nije sankcionisano.. Znaci ipak su i pravila vazna, ali takodje i ljudi koji ih ne smatraju bitnim niti ih slusaju, pa onda oni odu, jer nisu uspeli da nikog iznerviraju. A to pre svega zavisi od ljudi kako ce reagovati i to govori o vernicima kakvi su.. Pravoslavni forum je prijatno mesto za razliku..
Jedino rešenje je ili im zabraniti pristup (a to je upitno), ili slediti primer foruma na kome ostali članovi, ali i moderatori ne dozvoljavaju subotarskim nasrtljivcima da se uopšte razmahnu, poklapajući ih.
Ni jedno ni drugo, vec je potrebna zlatna sredina. Niti im treba zabraniti pristup niti da pisu, vec ih treba nauciti postovanju.. Oni ne mogu ovako pisati na pravoslavnom forumu, najpre zbog vernika koji tamo nece burno reagovati na provokacije, kao i zbog moderatora koji ce ih sankcionisati ako se obracaju drugima sa nepostovanjem..
Zamisli da dodje neko na pouke. org i onda pocne da vice kako je "crkva kurva" i kako su pravoslavni nacionalisti? Pa to ne bi bilo tolerisano ni minut. Morali bi to da zapakuju i uviju, i da se prave naivnima, kako su to culi ili procitali, da pitaju za odgovor, pa da slusaju objasnjenje.. A to im ne dozvoljava da se razmasu kao ovde i to ih ne zadovoljava, jer ne mogu da iznerviraju..
Znas i sam kako je doticni predstavljao sebe pravoslavcem? E tako rade trolovi na drugim forumima, pretvaraju se, jer ne smeju da napadaju, ali kada je forum bez nadzora kao ovde, onda mogu da rade sta hoce..
Jesi li video Adrijana ili bilo kog Pravoslavnog da na temi o Katoličanstvu, uleće i naziva nas Katolike "papistima, ustašama, ovakvima i onakvima" i pri tome mlatara Pismima?
Nisam nikada! Ali sam video da oni znaju da ustasama nazovu ljude (indirektno ili na neki drugi nacin uvijaju). To je uzasno..
Uzalud pisemo i ti i ja, kada ovde svako svakog osudjuje da je on problem sukoba.
Svi su problem, nije jedna strana kriva. Ti jedino mozes biti zrtva ako okrenes i drugi obraz, a ja to nisam video da vi radite! Vi dakle odgovarate istom merom...
Ali ne bi mi bilo zao kada bi vi iznosili svoja gledista u duhu jevandjelja, niti bi me vredjalo, jer ja iznosim svoja gledista, odnosno svoje crkve, pa to trebate da cinite i vi.
Vidis, osobe koje u sredistu teologije imaju napad, ne mogu da opstanu na pravoslavnom forumu recimo. Jer ti ne mozes otici tamo i pisati kako je "crkva bludnica" , niti mozes o tome otvoreno govoriti kao ovde. Moras da uvijas i da vodis racuna da ne uvredis nekog, mozda cak i da se pravis naivan, jer ces u suprotnom dobiti ban. A esktremistima to ne odgovara, jer oni vole da ti skresu u lice! Oni obozavaju da izazovu reakciju!
Ali ne, vi napadate crkvu, licnosti u crkvi..itd..
To vi radite Laodikeja! Ako ti odes na pravoslavni forum, tamo te niko nece vredjati sto si subotar, niti ce te nazivati sektom.. Zapravo malo ko ce te uzimati u obzir. Ali ce te saslusati.. Ako im crkvu vredjas i nazivas bludnicom bices ignorisan, ali ako nastavis to da radis i budes drzak kao Tripo, sigurno ces dobiti ban! U tome je razlika..
I jos nesto, mi ne idemo na adventisticke forume da vas napadamo, ali vi dolazite na nase i to radite..