Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Treba nam moderator, koji ce da brise sve postove koji sadrze uvrede ili one koji nisu u skladu sa temom..
Ja da sam moderator zabranjen bi bio govor mrznje.
Od kad se to ovaj podforum zove "Hriscanski"?
Ne moze niko da iskljucuje druge, insistirajuci da je jedino on u pravu. Ovaj forum pripada svima koji tragaju za istinom, a ne onima koji bi da "namecu istinu"!
li cete svi prestati sa tim, ili nece niko!
Ne kazem da je iko ovde svetac, nije, ali se diskusija mora menjati..
Šta bi za teksotm Džejmsa Vajta iz 1850? . Jesi priemtio da i Džejms kaže isto što i Elen? A ti tvrdio da je suprotno? Šta bi sada sa ovim? Jel priznadeš greškicu?
Forum je odavno umro, jer ko ima zivaca razgovarati se sa nabedjenima kojima se svima javlja Bog i koji zele da proteraju sve ostale.. Niko.. Vrteti se godinama u krug i ponavljati isto, pa ko to moze slusati. Nismo se makli dalje od pocetka i necemo..I upravo zato, a da ne bi forum umro (uvođenjem dodatnih pravila i zabranom "govora mržnje" upravo bi se to dogodilo) ne treba dirati ništa.
Podsticete se vi svi medjusobno!Ja to nisam ni radio, niti to potenciram.
To rade Stvarnoslap, DarthShone, a Tripo ih podstice da to cine jos vise.
U tome svi gresite. Na napad se ne odgovra napadom. Ne gasi se vatra vatrom, nego vodom. A ako neko napada i nije ga niko izazvao, to samo pokazuje njegovo stanje i kome on pripada. Ja i moja crkva ne napadamo nikoga.. Niste nam ni poslednja tema..Ja ako sam i pisao nesto, to je bilo kao odgovor na njihove napade.
Adrijan je bas rekao idem i kada se vratim, sigurno je da se nista nece promeniti na forumu..
A Servius on je kod Kainosa na forumu cini mi se, ako je i dalje aktivan.. Samo sto je i tamo mrtvo po meni..
Velika je razlika kad odem na pravoslavni forum i ovde recimo, duhovnost je ovde nula..
Ja i moja crkva ne napadamo nikoga.. Niste nam ni poslednja tema..
Na napad se ne odgovra napadom. Ne gasi se vatra vatrom, nego vodom.
A ja tebe uvjeravao da su Ellen White i James White jednako vjerovali i naučavali. A oboje su vjerovali i naučavali da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, da je 22.10.1844. završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika. Evo ti još jednom što je vjerovao i naučavao James White:
Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)
Rezimirani Džemo:
- vrata su zatvorena u jesen 1844.
- tada (22.10.1844.) su naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike prestale
- tada (22.10.1844.) je naš rad za svijet bio zauvijek završen
- tada (22.10.1844.) je griješnik ostao bez zagovornika Isusa
------------------------------
Kao što možeš vidjeti, James White je vjerovao jednako kao i žena mu. A i red je da muž vjeruje kao i žena mu, a pogotovo kad je "proročica". Kako pozivati druge da postanu njeni sljedbenici, a sam joj ne vjerovati!?
Nisam ja bezlazeno pisao da se ne vredja, samo da znate da je bilo u razmatranje za se ovaj deo ugasi.
Evo ti si naveo sam citat Džejmsa, koji upravo potvrđuje ono što sam ti i rekao a ne ono što si ti govorio. Raradoksalno je da mi navedeš izvor koji zapravo ide u korist onoga što ti govorim.
A vidim da se ni ne osvrneš na grešku koja je očigledna već ideš dalje "mirne savesti".
Pazi, odbrana vere nije u laži već u istini.