Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja to nisam ni radio, niti to potenciram.

To rade Stvarnoslap, DarthShone, a Tripo ih podstice da to cine jos vise.

Ja ako sam i pisao nesto, to je bilo kao odgovor na njihove napade.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Treba nam moderator, koji ce da brise sve postove koji sadrze uvrede ili one koji nisu u skladu sa temom..

Ne samo to. Treba nam moderator koji će znati da popu kaže pop, a bobu bob.

Ja da sam moderator zabranjen bi bio govor mrznje.

Problem je upravo u tome što je danas sve sa čime se "ugrožene" (samoproklamovano ugrožene) grupe ne slažu, a najčešće sama istina, govor mržnje. Shodno tome, ideja da se "zabrani" govor mržnje je kontraproduktivna, jer ko je taj koji će određivati šta je "govor mržnje"?

Od kad se to ovaj podforum zove "Hriscanski"?

Problem je što isti nikada i nije bio namenjen samo i isključivo samo za Hrišćane, ali i pre svega zato što su subotari našli da sebe predstavljaju kao Hrišćane i pozvane da svima drugima nameću svoju "veru".

Ne moze niko da iskljucuje druge, insistirajuci da je jedino on u pravu. Ovaj forum pripada svima koji tragaju za istinom, a ne onima koji bi da "namecu istinu"!

Pripada, ali dok se mi ostali trudimo da pročitamo ili diskutujemo, adventisti - subotari, uz njihovu braću po Milleru, Raselove svedoke "jehove", imaju samo jedan i jedni cilj, da dokažu kako su svi ostali otpadnici i pagani, a oni jedini u pravu i posednici istine.

O tome svedoče činjenice da je sa foruma oterani i Servius, Toma, Taramana, mnogio koji ni na koji način nisu želeli da se pokore narativu rapomamljenih Milerita (subotara i raselovaca) i onih koji slede Miroljuba Petrovića i slične "vukove u jagnjećoj koži"....

li cete svi prestati sa tim, ili nece niko!

Neće niko.

Upravo zato jer su oni, subotari prvi i započeli sa svojim nametanjem. A nama, Slapu i meni, na pamet ne pada, (savest nam ne da) da Mileritima dozvolimo da se lažno predstavljaju.

Ponoviću, nije me briga da li će i u šta će ko od njih verovati, ali sebe Hrišćanima, nekakvim "odabranima" predstavljati neće. Niti će svoja "ubeđenja" predstavljati kao Istinu.

Dakle, radi se o tome da se ovde od strane Milerita (u manjoj meri svedoka, mnogo više od strane subotara) vrši klasičan prozelitizam, u kome se koriste i lične uvrede, pljuvanje i prozivanje na nacionalnoj osnovi.

Ne kazem da je iko ovde svetac, nije, ali se diskusija mora menjati..

Da, mora se menjati. Ali, od toga nema ništa sve dokle god je na delu subotarski prozelitizam.

Dakle, ako nisu sposobni da se pred argumentima povuku, i razmotre ono što je drugi napisao, onda neka dobro porazmisle da li da se uopšte pojavljuju na forumu.

Imaju oni svoje "blogove", svoje forume, svoje portale, pa neka onda tamo do mile volje slede i propagiraju svoje "umotvorine".

Ali, njima to ne odgovara, jer ih na prozelitizam tera njihova "vera"...

I upravo zato, a da ne bi forum umro (uvođenjem dodatnih pravila i zabranom "govora mržnje" upravo bi se to dogodilo) ne treba dirati ništa.

Niti, a to je možda i najvažnije, treba reagovati na prijave koje dolaze od strane Milerita i sličnih.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Šta bi za teksotm Džejmsa Vajta iz 1850? :). Jesi priemtio da i Džejms kaže isto što i Elen? A ti tvrdio da je suprotno? Šta bi sada sa ovim? Jel priznadeš greškicu?

A ja tebe uvjeravao da su Ellen White i James White jednako vjerovali i naučavali. :) A oboje su vjerovali i naučavali da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, da je 22.10.1844. završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika. :)Evo ti još jednom što je vjerovao i naučavao James White:

Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Rezimirani Džemo:

- vrata su zatvorena u jesen 1844.
- tada (22.10.1844.) su naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike prestale
- tada (22.10.1844.) je naš rad za svijet bio zauvijek završen
- tada (22.10.1844.) je griješnik ostao bez zagovornika Isusa
------------------------------
Kao što možeš vidjeti, James White je vjerovao jednako kao i žena mu. A i red je da muž vjeruje kao i žena mu, a pogotovo kad je "proročica". Kako pozivati druge da postanu njeni sljedbenici, a sam joj ne vjerovati!? :);)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I upravo zato, a da ne bi forum umro (uvođenjem dodatnih pravila i zabranom "govora mržnje" upravo bi se to dogodilo) ne treba dirati ništa.
Forum je odavno umro, jer ko ima zivaca razgovarati se sa nabedjenima kojima se svima javlja Bog i koji zele da proteraju sve ostale.. Niko.. Vrteti se godinama u krug i ponavljati isto, pa ko to moze slusati. Nismo se makli dalje od pocetka i necemo..

Kazes oterali su Serviusa i Taramanu.. Oterali su oni mnogo vise Geru, Elizabetu, jos dvojicu ateista zaboravio sam im imena, jednog protestanta, muslimana, budistu, Jehovine svedoke su sve oterali, Adrijana, Poelbustera.. Mnogo ih je, a ovo je samo sto sam se sad setio..

Adrijan je bas rekao idem i kada se vratim, sigurno je da se nista nece promeniti na forumu.. A Servius on je kod Kainosa na forumu cini mi se, ako je i dalje aktivan.. Samo sto je i tamo mrtvo po meni..

Velika je razlika kad odem na pravoslavni forum i ovde recimo, duhovnost je ovde nula..

Ja to nisam ni radio, niti to potenciram.

To rade Stvarnoslap, DarthShone, a Tripo ih podstice da to cine jos vise.
Podsticete se vi svi medjusobno!
I Marka ste navukli na tu pricu, premda on nije nikada tako pisao pre nego sto ste ga izazvali.. I ja nisam pisao tako, pa sam podlegao toj prici.. Ne kazem da je iko imun, ali to nije nacin..

Zato ja vise necu time ni da se bavim..
Nemam potrebu, jer to sta cete vi nabaciti mojoj crkvi, ja sam miran jer znam da nista od toga nije istina.. A Hristos je rekao da cemo biti progonjeni, pa slobodno udrite jos vise..

Ja ako sam i pisao nesto, to je bilo kao odgovor na njihove napade.
U tome svi gresite. Na napad se ne odgovra napadom. Ne gasi se vatra vatrom, nego vodom. A ako neko napada i nije ga niko izazvao, to samo pokazuje njegovo stanje i kome on pripada. Ja i moja crkva ne napadamo nikoga.. Niste nam ni poslednja tema..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Adrijan je bas rekao idem i kada se vratim, sigurno je da se nista nece promeniti na forumu..

Ništa se nije ni promenilo. Uostalom kako i bi.

A Servius on je kod Kainosa na forumu cini mi se, ako je i dalje aktivan.. Samo sto je i tamo mrtvo po meni..

Našao je gde da ode..... da čita iste "bibličarske" "umotvorine"....

Mrtvo more? Pa kako i da ne bude kada gde god da se pojave subotari postavljaju ili/ili situaciju, a retko ko može da istrpi beskonačno dokazivanje sa nedokazanima....

Velika je razlika kad odem na pravoslavni forum i ovde recimo, duhovnost je ovde nula..

Upravo tako, ali na pouke.org ovdašnji "kradljivac" identiteta i ne može da čini što ovde čini jer biva poklopljen. Sa druge strane, takvi kao on, kao ovi ovdašnji, umalo nisu srušili Hrvatski Katolički forum svojim besomučnim "subotarenjem" i "bibličarenjem".... doslovno spamujući svaku temu, dok iste nisu obesmišljene i svedene na raspravu sa njima i oko njih.

Ps. Svi ovdašnji subotari su na gore pomenutim forumima poznati, skoro pa ceo internet bruji o njima i njihovom ubijanju foruma.

Zato sam i napisao u gornjem postu da promena pravila nikako ne može doneti rezultata.

Jedino rešenje je ili im zabraniti pristup (a to je upitno), ili slediti primer foruma na kome ostali članovi, ali i moderatori ne dozvoljavaju subotarskim nasrtljivcima da se uopšte razmahnu, poklapajući ih.

Slap je otvaranjem ovih tema to ovde pokušao, ali nema dovoljno voljnih i spremnih da ih "love" i poklapaju. Jer ovo primarno i nije duhovni forum, nego forum opšteg karaktera.

Ja i moja crkva ne napadamo nikoga.. Niste nam ni poslednja tema..

Nikada nam oni nisu ni bili tema. Naš je zadatak da propovedamo Hrista i Evanđelje, a ne da druge nazivamo pogrdnim imenima, reklamirajući tako sebe.

Na napad se ne odgovra napadom. Ne gasi se vatra vatrom, nego vodom.

Vidi, to jeste tako, ali treba razlikovati šta je napad, a šta odbrana.

Jesi li Slapa i mene recimo video da na temi o Pravoslavlju braću Pravoslavce nazivamo "šizmaticima" i "krivovercima"? Iako bi se to, po kolokvijalnom poznavanju odnosa Istoka i Zapada jedne te iste Crkve moglo očekivati?

Nisi.

Jesi li video Adrijana ili bilo kog Pravoslavnog da na temi o Katoličanstvu, uleće i naziva nas Katolike "papistima, ustašama, ovakvima i onakvima" i pri tome mlatara Pismima?

Jesi li?

Nisi.

Dakle

Ko ovde napadom, arogantno, sve ostale naziva svakojakim imenima, upada na teme, proziva, i sebe prikazuje "jedinim" ispravnim?

Subotari....

Kako ni meni, a verujem ni Slapu ne pada na pamet da odgovara istom merom, na isti način, odabrali smo ono jedino što Hrišćanima preostaje, a to je:

Dekonstrukcija onoga na čemu napadači, u ovom slučaju subotari, zasnivaju svoje napade i svoju "ispravnost".

Naravno, oni to tumače kao napad, jer im ruši same osnove delovanja. Sprečava ih u zadatku, u lovu na duše. I onda, kao što to prilči onima koji argumente nikada nisu ni imali, posežu za kuknjavom, kletvama, psovkama, uvredama i pljuvanjem.

Nažalost subotara, činjenice koje se o njihovom kultu iznose, ostaju činjenice i to ništa od onoga što oni čine promeniti neće.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ja tebe uvjeravao da su Ellen White i James White jednako vjerovali i naučavali. :) A oboje su vjerovali i naučavali da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, da je 22.10.1844. završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika. :)Evo ti još jednom što je vjerovao i naučavao James White:

Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Rezimirani Džemo:

- tada (22.10.1844.) su naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike prestale
------------------------------
Kao što možeš vidjeti, James White je vjerovao jednako kao i žena mu. A i red je da muž vjeruje kao i žena mu, a pogotovo kad je "proročica". Kako pozivati druge da postanu njeni sljedbenici, a sam joj ne vjerovati!? :);)

Jesu, isto su verovali pa tako i da je termin "pokvaren svet" ono što se odnosi na ove dve grupe.

Evo ti si naveo sam citat Džejmsa, koji upravo potvrđuje ono što sam ti i rekao a ne ono što si ti govorio. Raradoksalno je da mi navedeš izvor koji zapravo ide u korist onoga što ti govorim.
A vidim da se ni ne osvrneš na grešku koja je očigledna već ideš dalje "mirne savesti". Pazi, odbrana vere nije u laži već u istini.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto moj Mire.

Uzalud pisemo i ti i ja, kada ovde svako svakog osudjuje da je on problem sukoba.

Jos se iznose i neistine.

Pa sta ako Adventisti kazu da su Bozja crkva?

Pa to cinite i svi vi, i to jos vise.

Jedni dokazuju svoje, a drugi svoje.
Sta je tu problem.

Ako vas to vredja - meni je zao sa jedne strane.

Ali ne bi mi bilo zao kada bi vi iznosili svoja gledista u duhu jevandjelja, niti bi me vredjalo, jer ja iznosim svoja gledista, odnosno svoje crkve, pa to trebate da cinite i vi.

Ali ne, vi napadate crkvu, licnosti u crkvi..itd..

Dakle, sistem vam je pogresan.
Temelj vam je pogresan, jer to je temelj diskreditacije drugih, i to uglavnom lazima.

Temelj odbrane vere treba da bude rec Bozja, i po tome se vaga ili meri crkva.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisam ja bezlazeno pisao da se ne vredja, samo da znate da je bilo u razmatranje za se ovaj deo ugasi.

Nema potrebe za gašenjem. Dovoljno je samo isterati do kraja sa pravilnikom, u odnosu na sve.

Dakle, ako je neko nesposoban da prihvati da sagovornik ima jače argumente i shodno tome prećuti ili odgovori argumentima,(što rasprava u suštini i jeste), onda i ne treba da dolazi na forum.

Jednostavno, ponašanjem koje pre priliči razmaženom detetu i tužakanjem na svaku reč upućenu u afektu ili ne, a kao odgovor na neprestano "dokazivanje" svoje ispravnosti, uvredama, prozivanjem čak i uvredama na lčnom nivou. (mene su nazivali ludakom, šonjom, manijakom, bolesnikom.. Slap je nazivan životinjom), oni koji tako čine i žele da ovaj deo foruma, koji su preoteli, kada već ne mogu da ga nesmetano zadrže, potpuno ugase.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo ti si naveo sam citat Džejmsa, koji upravo potvrđuje ono što sam ti i rekao a ne ono što si ti govorio. Raradoksalno je da mi navedeš izvor koji zapravo ide u korist onoga što ti govorim.

Da bude još paradoksalnije, častim te s još jednim Džemom.

Rezimirani Džemo:

A vidim da se ni ne osvrneš na grešku koja je očigledna već ideš dalje "mirne savesti".

O kojoj ti grešci?

Pazi, odbrana vere nije u laži već u istini.

A Isus je Istina i Istina je Bog.

Natrag