HERE WeGo Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Ah te mape,prošle godine san se ja spojio sa kancelarijom u zagrebu i dali su mi dozvolu modelatora i ispravio sam i dodao neke stvari u mapi za Hrvatsku ali nikad nakon toga je bilo 4 nadogradnje to nije ubačeno u nove mape niti danas to ima konkretno dodao sam nove nazive ulica i brojeva i još ih nema pa sam odustao od toga ne želim se mučiti oko nečega a oni to neče da ubace.
Druže, potpuno te razumem. Evo, ja ću najpre ilustrovati da se nešto i može promeniti. Nije mi namera da tvrdim da je beogradska HERE kancelarija bolja od zagrebačke. To ne znam...Ja sam bez ikakvih problema uspeo da izdejstvujem promenu mape za Beograd. Evo 3 primera u prilogu. Oznaka (0) je ono što je nekada bilo, ono što je i danas u većini navigacija koje koriste HERE mape, iGO, HERE Maps, Navigon...Oznaka (1) je ažurirano stanje na HERE Maps sajtu. To se isto može proveriti i u Sygic mapi srb.nt.2015.12.

1)
Viševačka 4 - Kneza Višeslava 90 (Uneta je oznaka da je Bulevar Patrijarha Pavla jednosmerni put)
2) Bulevar Kralja Aleksandra 17 - Resavska 2 (Uneta je zabrana polukružnog okretanja na raskrsnici sa ul. Kneza Miloša)
3) Gučevska 6 - Bulevar Oslobođenja (blizu Veterinarskog fakulteta)

Ovo su, po mom mišljnju 3 značajne a prihvaćene sugestije od strane kancelarije HERE.
E, sada, zašto je teško nešto izmeniti. Već sam pomenuo i to. Ove promene su urađene preda mnom. Momci koji edituju HERE kartu Srbije su iz Beograda i odmah su se složili da su sve sugestije ispravne. I oni znaju kako izgledaju ovi putevi. Dakle, za sugestije iz Beograda, uz skrinšot sa HERE sajta i fotografiju sa terena, se veoma lako obrade. Za promene iz mesta van Beograda je dosta složenija situacija. Ako HERE tamo nema "svog" čoveka, nema ko da proveri, mora se obratiti njima i poslati neki valjani dokaz. Tako su mi ponovo odgovorili za Hajduk Veljkovu ulicu u Čačku. Tu ulicu prekida železnička pruga. To mi je ilustrovao naš drugar @aconik. Situacija sa slike "Cacak" je nemoguća. Ne može se pravo ići od Lomine 49 do ulice Nikole Tesle. Mora se uzeti u obzir činjenica da nema nadvožnjaka preko pruge već postoji samo podzemni PEŠAČKI PROLAZ. Mora se izbrisati crveno precrtani deo puta...Ja verujem našem drugaru. Međutim, rekli su mi da se on mejlom obrati i oni će mu reći šta je potrebno da bi odradili izmenu. Verovatno fotografija sa terena...
Sve u svemu, HERE insistira na čvrstim dokazima da bi nešto promenio. To nije OSM mapa gde maltene svako može da se "igra" sa upisivanjem...Ipak, najbolje je da svako, ako je zaintresovan za neku promenu, da se lično obrati kancelariji HERE.

U petak su odmah odradili dve manje promene. Pogrešna dozvola skretanja levo i neoznačena jednosmerna ulica. Poslali su mi mejl sa odgvorom posle nepuna 2 sata...Danas sam poslao fotografiju i situaciju sa HERE mape za još jednu izmenu...

@mirkolj
, verovatno nije dovoljno da samo odradiš u Map Creatoru. Verovatno bi trebalo da mejlom kontaktiraš kancelariju HERE u Zagrebu. Ako si i to odradio po njihovim uputstvima, onda ne znam zašto nisu efikasniji...

Prilozi

• Gucevska 6 (0).png
    Gucevska 6 (0).png
    198,1 KB · Pregleda: 71
  • Gucevska 6 (1).jpg
    Gucevska 6 (1).jpg
    478,3 KB · Pregleda: 71
  • Bul Kralja Aleksandra 17 (0).jpg
    Bul Kralja Aleksandra 17 (0).jpg
    465,8 KB · Pregleda: 73
  • Bul Kralja Aleksandra 17 (1).png
    Bul Kralja Aleksandra 17 (1).png
    143,3 KB · Pregleda: 73
  • Visevacka 4 (0).png
    Visevacka 4 (0).png
    278,5 KB · Pregleda: 69
  • Visevacka 4 (1).jpg
    Visevacka 4 (1).jpg
    457,8 KB · Pregleda: 70
  • Cacak.jpg
    Cacak.jpg
    71,6 KB · Pregleda: 68
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
HERE Maps v1.1.10201 + Beta

Azurirano 30. 03.2016.

Kod:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
HERE Maps v1.1.10226 + Beta

Azurirano 13.04.2016.

Kod:

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
HERE Maps-1.1.10271+ beta

Azurirano 27.04.2016.
Kod:

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Update mape u HERE Maps navigaciji (10-05-2016.)

Od danas je na raspolaganju dugo očekivani apdejt mape u navigaciji HERE Maps. Prethodna mapa Srbije je bila 255MB a sada je 256.3MB. Ima značajnih izmena u mapi, bar ono što sam proverio u Beogradu. Koliko sam video, sada je to mapa kao i davno apdejtovana Sygic NT 2015.12.

1. Patrijarha Pavla niz Košutnjak, do Sportskog centra "Rakovica" (do Viševačke) je najzad ispravno označen kao jednosmerni put. Primer ispravnog rutiranja je dat na slici Visevacka - Miloja Zakica.
2. Pešačke staze ispod Kliničkog Centra, desno od autoputa, blizu Hitne pomoći, su sada zaista pešačke staze. Zato je sada ispravna ruta Oblakovska - Veterinarski fakultet, na istoimenoj slici.
3. Ispravno je označena zabrana polukružnog okretanja na raskrasnici Bulevar Kralja Aleksandra - Kneza Miloša, kod Glavne pošte, blizu Skupštine Srbije. Primer rutiranje sa ispravnom oznakom zabrane je na slici Zabranjeno POLUKRUZNO
4. Kao i u NT mapi, ubačeni su kućni brojevi u većem broju ulica u Beogradu.

Najnovije izmene na HERE sajtu će biti vidljive u nekom narednom apdejtu. To su : promenjen smer Ulice Topličin venac (od Obićevog venca do Carice Milice), ispravljen kratak put koji povezuje ulicu Kneza Višeslava i Luke Vojvodića, i druge...
Nažalost, više puta smo ukazivali na ozbiljnu grešku koja se tiče Hajduk Veljkove ulice u Čačku. Na sajtu je i dalje pogrešno prikazano da je to neprekidna ulica, da prelazi preko pruge. U stvarnosti nije tako. Kako je dokumentovao drugar @aconik, mora da se unese prekid ulice u delu pre i iza železničke pruge...

Prilozi

• OLD Maps 255MB.jpg
    OLD Maps 255MB.jpg
    35 KB · Pregleda: 47
  • NEW Maps 256.3MB.jpg
    NEW Maps 256.3MB.jpg
    32,5 KB · Pregleda: 49
  • Patrijarha Pavla JEDNOSMERNA.jpg
    Patrijarha Pavla JEDNOSMERNA.jpg
    38,4 KB · Pregleda: 48
  • Visevacka - Miloja Zakica.jpg
    Visevacka - Miloja Zakica.jpg
    71 KB · Pregleda: 48
  • Pesacke staze ispod KBC.jpg
    Pesacke staze ispod KBC.jpg
    94,9 KB · Pregleda: 49
  • Oblakovska - Veterinarski fakultet.jpg
    Oblakovska - Veterinarski fakultet.jpg
    74,7 KB · Pregleda: 50
  • Zabranjeno POLUKRUZNO.jpg
    Zabranjeno POLUKRUZNO.jpg
    76,6 KB · Pregleda: 49
  • Zabranjeno POLUKRUZNO (zoom).jpg
    Zabranjeno POLUKRUZNO (zoom).jpg
    69,2 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
HERE Maps 1.1.10295-beta
(Ažurirano 11.05.2016.)

Za instalaciju bez odlaska na Play Store, na linku je apk fajl HERE Maps-1.1.10295-beta.apk (36.5MB). Deinstalirajte prethodnu verziju, instalirajte pokretanjem apk fajla sa linka, registrujte se svojim nalogom (HERE nalog ili Facebook nalog) i vaši raniji Favoriti će biti na raspolaganju u offline korišćenju navigacije. Naravno, pošto ste izvršili novu registraciju, mora se najpre download-ovati mapa(e) za rad u offline režimu.
Kod:
https://mega.nz/#!x5xgTbDK!grRyUOlFynh2uLdle2922Pdi2LM6Ih1dhwGu-olsKg4
Najnovija verzija HERE Maps navigacije donosi jednu novu opciju :sada je na raspolaganju i rutiranje za bicikliste.
Kao probnu destinaciju sam izabrao jednu lokaciju na Adi Ciganliji jer se tu može najbolje pokazati značaj rutiranja u modu za bicikliste.

10295.jpg

Kao što se vidi, pošto se radi o beogradskom izletištu, pokazala se prednost korišćenja bicikla u situacijama kada se ne vozi isključivo gradskim ulicama. Skoro je isto vreme koje je potrebno da se stigne do izabrane tačke.
Nova verzija HERE Maps, uz istovremeno ažuriranje mape, vratila je ovu intersantnu i kvalitetnu navigaciju na mesto koje joj i pripada, u red ozbiljnih navigacija.

EDIT 1
Destinacionu tačku sam namerno izabrao jer je desno od nje put nedefinisane kategorije. Međutim, ruta za automobil mi deluje sumnjivo. Malo sam guglao i mislim da ne može da da se stigne onako kako je prikazano na četvrtoj slici. Mislim da je posle levog špica prekid puta. Bar se tako vidi na Google Earth...Ostaje mi, ili da neko od članova, koji poznaje Adu Ciganliju u tom delu, napiše da li je mapa korektna, ili da se uputim u kraći izlet, pa da se lično uverim da li je zaista ovde HERE mapa sa dobro ucrtanom saobraćajnicom za automobile...U prilogu su slike sa HERE sajta sa delom u koji nisam siguran.

EDIT 2
Nisam primetio pri prvom pregledu nove opcije, rutiranje za bicikliste. Nažalost, ostaje samo "rutiranje", navođenje još nije odrađeno. Ne postoji dugme "Start". Na petoj slici se vidi da Ne postoji ikona bicikl i ispod nje Start, kako je to u modu za automobil ili pešaka...
Na korisničkom forumu HERE 360 (Slika u prilogu) sam postavio pitanje zašto nije odrađeno navođenje. Takođe, napomenuo sam da bez glasovnog navođenja ova novost nema smisla. Čekam odgovor...

Prilozi

• Ada 1.jpg
    Ada 1.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 39
  • Ada 2.jpg
    Ada 2.jpg
    373,4 KB · Pregleda: 37
  • HERE 360.jpg
    HERE 360.jpg
    200 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.08.2012
Poruka
24
Izvini ali kako si dobio rutiranje za bicikl?
Ja sam updejtovao preko klasicnog azuriranja iz aplikacije i imam verziju 1.1.10295 ali nemam rutiranje biciklom.
Takodje primetio sam jos jedno neslaganje mape u aplikaciji sa mapom na sajtu.
Sluzbeno sam isao u kraj oko Opova i na ulasku u Opovo iza mosta postoji kruzni tok koji se nalazi na mapi na sajtu ali ga nema na mapi u aplikaciji.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Druže,
Što se tiče opcije ruturanja za vožnju biciklom, nisam ništa posebno podešavao. Samo sam apdejtovao verziju i opcija rutiranja za vožnju biciklom se pojavila, kao na malim slikama 3 i 5 u postu #336. Moguće da je razlog što se tebi ne nudi ta opcija je taj što imaš čistu verziju 1.1.10295, bez onog dodatka -beta (mala prva slika). Ja sam se svojevremno prijavio da testiram HERE Maps navigaciju i sistem me je tako "zapamtio" i uvek mi se apdejtuje nova verzija sa dodatkom beta. Međutim, imam i treći telefon, na njemu nisam ja prijavljen pa to nije beta verzija. Apdejtovaću i na njemu i ovde ti kao EDIT odgovoriti, za 15 minuta. Sada mi je na njemu verzija verziju 1.1.10271.
Što se tiče kružnog toka u Opovu, sticajem okolnosti sam pre 3 nedelje i ja putovao u Opovo. Sećam se tog kružnog toka. Koristio sam navigaciju Primo i sada ću potražiti skrinšotove (koje uvek pravim u vožnji) i proveriti. Ne sećam se kako izgleda u navigaciji, ali je bitno da se sećam kružnog toka. Vidim da je na HERE sajtu ucrtan. Poslednja verzija mape, koja je ažurirana pre desetak dana, je donela dosta promena, bar za mapu Beograda. Nažalost, to je stanje mape od pre nekoliko meseci, koje je tada bilo na sajtu. Sadašnje stanje mape na HERE sajtu će biti vidljivo tek u nekom sledećem ažuriranju. Takav je sistem distribucije mapa. I HERE Maps navigacija dobije (možda i plati) mapu koju je proizvela HERE kompanija za kreiranje mapa. To su dve firme sa istim imenom ali su potpuno odbvojene.

EDIT 1
Sada sam ažurirao i na pomenutom telefonu i na njemu imam čistu verziju 1.1.10295, bez onog dodatka -beta. Probao sam rutiranje i, u pravu si, ne nudi rutiranje za bicikl. Dakle, ako želiš i tu opciju, moraš se regiostrovati da bi se pridružio HERE Beta Program Google group. O tome se možeš informisati na linku
http://360.here.com/2015/07/09/announcing-the-here-for-android-public-beta/
U ovom trenutku ti ne bih preporučivao, ako ti je samo želja da imaš rutiranje za bicikl. Kao što sam napisao u gornjem postu, obratio sam se na njihovom blogu (treća slika u prilogu) i nisam dobio odgovor. Joše gore, nisu ni objavili moje pitanje. CENZURA. Kvarim im imidž. Shvatio sam da navođenje još nisu odradili. Poslao sam i mejl sa istim pitanjem, ali još nema odgovora. Ukoliko ne bude i sa glasovnim navođenjem, to neće biti upotrebljiva opcija. Iako sam ja veliki fan HERE Maps, biću kolegijalan. Instaliraj iGO Primo i imaš i opciju za bicikl i glasovno navođenje.

EDIT 2
Našao sam skrinšotove iz Opova. Naravno, ni HERE mapa u iGO Primo nema ucrtan kružni tok u Opovu. Možeš videti slike u prilogu.
Ne brini, neko sledeće ažuriranje će preneti stanje sa HERE sajta i u HERE navigacione mape.

Prilozi

• image_57.jpg
    image_57.jpg
    117,5 KB · Pregleda: 41
  • image_58.jpg
    image_58.jpg
    109,6 KB · Pregleda: 39
  • image_59.jpg
    image_59.jpg
    97 KB · Pregleda: 41
  • image_60.jpg
    image_60.jpg
    103,5 KB · Pregleda: 39
  • image_61.jpg
    image_61.jpg
    103,1 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
16.07.2015
Poruka
197
Sa novim verzijama HERE neki korisnici imaju problem sa download-om mapa i radom u offline režimu. Pojavljuje se fantomska poruka "Preparing to download your maps" i to traje vječno...

Rješenje:

1 . Skinuti verziju HERE_Maps-1.1.10104
2. Sign In
3. Download-ovati mape
4. Uraditi update putem Google Play

Testirano i radi. I sam sam imao isti problem i rješenje sam našao korištenjem verzije 1.1.10104. Možda postoje i bolja rješenja ali eto to je jedno od rješenja.

Have a nice trip and drive carefully :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
447
Sinoć mi se apdejtovala Here, na verziju 1.1.10331 i onako na brzinu, nisam primetio neke promene.

Natrag