- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
Druže, potpuno te razumem. Evo, ja ću najpre ilustrovati da se nešto i može promeniti. Nije mi namera da tvrdim da je beogradska HERE kancelarija bolja od zagrebačke. To ne znam...Ja sam bez ikakvih problema uspeo da izdejstvujem promenu mape za Beograd. Evo 3 primera u prilogu. Oznaka (0) je ono što je nekada bilo, ono što je i danas u većini navigacija koje koriste HERE mape, iGO, HERE Maps, Navigon...Oznaka (1) je ažurirano stanje na HERE Maps sajtu. To se isto može proveriti i u Sygic mapi srb.nt.2015.12.Ah te mape,prošle godine san se ja spojio sa kancelarijom u zagrebu i dali su mi dozvolu modelatora i ispravio sam i dodao neke stvari u mapi za Hrvatsku ali nikad nakon toga je bilo 4 nadogradnje to nije ubačeno u nove mape niti danas to ima konkretno dodao sam nove nazive ulica i brojeva i još ih nema pa sam odustao od toga ne želim se mučiti oko nečega a oni to neče da ubace.
1) Viševačka 4 - Kneza Višeslava 90 (Uneta je oznaka da je Bulevar Patrijarha Pavla jednosmerni put)
2) Bulevar Kralja Aleksandra 17 - Resavska 2 (Uneta je zabrana polukružnog okretanja na raskrsnici sa ul. Kneza Miloša)
3) Gučevska 6 - Bulevar Oslobođenja (blizu Veterinarskog fakulteta)
Ovo su, po mom mišljnju 3 značajne a prihvaćene sugestije od strane kancelarije HERE.
E, sada, zašto je teško nešto izmeniti. Već sam pomenuo i to. Ove promene su urađene preda mnom. Momci koji edituju HERE kartu Srbije su iz Beograda i odmah su se složili da su sve sugestije ispravne. I oni znaju kako izgledaju ovi putevi. Dakle, za sugestije iz Beograda, uz skrinšot sa HERE sajta i fotografiju sa terena, se veoma lako obrade. Za promene iz mesta van Beograda je dosta složenija situacija. Ako HERE tamo nema "svog" čoveka, nema ko da proveri, mora se obratiti njima i poslati neki valjani dokaz. Tako su mi ponovo odgovorili za Hajduk Veljkovu ulicu u Čačku. Tu ulicu prekida železnička pruga. To mi je ilustrovao naš drugar @aconik. Situacija sa slike "Cacak" je nemoguća. Ne može se pravo ići od Lomine 49 do ulice Nikole Tesle. Mora se uzeti u obzir činjenica da nema nadvožnjaka preko pruge već postoji samo podzemni PEŠAČKI PROLAZ. Mora se izbrisati crveno precrtani deo puta...Ja verujem našem drugaru. Međutim, rekli su mi da se on mejlom obrati i oni će mu reći šta je potrebno da bi odradili izmenu. Verovatno fotografija sa terena...
Sve u svemu, HERE insistira na čvrstim dokazima da bi nešto promenio. To nije OSM mapa gde maltene svako može da se "igra" sa upisivanjem...Ipak, najbolje je da svako, ako je zaintresovan za neku promenu, da se lično obrati kancelariji HERE.
U petak su odmah odradili dve manje promene. Pogrešna dozvola skretanja levo i neoznačena jednosmerna ulica. Poslali su mi mejl sa odgvorom posle nepuna 2 sata...Danas sam poslao fotografiju i situaciju sa HERE mape za još jednu izmenu...
@mirkolj, verovatno nije dovoljno da samo odradiš u Map Creatoru. Verovatno bi trebalo da mejlom kontaktiraš kancelariju HERE u Zagrebu. Ako si i to odradio po njihovim uputstvima, onda ne znam zašto nisu efikasniji...
Prilozi
-
Gucevska 6 (0).png198,1 KB · Pregleda: 71
-
Gucevska 6 (1).jpg478,3 KB · Pregleda: 71
-
Bul Kralja Aleksandra 17 (0).jpg465,8 KB · Pregleda: 73
-
Bul Kralja Aleksandra 17 (1).png143,3 KB · Pregleda: 73
-
Visevacka 4 (0).png278,5 KB · Pregleda: 69
-