HERE WeGo Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Update HERE mape na HERE sajtu (16.06.2016.)

image001.png

1)
Zahvaljujuću u prvom redu našem drugaru @aconik iz Čačka, na HERE sajtu je ispravljena ozbiljna greške HERE mape za Hajduk Veljkovu ulicu u Čačku. Ranije je bila pogrešno prikazana kao neprekidna iako je prekida železnička pruga. Sada je Hajduk Veljkova razdvojena na dva dela. Pošto imam dobru saradnju sa HERE kancelarijom u Beogradu, prihvatili su argumente koje sam im ponudio a na osnovu zapažanja člana našeg foruma. Slike Cacak *.

2) Izuzetno komplikovan prilazni put do Novog groblja u Novom Sadu je i ranije imao dosta pogrešno označenih prilaza, pogrešnu geometriju, kao i loše označenu smernost. Ispravno su ucrtana i dva parkinga, kao i pristupni put do onog u samom groblju. Sticajem okolnosti, više puta sam odlazio tamo, na kraju napravio video snimak i fotografije, u HERE Map Creatoru predložio izmene koje su prihvaćene. Slike starog i novog stanja su u prilogu sa oznakom Novi Sad *.

3) Takođe, sada je ispravno ucrtan smer ulice Topličin venac na Zelenom vencu (odgovarajuća slika). To je deo od ulice Carice Milice do Obilićevog venca.

Kao što se vidi, HERE kancelarija je izuzetno raspoložena za saradnju. Nisam brojao, ali mislim da je do sada prihvaćeno više od 15 mojih ozbiljnih izmena. Predlažem svim drugarima da se sa svojim predlozima za korekciju obrate HERE kancelariji na mejl koji sam dao u postu #329 na stranici 33.

Prilozi

• Cacak Staro.jpg
    Cacak Staro.jpg
    426,5 KB · Pregleda: 57
  • Cacak Novo.jpg
    Cacak Novo.jpg
    429,9 KB · Pregleda: 55
  • Novi Sad Staro.jpg
    Novi Sad Staro.jpg
    58,8 KB · Pregleda: 52
  • Novi Sad Novo.jpg
    Novi Sad Novo.jpg
    372,9 KB · Pregleda: 53
  • Toplicin Venac.jpg
    Toplicin Venac.jpg
    122 KB · Pregleda: 51
Učlanjen(a)
21.08.2012
Poruka
24
Ne vidim update mape. Da li to znaci da su te izmene urajdene samo za sajt a ne i za mapu koja se nalazi u aplikaciji?
I kad vec imas kontakt sa njima. Zasto ne urade i zenski glas za navodjenje? :)

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Izmene se, za sada, vide samo na HERE sajtu. Dok stignu do prve navigacije, najmanje će proći 3 do 6 meseci. Obično se prvo pojave u navigaciji Sygic Truck, kao nt mape. Ako si mislio na HERE Maps navigaciju, u njoj još više kasne. Takva je procedura. Inače, HERE mape i HERE Maps navigacija imaju samo isto ime. To su posebne firme.
Što se ženskog glasa tiče, ja imam kontakt sa HERE kancelarijom koja uređuje HERE mape za Srbiju i Crnu Goru. Oni nemaju nikakve veze sa navigacijom, tako da nisu u mogućnosti da bilo šta predlažu. Ili, preciznije, skoro onoliko koliko i mi ostali možemo na HERE 360 blogu da predlažemo. To praktično znači da nemaju nikakvog uticaja. Istini za volju, dobro je i ovoliko. Daju nam besplatnu solidnu navigaciju. Zašto bi nam, bez naknade, ispunjavali bilo koju želju. Meni je to sasvim razumljivo.

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
Ажурирано
22. јун 2016.
Величина
40M

Актуелна верзија
1.1.10383

Kod:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps

Učlanjen(a)
21.08.2012
Poruka
24
Daju nam besplatnu solidnu navigaciju. Zašto bi nam, bez naknade, ispunjavali bilo koju želju. Meni je to sasvim razumljivo.

Slazem se oko ispunjenja zelja da namaju obavezu nti potrebu. Ali i kad se daje nesto besplatno postoji razlog zasto je to tako i valjda se treba potruditi da se napravi dobro :)
U principu bas zato sto je besplatno trpim jedan veliki po mom misljenju minus. U iGO navigaciji kad krenem da kucam adresu sam mi ponudi adresu i imam prostor za broj a u startu se bira grad. Ovde sem ako nesto nisam dobro skapirao ja moram rucno da unosim odvajanjem sa zarezima. Na primer: Beograd, Trg Nikole Pasica, 150
Malo je konfuznije.
Da se razumemo meni ova navigacija odgovara i svidja mi se sto sasvim solidno azuriraju mape, ne moram po netu da jurim mape, poi i ostale stvari ali mislim da nije lose i reci neku kritiku. Mozda neko procita i razmisli o tim sugestijama :)
Znaci nista negativno i lose jer da je tako koristio bih drugu navigaciju, nisam mazohista :) ali mislim da treba reci i zamerke.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
@baja011, potpuno si u pravu. Uopšte nije loše reći i neku reč kritike. Posebno ako nešto poštuješ i koristiš. Bez obzira da li se plaća, ili ne. Nisam ni ja mislio ništa loše kada sam ono napisao. Uostalom, ja sam se svojevremeno, iako sam veliki fan i ove navigacije, skoro posvađao na HERE 360 blogu. U pitanju je bila greška, koju sam tada nazvao, "Error 54km/h". Može se naći u ovoj temi. Ubeđivali su me da to nije moguće... i da ne dužim, snimio sam video i poslao sam im. Kao i svi sujetni, i programeri HERE Maps navigacije nikada nisu priznali svoju grešku, ali su je "nečujno" ispravili. Koristio sam iste telefone i posle te rasprave se više nikada nije pojavila pomenuta greška. Ipak, da nam nasnime ženski glas, mislim da je malo verovatno. U početku nije bilo ni muškog na srpskom. Što kažeš, možda će i ovo neko pročitati i reagovati. Ali, HERE kancelarija u Beogradu nije u mogućnosti da im to predloži jer su zasebne firme. Slažem se sa tobom i po pitanju besplatne navigacije. Ako ništa drugo, sigurno im odgovora da im, i mi besplatno, testiramo aplikaciju...
Što se tiče "velikog minusa" u pretraživanju adrese, možda i nije baš toliko veliki. Ja čak mislim da je to i plus. Evo, u priologu su skrinšotovi pri traženju lokacije "Kruševac, Trg kosovskih junaka". Namerno sam upisao samo krusevac kosovskih , tapnuo na lupu, i navigacija je ispravno "pogodila" šta sam tražio. Ovo je na prva 4 skrinšota (KS). Na preostala 3, namerno sam upisao samo broj 24400 i navigacija je ispravno odredila putanju do Sente čiji je to poštanski broj (Reg oznaka SA). Probao sam i za tvoj primer. Upisao sam trg nikole pasica 150 i nađena je adresa. Nudi se u Beogradu i Sremskoj Mitrovici...
Dakle, imaš veliku slobodu u upisivanju podataka adrese koju tražiš. Nisu potrebni ni zarezi, ni velika slova...I meni se više sviđa iGO sistem : država, grad, ulica, broj. Nekako mi je "najčistije". Ali, ponekad mi je lakše da upišem samo jednu reč, tapnem na lupu, i da navigacija pronađe to što tražim. Na preostala 3 skrinšota se vide rezultati kada sam samo upisao palanka . Iz ponuđenih, lako ću pronaći onu Palanku na koju sam mislio.

EDIT
@zokcevi, Bačka Palanka je grad u Srbiji, odakle se putem M-7 ide preko mosta prema Iloku, koji je najistočniji hrvatski grad. Na mostu je granica između Srbije i Hrvatske. Znači, nije baš pogrešno. Uostalom i da jeste, lepo bi bilo da je to jedina greška u HERE mapi :) Očigledno, ne koristiš navigaciju HERE Maps, pa ti je čudno...Ili si se samo našalio...

Prilozi

• KS Screenshot_2016-06-27-14-58-19.png
    KS Screenshot_2016-06-27-14-58-19.png
    75,2 KB · Pregleda: 41
  • KS Screenshot_2016-06-27-14-59-11.png
    KS Screenshot_2016-06-27-14-59-11.png
    48,9 KB · Pregleda: 41
  • KS Screenshot_2016-06-27-14-59-30.png
    KS Screenshot_2016-06-27-14-59-30.png
    570,9 KB · Pregleda: 41
  • KS Screenshot_2016-06-27-15-00-49.png
    KS Screenshot_2016-06-27-15-00-49.png
    101,9 KB · Pregleda: 41
  • SA Screenshot_2016-06-27-15-05-56.png
    SA Screenshot_2016-06-27-15-05-56.png
    44,9 KB · Pregleda: 43
  • SA Screenshot_2016-06-27-15-06-12.png
    SA Screenshot_2016-06-27-15-06-12.png
    339,1 KB · Pregleda: 44
  • SA Screenshot_2016-06-27-15-06-30.png
    SA Screenshot_2016-06-27-15-06-30.png
    321,8 KB · Pregleda: 45
  • palanka Screenshot_2016-06-27-15-34-42.png
    palanka Screenshot_2016-06-27-15-34-42.png
    81,9 KB · Pregleda: 45
  • palanka Screenshot_2016-06-27-15-34-55.png
    palanka Screenshot_2016-06-27-15-34-55.png
    130,6 KB · Pregleda: 43
  • palanka Screenshot_2016-06-27-15-35-10.png
    palanka Screenshot_2016-06-27-15-35-10.png
    113,7 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.02.2013
Poruka
75
Nisam znao da se Bačka Palanka nalazi u Hrvatskoj.

Tapatalk on Note3

Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
447
Meni se upravo apdejtovala Here mape aplikacija, 5,32mb. Pre neki dan isto apdejt od 5,32mb. Jel tako i kod vas? Malo mi čudno. Uvek pre toga je bilo oko 35mb, čini mi se.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Apdejt - Verzija 1.1.10402

@ivica122 Nisam obratio pažnju koliko je bilo MB apdejta. Mislim da nije problem u veličini, jer je to samo deo potreban da se nešto promeni. To nije veličina cele aplikacije, koja obično ide od 35 do 40MB. Nažalost, problem je mnogo "čudniji" kako si ti rekao. Bolje rečeno, mnogo je ozbiljniji. Novi apdejt je pokvario navigaciju. Ko me "vukao za jezik" da jednom pomenem Sygic sindrom. U poslednje vreme, HERE programeri samo prave gluposti ovako čestim apdejtima...

New_HERE_1.jpg

Pošto svaku novost volim da probam u realnoj vožnji, jutros me iznenadila promena. Na semaforu nisam imao vremena da analiziram. Želeoo sam da izaberem novu destinaciju iz spiska Kolekcije na raskrsnici kod Miloševog konaka. Nažalost, kao što se vidi na donjoj polovini slike, u produžetku "Kuda" (Where to) ne nude se one 2 ikonice, jedna kojom se postavlja ruta ("račvanje") i druga za "Kolekcije" (zvezdice). Praktično, ako tapnem na "Where to" nude mi se samo lokacije iz istorije pretraživanja. Nisam imao vremena da upisujem adresu i nisam mogao da izaberem upamćenu destinaciju. Kod kuće sam pogledao i video da sam mogao da tapnem na meni (3 paralelne crte), zatim na Collections i pojavili bi se moji favoriti...
Dakle, @baja011, sada imaš puno pravo da ih kritikuješ. Ja se, kao što vidiš, pridružujem.
Umesto jednog "tapkanja", potrebna su dva. Nije strašno, ali ne vidim nikakvo oravdanje da ovo bude novost, ako su je uopšte planirali ovako glupo...
Preporučujem da, ako i drugima smeta novi izgled navigacije, da ne rade apdejt. Ništa korisno se nije dobilo. Ruta za bicikl (u Beta verziji) i dalje je samo ruta, nije navođenje. Samo je napravljena, po mom mišljenju, neshvatljiva greška...Moguće da su znali da će pogrešiti i zato su u meniju (srednja slika) dodali dve mogućnosti da im nešto pošaljemo. Prvo je "Poslati informaciju o grešci" (Submit Bug Report)...

Natrag