Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
U biosu podesi da ti razmera između brzine magistrale i memorije bude 1:2 (bez uvida u izgled BIOS-a ne mogu bliže da ti objasnim)
to znači 200MHz magistrala a 400MHz DDR2 (odnosno 800 MHz).

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Promenio sam veći broj grafičkih kartica, od 99god od kada koristim računar, inao sam skoro svaki novi grafički čipset koji je izašao, kod sebe na stolu. I da, upočetku ATi nije bio najbolji što se tiče drajvera. međutim u novije vreme ATi odnosno AMD grafički čipovi predstavljaju bolji izbor za uložen novac. inače posle Ge Force-a sada koristim RadeOn i veoma sam zadovoljan njime.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
198
Sve ja to znam cak sam i probao,ali hocu sebi da sklopim kross masinu a imam iste grafe ali razlicitih proizvodjaca (jedna je XFX a druga SAPHIRE 5770) a ne bi da se zeznem posto moram da kupim novu plocu pa cisto da pitam ako je neko to vec isprobao na duze staze...

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
praviti kros mašinu sa dve 5770 je prilično neisplativ posao, pored 6870 koja može da se nađe za cenu te dve kartice. Što se tiče radeona, ne bi trebalo da pravi problem. idi do anandtech foruma Home - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News i vidi da li i kako je mogu će to uraditi. teorijski da, moguće je, ali nisam nikada čuo da je neko to probao. Puno sreće i javi šta si uradio. :)

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Ne brišu, zeroycool je to lepo objasnio. Samo što prilkom fullformatiranja hard diska, softver vrši proveru njegove površine u potrazi za lošim, bad, sektorima. zato je bitno da kod takvih problema uradiš fullformat. jer se ba sektori ,,šire,,. priliko pisanja i čitanja glava hard diska prelazi preko ploče ogromnom preciznošću, kao kada bi boeing 747 vozio 1 mm od piste :). kada pređe preko lošeg sektora ona, zbog nepravilne površine i električnog naboja zakači i sledeći, dobar sektor, i onda sistem nije u mogućnosti niti da piše niti da čita po takvom disku. bitno je tada sektore izlirati na nekoj većoj particiji koja se naravno ne formatira niti čita, kako bi se omogućilo disku da radi samo sa dobrim sektorima.

Učlanjen(a)
30.04.2011
Poruka
1
problem sa grafickom karticom!!!!

imam 2 graficke kartice ati gd3850 i jedna kartica mi pisti i ne daje sliku a druga ni ne pisti ni ne daje sliku...ako neko zna molim da mi kaze u cemu je problem...hvala.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
198
Posto iz hobija popravljam i sklapam racunare obe ove kartice sam fakticki dobio za dz tako da ce itekako biti isplativo naspram cene 6870 koju bi morao da platim;)
Hvala na postovima,znaci nabavljam plocu i prvom prilikom javljam rezu...:)

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
198
Druze problem je da su riknule obe,jedino ako imas u blizini neki dobar seris gde bi hteli da ih pogledaju ali cisto sumnjam da bi uspeli nesto da urade posto ne daju nikakve znakove zivota...

Natrag