Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Kao prvo, u startu praviš grešku, nemoj uzimati kombinaciju nVIDIA-in čupset na ploči+AMD-ova grafika. provereno ne radi kako treba. konkurancija su!!! Grafičku karticu 5770 minimum, da, ploču menjaj, uzmi bilo koju najjeftiniju sa AMD-ovim čipsetom 740 npr, ima je u MSI-evoj izvedbi. i drugo, ako želiš da ti komp radi što duže, promeni napajanje!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Ako si početnik i nikada nisi radio sa AMD, onda uzmi intel i3, ili i5, a to da su AMD brzi, jesu, ali za igrice, definitivno nisu, :) provereno!!! što se tiče klokovanja, nemoj se igrati sa AMD-om, spalio sam više njih pokušavajući da izvučem iole bolje rezultate, a da ne govorim o tome koliko su tada nestabilni. što se tiče intela i moj sinčić ume da ga klokuje i to bez problema. e sad noviji intelovi procesoru dolaze zaključani, što znači i3 2xxx serija bez K u oznaci nema klokovanja i5, takođe, ako hoćeš maksimum pazari i3 ili i5 za socket 1156, verujmi, biće ti drago kada u testovima budeš video da dvojezgarni i3 klokovan na 4GHz sa malkice povećanim naponom i sa fabričkim kulerom odere phenoma black edition :)

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
U svakom slučaju amd-ova konfiguracija donosi mnogo više, a pogotovo zbog grafičke kartice koja je daleko ispred nVidijine 430!!!!

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Ako su grafičke kartice nekog od renomiranih proizvođača, ne bi trebalo da ima ikakvih problema, jer, u suštini one se razlikuju samo po spoljašnjem izgledu, odavno su proizvođači prestali da rade sopstveni layoth za štampane ploče već koriste generički, onaj koji razvija firma koja pravi čipove, nVIDIA, ili AMD. A svako od njih ima pravo da izabere proizvođača memorije i hlađenje. ostalo je isto. E, sad, postoji caka, ne možeš lepo upariti klokovanu i običnu grafičku karticu, to je već mali problem, klokovana ide uvek u glavni PCI-e slot a ova slabija u sporedni. kod atija je moguće upariti npr R5770 i R5750 bez problema, a kod nVIDIA-e to nije slučaj.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
promeni frekvenciju osveženja monitora sa 75 na 70 ili manje. i rezoluciju na 1024x768.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
dve stvari, ili imaš crvića (updejtuj antivirusni softver) ili imaš bad sektore (full format hdd-a prilikom instalacije) uzgred zato i služi full format.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
jedina mogućnosti ti je da se igraš u Window modu, jer, verujem koristiš XP, koji ne može da sliku skalira sa 16:9 ili 10 na 4:3

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
na ovom monitoru se nećeš naigrati previše igrica u full rezoluciji ako ne pazariš barem neku 150+eurija grafiku. inače ja imam benq 19. dobar izbor

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Hard ti sigurno nije crko, a moja preporuka je da ga odneseš kod nekog i povežeš na njegov komp, bekapuješ podatke i uradiš full format prilikom sledeće instalacije Operativnog sistema.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Celeron procesori, predstavljaju loše proizvedene core procesore, na kojima ne radi celokupna količina keš memorije, isto kao i phenom x2, athlon x2 x3 x4. pentium takođe. Tako da u zavisnosti koliko novca imaš ti pazari procesor.
Ako želiš da uzmeš kompletan proizvod, Phenom x4 black edition ili Core i7 su ti jedine opcije. sve ostalo je škartirana roba, jer tako to funkcioniše, ništa se ne baca :) Pozzz!!!

Natrag