Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

  • ATI

    Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

    Votes: 79 54,1%

  • Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
17.12.2010
Poruka
222
sve iso kao i kod tebe samo sto je meni procesor core 2 duo i standardni njegov cooler je.
gledao sam slican cooler da uzmem samo je xilence marka.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
al kod mene kao da ploca neregulise obrtaje ventilatora,meni ventilator vrti stalno 100% kako je kod tebe
 
Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
1
Pozdav svima na forumu trebam pomoc nestale ikone sa externog diska

Dobio sam poruku od kolege na skypu otvorio je i u trenutku ikone na otvorenom prozoru externog su se pretvorile u precice a zatim nestale. Samo na externom na kompu ih imam. Inace podaci su na externm jos uvek, ali nemogu da im pristupim. Zna li neko nacin da ih povratim. Hvala
 
Član
Učlanjen(a)
02.03.2013
Poruka
4
Molim za odgovor

Planiram da zamenim maticnu na mom kompjuteru dali treba da instaliram novi vindovs nakon sto je zamneim dali ce mi se sistem dici??

Kompnente trenutne;
-Maticna-asus m5a 78l-mLX
-Ram 2x4gb
-Cpu Amd fx 4100
-Hdd 1tb
-Radeon 5850
-Napajenje Be Qutet 400w

Nameravam da stavim Asus m5a99x evo r2 i novo kuciste
-Dali ce mi se stari sistem podici posto je i stara i nova maticna am3+
Treba mi hitan odgovor hvala unapred
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
205
Funkcioniše samo ako je kvar i vidu hladnog lema, tj. negde je neka od komponenti izgubila kontakt je je zalemljena masa napukla.
Ne mora da se peče cela ploča. Dovoljno je naći na kom mestu je lem popustio i samo dogrejati lemilicom. Ali, ako nemate opremu za dijagnostiku, problem je naći kvar.

Inače, može se jednostavno vršiti zagrevanje, što neko pomenu, molerskim ili nekim sličnim fenom, sa one strane sa koje nema komponenti već se vide samo zalemljeni kontakti.

Takođe, jedan od čestih kvarova je i pucanje štampanih provodnika (u stvari, ti provodnici su ostatak celog sloja nakon uklanjanja delova koji nisu potrebni) usled savijanja ploče (npr. kad su ubacuju RAM moduli, konektori i sl. ako ne postoji ona žabica koja drži ploču i negde na sredini već samo na krajevima), i tada pečenje neće pomoći.
 
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Mozes to resit na dva nacina ?
Prvi: cekiraj u Winu da ti prikazuje "skrivene" foldere, odi na eksterni i videces svoje foldere ! Sad, ako ih imas manji broj, na svaku odi desni klik, propertis i onda oznaci, rascekiraj "Hiden" atribut ! Tako na svakom nevidljivom/skrivenom folderu-cista fizikalija !!!
Sad, bolje je znati sta je dovelo do ovoga-virus, a kad je vec tako, trebalo bi da se resis njega a to je:
Drugi:
Treba ti programcic Autorun Virus remover, mnogo dobra alatka za buducnost da ti se ovo ne bi desavalo a i ima u sebi strasno dobru opciju za "Imunize" ostecenih fajlova i to radi zaista brzo.
Ova alatka je izuzetno dobra za sve spoljne memorije, fleske, memkartice, extdiskove i ne sukobljava se sa postojecim antivirusom na kompu.
Sad, moras je naci negde, i zapamti da ti treba fuul verzija da bi mogao da koristis njene blagodeti. Probaj prvo na pretragu na forumu, sigurno da je ima, ako ne tu je net.
Kada je nadjes, sa seriskim ili vec kojim nacinom za pretvaranje u fuul verziju, iskljuci net, instaliraj, registruj, i sacekaj da ti prvo skenira ceo komp, to ce uraditi odmah, bez pitanja. Zatim ga iskljucis na exit iz treja, ubacis registraciju, udjes u opcije programcica, nadjes deo za popravke, kartica 3 ili 4, cekiras sve ponudjeno, klik na save i ponovo ga pokrenes. I zavrsio si poso i sa virusom i ponovo su ti svi folderi vidljivi i na svom mestu.
U buduce ti se nikad ovo nece desiti na tvom kompu, a i program podeli sa ortacima
Poz
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2013
Poruka
5
Pomoc oko RAM Memorije

Pozdrav svima na forumu

Imam jedan stariji kompjuter u kojem je instalirano 256 mb ddr3 ram memorije, sad me zanima da li se moze staviti vise memorije.
Da li sad ja mogu staviti 2 gb, kakva je razlika između ddr1,2,3 ?

Windows xp professional sp1
Matična ploca: asus a7v8x-mx-se
Procesor: AMD Sempron 2400+
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Mislim da ćeš imati sreće nećeš morati da instaliraš sistem pošto su obe asus am3+.
 
Natrag
Top