Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
27.05.2010
Poruka
13
Da grafička je AGP ati radeon 9200. Probaću sa nekom drugom ako uspijem da je nađem pa vam javim rezultat.

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
ako je sa buga vjeruj bas imam neku pokvarenu od kucnog kompa pa cu da probam mozda i upali.ako uspijem imas pice kad dodjes u B.Luku

Ma ako uspijes meni ce biti drago,a pice popij i sam sa drustvom,meni ce biti kao da si i meni platio. A post sam prenio sa drugog foruma posto volim pretrazivati,mozes procitati i miusljenja za kućna računala na njemu.

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Ovo je primenjivo samo sa laptop maticnim plocama,zbog kondenzatora.Na desktop maticnim plocama pucaju na 7 min.Eventualno se odleme svi kondenzi pa se pece onda.Mogu se peci i graficke,velika vecina proradi.Opet slaba tacka su kondenzatori.slotovi rama,agp,psi obavezno da budu sa gornje strane inace otpadaju.Posle pecenja ploca se nepomera ni slucajno.nego se otvore vrata,ugase grejaci i tako se hladi bar sat vremena.Hladna se vadi iz pecnice.
ljudi su primjenjivali,nista ne garantujem,procitaj na linku pa vidi i odluci!!!!!!

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Ovo sam napisao iz svog iskustva sa pecenjem.Jednostavno neke stvari na koje treba obratiti paznju.Desktop plocama se prvo skidaju kondenzi pa se pece,ili se radi klasican reflow molerskim fenom.Laptop ploce ok.Neke ploce prorade na par nedelja,neke posle rade bez problema,a neke nikad ne prorade.U svakom slucaju ako je vec pokvarena nema sta da se izgubi.Meni licno od 11 su proradile 10.Jedino na prvoj desktop ploci popucali kondenzi,iscureli,naduvali se svi do jednog u 7 minutu.Od onda prvo skidanje kondenzatora pa pecenje i sve bude ok.pozz

Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
Zeleo bi da se nadovezem na temu.isti problem imam ja sve sam pokusao sto ste naveli i ciscenje i mijenjanje termalne paste na cpu i gpu i mijenjanje napojne nove generalno ciscenje svih komponenti novi sistem bukvalnjo nema sta nisam probao neka me neko posavetuje ako moze mada ja mislim da sam sve probao....

Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
ovako sad cu da vam obijasnim cijo postupak sta i kako .prvo kompjuter upalim nekad radi 2h ok nekad sto se upali sistem on samo trak ugasi se. to se desavalo kada sam imao win xp pa sam presao na win7 isto stanje u potpunosti.drugo cistijo sam mu generalno sve napojnu ,gpu,cpu sve sam ocistijo sve je to ok mijenjao termalnu pastu opet isto.do programa nije jer kad sam instalirao win isto se ponasao puno stvari sam proba gledao vezano za temperaturu pokazuje da je ok 50c probao sam novu napojnu isto iskljucivao sam mu rezace skroz opet isto mijenjao kabla sata isto bukvalno ja mislim da nema stvari da nisam pokusao to je ono trenuto sto sam se setijo sta sam sve probao ram memorije sam mu vadio pa pokusavao sa jednom po jednom .vracao sam u bios difolt nista.kondezatori su ok svi

Član
Učlanjen(a)
21.02.2013
Poruka
11
Brujanje kompjutera kad se pali

Bruji mi kompjuter mnogo kad se pali, kad prodje 1-2min i vrati se u normalu. Kad je lepse vreme,ono manje bruji . Jel zna neko u cemu je problem ?

Učlanjen(a)
10.02.2013
Poruka
1
Prijatelju imam jednostavno resenje za tvoj problem! Izvadi mu bateriju i resetuj bios po mogucstvu ako treba ponovi to dva do tri puta i trebalo bi da proradi a ako se to ipak ne dogodi probaj da mu postavis drugi hdd jer hoce i on tako da baguje, to su neka moja iskustva u servisiranju i naravno probaj i neku drugu grafiku! Eh da umalo zaboravih probaj da ga ostavis ukljucenog da radi u biosu ako ti se to dogodi da se iskljuci onda mislim da je pravo vreme da zamenis plocu ! pozdrav nadam se da sam pomogao koliko toliko ! :)

Član
Učlanjen(a)
31.03.2013
Poruka
20
Neki od kulera te zeza (cpu, kućište, napajanje). Proveri koji i menjaj ga, a možeš i da ga servisiraš. Ponekad je dovoljno samo podmazati ga.

Natrag