Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
35
Ako ti radi,sve je ok nista ne cackaj... :) A ako ne radi onda probaj malo kablove iskljucit/ukljucit i provjeri glavni kabl.. ;)

p0p

Član
Učlanjen(a)
13.06.2009
Poruka
8
Skini HDTune,instaliraj pa odradi full Error test a zatim postavi screenshot ovde...
Takodje mozes skinuti i [h=3]Hard Disk Sentinel da vidis sta ce on da kaze... [/h]Postavi screenshot i iz njega.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
prijatelju zaboravi razne ekranske mjerace zauzetosti isl.skeniraj svoj hdd-e i defragmentiraj on mora da vozi win 7 bez problema.Negdje si uprskao.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
ako je sa buga vjeruj bas imam neku pokvarenu od kucnog kompa pa cu da probam mozda i upali.ako uspijem imas pice kad dodjes u B.Luku

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Ok, menjao si napajanje pa iskljucimo taj scenario sa njim.
Nisi rekao koji je OS, xp ili win7, znacajno je jer se pokazalo u praksi da je Xp mnogo zahtevniji sto se ispravnosti hardvera tice od ovog drugog ?
Ali dolazimo do tvoje tvrdnje da si zbog tvog problema radio i novu instalaciju wina-pazi sad, kako ona traje oko posata, a komp ti se nije iskljucio, to govori ponesto za sebe ?
Ispada da se iskljucuje samo kada podigne win ?
Dva minuta je taman da podigne sve procese u pozadini i onda kras, to bi nam trebao malo opisat, kak se podize ?
Otvori stranicu kucista, sacekaj da se sam iskljuci pa rukom proveri temperaturu na hladnjaku CPUa, ispod ventilatora, ( opisano se obicno desava zbog ovog), ako mozes drzat prste na hladnjaku bez problema, nije to ???
Prstima proveri i graficku, mada u nju ne sumnjam, a i plocu tamo gde je na njoj neki pasivni hladnjak ?
Ako ti ove temperature budu ok, odi do biosa pa sve vrati na difolt i nanovo proveri sve istim redom, posle gasenja, naravno.
Ostaje drajver neki, nema vise mogucnosti , ah da, vizuelno pogledaj kondezatore, ako treba i prstom ih proveri da nije koji izduo ?
Pa se citamo...

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Ovo je primenjivo samo sa laptop maticnim plocama,zbog kondenzatora.Na desktop maticnim plocama pucaju na 7 min.Eventualno se odleme svi kondenzi pa se pece onda.Mogu se peci i graficke,velika vecina proradi.Opet slaba tacka su kondenzatori.slotovi rama,agp,psi obavezno da budu sa gornje strane inace otpadaju.Posle pecenja ploca se nepomera ni slucajno.nego se otvore vrata,ugase grejaci i tako se hladi bar sat vremena.Hladna se vadi iz pecnice.

Član
Učlanjen(a)
27.05.2010
Poruka
13
Pomoć oko nestanka slike na monitoru

Nakon podizanja sistema komp radi normalno neko vrijeme i onda se pojave crtice preko ikona na ekranu (kao da ih nekoliko puta precrtam olovkom) dok je pozadina normalna i zatim ubrzo nestane slika na ekranu (monitoru - crn ekran). Ostalo sve radi a na monitoru blinka lampica na dugmetu za uključivanje i isključivanje. Kada restartujem komp opet sve dođe u normalu i nakon izvjesnog vremena ponovi se isto. Matičnu sam promijenio nije do nje. Kompjuter je star oko 6 godina i do sada nisam imao problema sa njim. Svaki savjet je dobrodošao.

Član
Učlanjen(a)
02.12.2011
Poruka
6
Pozdav.Verujem da je ovo prava teme i za moj problem.
Imam maxell flash od 16 gb.
Pre izvesnog vremena sam ga koristio bez problema,
ali sada neće da otvoori.Pa bih zamolio ako neko ima savet?
Gde je problem?I kako to da rešim?

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Ma jok, osla graficka, reko bih da imas nezavisnu, AGP ako je star toliko, al nevazno, opisano definise kvar graficke.
Trazi drugu kakvu god, da odgovara ulazu na ploci i resio si

Natrag