Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
21.12.2012
Poruka
9
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Jel` ti mislis da ti ja pricam napamet?
Kazem ti da sam oba CPU-a dizao na 5Ghz, samo bolje je na vodi naravno i treba ti SSD da bi dobio maximum, RAM mozes da ostavis na 1600Mhz, jer OC-ujes preko mnozioca samo, sa ssd-om podize sistem za par sekundi.
Tebi, ako se isplati da menjas ploce svakih mesec dana (cime gubis na ceni kupljeno/prodato), i meni je onda, kupujes za svoje pare, a ne za moje, hehehe...
Uvek sam govorio, ko nema iskustva, bolje da pita, nije to sramota, ne kazem ja da je ta ploca losa, samo nije za pravi OC 24/7, ASRock je medju najlosijim brendovima, uostalom sto bi onda i kupovao takvu plocu, mogao si i na Auto voltage da ga kloknes sa jevtinijom plocom, jer je takav Ivy, vidim da i ne poznajes bas arhitekturu tih platformi, naravno, za jaci OC treba znanja i strpljenja, pravilni naponi da ne bi kuvao, nije tu samo jedan napon u pitanju....
To sto se on lako OC-uje i preko 5Ghz, ne znaci da svako moze i sa svakom plocom...

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
A sad ti reci nama, kakvo je to pitanje?
Da ptam ja tebe nesto sad, kako da popravim ves masinu? Eto nisam ti rekao ni model, ni marku, nista, ali ti si vidovit i sigurno znas koji model ja imam...
Bez ljutnje, postavljas pitanje, kao da su ljudi na forumu vidoviti, a posto znas da je napajanje pokvareno, onda bi trebalo da znas barem osnovno, kad ga otvoris...

Član
Učlanjen(a)
21.12.2012
Poruka
9
pa od kad sam kao klinac sprzio 2 procesora prestao sam da se interesujem za OC xD ali kazem ti..guglao sam po netu i video sam ljude da sa ovom mojom plocom klokuju do 4.4GHz...ali kao sto sam rekao..nisam neki zaludjenik za OC..mislio da ga kloknem do 4 GHZ-a i dosta..za sistem imam SSD od 60 GB-a..tako da i sa starom krsinom je brzo dizao ssitem :D 4sek max..

A za menjanje ploce sam rekao u slucaju da se odlucim da vise klokujem procesor..

A za RAM znaci nece biti neke velike razlike ako uzmem na 1600,1833 ili na 2133 MHz-a?

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Nadam se da ces uspeti bez problema da ga klokujes na tih 4.4Ghz, trebace tu dobra korekcija napona, koje hladjenje imas?
Sto se tice RAM-a, svi Intelovi Sandy i Ivy Bridge CPU-i, standardnih, K i Extreme Edition modela imaju memorijski kontroler na 1600Mhz, tako da ne vidim potrebu za brzom memarom, osim, ako neces da dizes i base Clock na 105-110Mhz, mada ce za toliko svaki Kingston podrzati bez problema, u radu neces primetiti bitnu razliku na 1866Mhz, mozda do 5%, a to vazi i za brze memorije

Učlanjen(a)
11.01.2013
Poruka
43
Da, vasa kritika je na svom mestu. Hvala sto ste mi na to ukazali..
Dakle radi se o sledecem napajanju( 400w atx zito 20+4 pin). Dakle sta mislite, napajanje je pregorelo. Ali da imam semu istog ili bilo kog napajanja, a nemam stvar bi bila sredjena. Hvala na kritici i nadam se da na vasu pomoc.
I jos jedna stvar me muci, mada sam po struci el.mehanicar alito je nebitno ali kako da popravim jos i HDD- wd sata2 500gb 16mb. Hvala jos jednom.

Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
35
Lap top se ne pali

Drustvo,imam probljem sa Lap topom.
Asus k50ij Ram 2.00gb Windows 7 32-bit.
Problem je sledeci:
Jutros sam ga palio i normalno je radio poslje nekih pola sata sam ga ugasio i ostavio u torbu.Malopre da ga upalim ono nece Kad stisnem dugme za paljenje sve se lampice popale na sekund-dva i ugase se.A kad izvadim bateriju i prikljucim mu adapter lampica na dugmetu za paljenje samo treperi.Nista se ne cuje,nema nikakav biip,niti se ventilator pokrece.
Do cega moze biti?

Natrag