ja stalno eksperimentisem i instaliram nove stvari koje mi donesu smetnje , virus , spyware ,...
a gledam brojeve moja graficka je asus gt 9500 gt
i taj broj 9500 sto je veci je bolji jeli tako ili nije ako nije kako se onda gleda
Ono sto treba da gledas je radni takt graficke memorije i radni takt Grafickog procesora.
Druga stvar koja se gleda da li poseduje novi tip graficke memorije( naj noviji je GDDR5 on se mnozi sa taktom memorije, primera radi 800Mhz(takt memare)x 5 = 4GHz.
To je to brate da znas.
Treca stvar koja je takodje bitna je OpenGL(to imas u Everest-u malo bolje poledaj u Display), stiglo se do 5-te verzije(ili 6-te), ili kako ga neki zovu Pixel Shader,
on ti odredjuje strukturu slike, grafike, boje, ivice(u igrama da budu mekse), senke i uopste kvalitet slike.
Cetvrta stvar su DirectX driveri, vecina igrica koristi verziju 9.0c, ali ima i DX10(kao tvoja karta) i DX11(na najnovijim kartama), on ti odradjuje 3D video graficke elemente zahtevnog tipa, a koristi se upste za multimediju i koriste ga mnogi programi u sirokoj primeni.
On osvezava sliku da bude jos ostrija, jasnija, meksa, otvorenija i olaksava grafickom driveru rad sa ostalim komponentama.
Koriste ga iskljucivo zahtevnije Video Igre i Video visoke rezolucije(za obradu i prerender HD - Video itd).
Ja mislim da ti je sad jasno.
Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
I da ne bi instalirao viruse umesto programa koristi AV, nadji ga u pretrazi foruma...