Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Upravu je nikolajub.Eto ja čitajući taj tvoj post stefkoss,pomislih da te zanima zamjena djelova radi dobre konfiguracije za igrice i ostale zezancije.Šta reći nego ono što je nikolajub rekao matična i procesor su osnova za miran račun.Dalje ima dobrih a jeftinih radnih memorija i grafičkih kartica i miran si sa igrama i ostalim zezancijama.Sigurno ako imaš love i hoćeš vrhunski užitak u igranju pored sklopljene konfiguracije kupiš neku skuplju grafu i sve to funkcioniše super.Opet dobra matična je sigurna stvar.

evo moje konfiguracije i šta mislite koliko će poslužiti?
mainboard : asusutek computer inc. multi procesor no.number of memori slot 2.
procesor: Amd Phenom 9550 quad core 2.21ghz
3 gb ram ddr2 800mhz
grafa: Asusu eah4670 512mb ddr2

Nisam imao problema pri igranju sem sa par igrica zbog zauzeća radne memorije.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Dobro ti je sve(ponajvise proca i Grafa, memorija je standardna), za tu masinu, bolja ti je graficka nego Asus 9500GT.
Nisi dobro slozio model maticne ploce(fale brojevi modela), nadji program Everest Ultimate u pretrazi foruma i tu imas sve detaljno opisano(za plocu, procesor, RAM, Grafiku, HDD, DVD i CD, itd).
Takodje i HDD ima veliku ulogu u brzini dizanja sistema, tako i pokretanja programa i igrica(HDD-ovi su oduvek bili najuze grlo racunara).
Javi koja je ploca, ako bude full, mozda ti se isplati da uzmes u perspektivi i bolju grafu.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Model je asusu M2N-XE.Nisam dobro shvatio kakve informacije o hdd.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Ploca je dobra samo je na zalost nema vise u prodaji, mozes uzeti drugu grafu(mada ja mislim da i nije frka, moze ona jos da tera), ako mislis da je neophodna.
Sto se tice HDD, mislio sam na spin(koliko sekundi mu je potrbno da pocne slati i primati info od processora i koliki mu je buffer size).

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Razmišljao sam da uzmem neki dobar ram 4gb ddr3 pa ga mogu premjestiti kad budem mjenjao ploču.A grafu bi zadržao dok koristi.Bafer hdd je 16mb.sata ii.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Dobro da znam a razmišljao sam da kupim ram. NEgdje ću mjenjati ploču pa ću vidjeti šta ću,a ova konfiguracija koliko potraje sad je dobra.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
dobar je nego mislo sam da stavim ddr3 2gb na mjesto 1gb ddr2 ako se uopšte mogu kombinovati.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
dobar je nego mislo sam da stavim ddr3 2gb na mjesto 1gb ddr2 ako se uopšte mogu kombinovati.

Tvoja ploca nije kompatibilna sa DDR3 RAM-om, a i da ima Combo-ram mogucnosti, opet nebi mogla da radi(jer se razlicite memorije ne trpe), odnosno samo DDR2 ili DDR3(samo na plocama koje imaju Combo-ram).

Natrag