Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Učlanjen(a)
02.03.2010
Poruka
23
IE je krš od browsera, ne bi trebalo uopšte da je u Win-u. Treba ga izbegavati u širokom luku i po mogućstvu deinstalirati iz Win-a.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
ako mozes nabaci sliku kertridza za 250. ja sam imao 150 i punio bez problema. mislim da su slicni,neznam dok nevidim sliku,pa da ti kazem kako ces puniti. samo kad spomenes hp printer, onda trebas znati kad njemu refilujes kertridze nemoras raditi reset,tj da ti printer pozna te punjene kertridze,jer cannon cipuje printere, tjera te da kupujus originalne kertridze,a hp ne. napuni, uvali i pici.

Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
Ne znam da li ti se isplati i to da radis, jer ti ne znaci nista overclock ispod 3Ghz,
dakle morao bi uzeti i dobar cooler za koji moras izdvojiti negde oko 30-tak evra(da bi dobio stabilan OC).
Tvoj processor ima 8 mnozioca, sto znaci da FSB mora biti blizu 400Mhz (preciznije 375Mhz), sto je u stvari Wall ovog processora, na default naponu(ili izmedju 1.35V i 1.39V, ako sistem postaje nestabilan).
Processor je dobar za OC, ali ako nisi neki strucnjak za to, bolje daj nekom ko to zna da uradi dobro.
Druga stvar koju moras znati je da bi ga OC, RAM mora biti kvalitetan(pogotovo sto je FSB blizu 400Mhz, sto je pola radnog takta tvoje memorije).
Sa postojecim coolerom moras polako dizati FSB, do nekih stabilnih 2.6Ghz, bez dizanja napona, za sve ozbiljnije mora ozbiljniji cooler.
Treca stvar je napajnje, koliko je wati da izgura dobar OC?
Probaj da podignes FSB prvo na 250Mhz, i onda polako dizi za po 20Mhz dok ne dobijes stabilnost(uz testiranje sa nekim programom npr. Sandra , Everest Ultimate, 3D Mark itd) i sve tako do nekih 325Mhz(2.6Ghz processorski takt).
Pratis temperature i napone na procesoru.
Ako uspes nesto, javi sta si uradio, pa da probamo do 3Ghz.
nikada nisam radio OC pokusacu da nadjem nekog ko je strucniji za to jer mi je ta oblast nepoznata inace napajanje ja 450 w zahvaljujem se na odgovoru i napisacu obavezno kada budem nesto uradio
P.S.zasto mi ne znaci nista overclock ispod 3GHz???

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Mislio sam na Video obradu i bolje ce ti raditi igre, uostalom svaki OC je dobar, pa i na preko 2Ghz(npr 2.2, 2.4 ili 2.6Ghz), ali sve u normalnim vrednostima temperatura ploce, procesora i dr.

Član
Učlanjen(a)
22.04.2010
Poruka
51
ja sam ove ketridze nosio covjeku koji to godinama radi i nista se nie napunilo kad sam ga donio kuci i ubacio u printer na monitoru nista nije pokazivalo da je napunjeno i on je govorio da su to neki novi ketridzi i da se tesko pune i da sam trebao uzeti drugi printer sa nekim vecim ketridzima a ove etridze je on na vrhu busio imaju po 3 rupice i kroz te rupice je ubrizgavao boju i to me bas naljutilo jer je ketridz bio sav ofarban i sve sam ruke obojio a punjenje je naplatio 5 maraka ili 2,50 eura ako se ovo moze puniti daj mi reci sta treba kupiti i kako se to radi? evo slike ketridza[url=http://www.fotorola.com/]
0afa4ae5b3.jpg
[/url]

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

on je meni rekao ako ne bude prikazivalo da je napunjen ili ako ne bude ga prihvatio printer da drzim neku tipku na printeru 10 sekundi i da ce biti sve ok i ja sam to uradio i nista se nije promjenilo

ovo je 511 i 512 kod mene je 511

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
trebas kupiti boju i kupiti cetri sprice inzulinke sa iglama. te inzulinke nek ti neko stariji kupi da nemisle u apoteci da se fiksas. kad izbusis te tri rupice cackalicama provjeri u kojem je spremniku koja boja i tu boju puni , al vrlo polako tako da vidis kad boja dodje do vrha i da se nepreljeva jer se moza pomijesati i onda baci kertridz. svaka boja druga sprica. nemoj jednom pa prati , jer uvijek ostane kap boje u sprici i upropastis sve. kad vratis kertridze u printer, printer ce ti pokazivati da su kertridzi prazni i da ih nisi dobro stavio , e to ti je onaj cip o kom sam pisao. na netu nadji kako resetirati kertridze za cannon MP250 i odradi kako je napisano. to sto pokazuje da su prazni nema veze ti printaj i vidjeces na slici kad pocinje nestajati boje i tad ponovo puni. pogledacu i ja pa ko prvi nadje nek javi ili postavi ovde.

http://www.youtube.com/results?search_query=refill+cartridge+cannon+MP250&aq=f

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
instalirao sa CCleaner i on mi pise da hoce da obrise desktop shortcuts kaze da ima da obrise u

C:\Documents and Settings\UserXP\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\foobar2000.lnk 1 KB
C:\Documents and Settings\UserXP\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Mozilla Firefox.lnk 2 KB

dali mogu da ga pustim da obrise

i kada ga pustim on pise advanced wife free space - disc c

i ide od 1 do sto sta to znaci

pomagajte

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Pa nemoj da ti brise te skracenice trebaju ti, nadji u podesavanjima da ne brise skracenice, samo nepotrbne file-ove iz registry-ja.

Član
Učlanjen(a)
22.04.2010
Poruka
51
trebas kupiti boju i kupiti cetri sprice inzulinke sa iglama. te inzulinke nek ti neko stariji kupi da nemisle u apoteci da se fiksas. kad izbusis te tri rupice cackalicama provjeri u kojem je spremniku koja boja i tu boju puni , al vrlo polako tako da vidis kad boja dodje do vrha i da se nepreljeva jer se moza pomijesati i onda baci kertridz. svaka boja druga sprica. nemoj jednom pa prati , jer uvijek ostane kap boje u sprici i upropastis sve. kad vratis kertridze u printer, printer ce ti pokazivati da su kertridzi prazni i da ih nisi dobro stavio , e to ti je onaj cip o kom sam pisao. na netu nadji kako resetirati kertridze za cannon MP250 i odradi kako je napisano. to sto pokazuje da su prazni nema veze ti printaj i vidjeces na slici kad pocinje nestajati boje i tad ponovo puni. pogledacu i ja pa ko prvi nadje nek javi ili postavi ovde.

YouTube - refill cartridge cannon MP250

A na ovom video snimku se vidi da nesto izlvlaci sa spricom iz ketridza sa doljne strane sta to radi? i sta ovo ljepi na ketridz jeli to neki sablon gde treba busiti ketridz i sta je ova plava plastika sto stavlja ketridz jel to neki stalak jel se ima i to kupiti i koliko kostaju ove boje za ketridze,kako se zovu ove boje?

Poslednja izmena od urednika:
Natrag