Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
sa FSB u trenutku slikanja je upravljao EPU-6 Engine,zato je nizi jer je podesen na medium,ide preko 200 kada je na turbo mod.
kontam za procesor da nije nesto bas znam to i greje se lepo, grafika isto,ali imam dosta dobro hladjenje u kucisti tako da drzim temperaturu pod kontrolim.nisam instalirao win 8,a nemam ni instalaciju,ako imas neki torrent link da skinem. 2 gb rama imam,jebati ga,nije neka masina ali mislim da ga i nekoristim u potpunosti,jer mi sluzi za net,muzika,i ponekad igra neka,nefuram igrice nesto puno,igram pretezno starije igrice online. battlefield 2, CS1.6, euro truck simulator 2012, call of duty world at war.i to ti je to otprilike,msm da te igre nisu preterano zahtjevne,nemam problema s njima.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Da tako je zaboravio sam na EPU, inace, ja bih iskljucio speed step technology, samo neka obara mnozioc.
Ako imas nameru da dodas jos 2GB RAM-a onda skini i x64.
Evo ti link za win 8.1:
Kod:
http://thepiratebay.sx/torrent/8883096/Windows_8.1_AIO_5in1_x64_en-US_Sep5-2013
Kod:
http://thepiratebay.sx/torrent/8883088/Windows_8.1_AIO_5in1_x86_en-US_Sep5-2013
Pozzz brate, necu biti na forumu duze vreme zbog posla, u svakom slucaju javi utiske za win 8.1, pa cu procitati, enjoy

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Nisam ti ja rekao da iskljucis komp iz stekera vec da okrenes uticnicu od napajnja kompa,jer ima vese kako dolaze do napajanja O ili faza, ima novijih kompjutera koji koriste USB portove za punjenje telefona i sl. posle iskljucenja kompa

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
odes lepo u shop gde se prodaju racunari i popricas s prodavcom,pre toga odredis cifru koju si spreman izdvojiti,i kazes mu je.on ce ti ponuditi sta ima da se priblizno uklapa u cijenu,ako nepoznas dovolojno komponente pojedinacno, nek ti napise sta dobijas za tu cijenu,odes kuci, Google pa svaku komponentu pojedinacno nadjes na netu pogledas specifikacije i odlucis se, odes u shop ponovo kazes npr procesor mi neodgovara radi toga i toga ,hocu takav i takav, on kaze uredu imamo taj i taj on vam kosta tolikoo. i tako sve komponente pojedinacno.
dogovoris se lepo s covekom ,oni ti to sklope kako im ti kazes i sracunaju koliko je to para,dobijes garanciju, i boli te uvo,sta god da neradi,nezamaras se samo im odneses i kazes nece da radi.a kada sastavljas sam,moras lupat glavu kad se nesto pokvari,odneses u servis samo komppnentu,npr graficku ili napajanje,nekad hoce da prihvate reklamaciju,nekad ne ,skrive to na tebe,kaze nisi dobro to i to.malo je komplikovanije sto se tice garancije kad sam to radis..
kod nas kad recimo kupujes racunar sastavljen i imas 2 godine garancije kako gde, i onda ti kazes recimo, hocu da imam 5 dogina garancije,oni ti kaze moras jos da doplatis 80-100eura i oni to daju garanciju na 5 godina.neznam dal to postoji kod vas.

preporuka da najvise para odvojis za plocu i da nestedis na njoj, najvise plocu gledaj,jer ti je ploca kao temelj na kuci.sve ostalo ces posle par godina moci menjati ako kupis extra dobru plocu, ako kupis neku losu jeftinu,posle htednes menjas procesor ili neki ram bolji da stavi ili bilo koju komponentu a ploca nepodrzava to je sradje.gledaj da ti u celokupnom hardweru ploca bude najjaca,jer ce jedino tad moci u potpunosti da iskoristava ostale komponente

Učlanjen(a)
18.09.2013
Poruka
1
Konfiguracija do 250-300 evra, pomoc.

Pozdrav svima, treba mi pomoc! Ne razumem se bas najbolje u kompjutere i konfiguracije da bih mogao sam da je sastavim, pa me zato zanima ako neko moze umesto mene :D Treba mi sto bolja konfiguracija za 250-300 evra, da mogu da igram nove igrice. Moja trenutna je:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200 2.20 GHz- procesor
2GB- rama
Asus EAH 3650- graficka
Gigabyte S-series GA-MA770-DS3- maticna
Eto, sada ko moze i ima vremena da mi pomogne, da napravi sto bolju konfiguraciju, unapred zahvalan! :D

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Evo konfiguracije nesto manje od 600 KM.
PROCESOR: AMD FX 6300 6-core procesor Black Edition (6X3,5Ghz-4,1Ghz,6MB L2 Keš,8MB L3 Keš) 6 jezgri od kojih svaka radi na 3,5Ghz do 4,1GHz sa AMD turbo core i sa ukupno 14MB Kesa.
MATICNA PLOCA: MSI 760GM-P21 (FX), socket AM3+.
RAM: 4 GB, DDR3, 1333 MHz.
GRAFICKA: MSI NVidia GT 630, 2 GB, DDR3, 128 bitna, DirectX 11 (na noj ces igrati sve novije igre bez problema).
HDD: 160 SATA II (mozes doplatiti za veci HDD).
Sve ovo kosta oko 270 eura.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Prednji port za Usb ne radi

U stavrai na tom portu mi radi samo silikonski fles,a kingston ne.Tako je i sa ostalim prikjuccima,na jednom nece ,a na drugom sve radi.Sta li to moze biti.Molim za odgovor

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
159
Kod:
[URL="http://www.auslogics.com/en/?campaign=auslogics&source=boost-speed&reason=Company_website"]Program[/URL]
,skini ovaj program,isključi internet i ubaci ove ključeve,Auslogics BoostSpeed ??6.1.0.0 + PRIJAVA KOD PRIJAVE CODE: 12511-BF227-33303-944F8-550A5,pa sredi brzinu i ostalo.SRETNO.

t1228.gif

Poslednja izmena od urednika:
Natrag