Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Učlanjen(a)
01.09.2013
Poruka
2
iscisti ja grafickata temelno ......ladilnikot na procesorot izvadi go iscisti go nanesi nova termalna pasta ventilatorot isto taka iscisti go i pak vrati gi na svoe mesto proveri da ne ima nekoj kondezator osteten ili poduen i pak vratija grafickata najdi kompatibilni drajveri za grafickata za bilo koj operativen Winodws xp ,7 ili 8 sistem ke go koristis
isto taka i za procesorot temelno..... otstrani go ventilatorot pa ladilnikot i iscisti gi pazlivo zavisi kakov procesor imas iscistija starata termalna pasta nanesi nova termalna pasta i skklopi go pak kako sto si bilo proveri dali ubavo si go pricvrstil ladilnikot
za hdd diskot ..........izbrisi svee ili presnimi sve na dvd CD hard diskot stavi go na drug kompjuter iii i formatiraj gi i C i D particiite a potoa vratigo na tvojot kompjuter i nstaliraj windows bez poftorno formatiranje

i sega imas potpuno nov kopjuter

Učlanjen(a)
01.09.2013
Poruka
2
ii uste nesto ako imas pojaka graficka bara napojuvanje vidi kako ti e povrzana grafickata so napojuvanjeto

Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
Prvo da se zahvalim na pomoci svima.A zamijenio sam graficku radi sad ok jesdnom juce mi se samo pojavio plavi ekran i resetovao se i to je to radi sad sta ce biti ne znam dalje.

Član
Učlanjen(a)
20.10.2009
Poruka
123
Hard disk eror ASUS K52je

Prilikom paljenja navedenog laptopa starog 2 god u "Action centru" napiše mi "hard disk eror" koji se dogodio prilikom "učitavanja datoteke" ili tako nešto. Ponudio m ije da aktiviram Check disk u win 7 što sam i uradio (aktivirao opciju, restartao - pustio komp da skenira) i nije našao ništa. Jutros, opet ista poruka u Action centru i opet mi nudi isto. Sada sam u strahu da mi hard (seagate 500 gb) ne rikava! Sve se nedam da su lažne uzbune! Sada trebam savet: skenirati hard nekim drugim - pouzdanijim programom il nešto treće! :fool:

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
HD Tune,ali ne na opciju" brzo",vec na opciju" sporo".Ako ti posle skeniranja HDD-a pokaze 3-4 crvena X-a onda pisi propalo,ako nema nista t.j.bude sve zeleno onda je HDD u redu i pazi to skeniranje traje dugo oko par sati.

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Mozda si nakrenuo laptop kada je bio ukljucen pa ti je glava diska "zagrebala" malo i obrisala nesto.
Probaj sa HD Tune da ga provjeris na bad sectore i errore kao sto je rekao jolemisa ili uradi format citavog diska.
Ako ima jedan ili 2 bad sectora znaci da je HDD malo zagrebao kao sto sam vec pomenuo, ali ako bude vise od 2 komada onda ga koristi dokle mognes ili kupi novi odmah.

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Prednji ulazi za USB, tokom vremena postanu problematicni, povezani su sa kablom na ploci i samim tim imaju gubitke u naponu, usb je naponski prikljucak !
Zadnji su uvek, uvek jaci i stabilniji jer su postavljeni direktno na ploci !
elem, cesti problem na prednjim ulazima je sto se sam ulaz, od upotrebe, razlabavi i konekcija sa fleskom bude nestabilna. Pokusaj sa manjim srafcigerom da limcice koji se nalaze oko ulaza za flesku da malo, pazljivo "stesnis", tako da kada ubadas flesku sve bude Tesno, !
Ova mala, nikakva intervencija najcesce resi problem.
Poz

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Hvala ti tmaks65,proba cu.Jer da je neki veci kvar ne bi mi citao ovaj drugi fles.

Natrag