Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
15.02.2011
Poruka
3
Probaj i da uđeš u control panel otvori system pa Advanced imaš opciju Startup and recovery stisni setings kad otvori prozor nađi system failure ona tri kvadrata ispod na kojima piše Write an event to system log,Send an administrative alert i Automaticali restart ne smeju da budu odštrikirani. Znači ako su štrikirani otrštrikiraj.
Ako se i dalje restartuje sledeći put kad budeš dizao sistem uradi puno formatiranje harda,proveri i particije kako su urađene...

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Prvi BOSD ukazuje na graficku,a drugi na drajvere 0xc,0x2,0x1 sve ukazuje na neispravnost drajvera ili cak graficke karte,mozda i samo nedovoljno struje za grafu..pozzz

Učlanjen(a)
07.08.2009
Poruka
2
Problem sa Hard Diskom (Acer Aspire V3-731)

Acer je kupila moja sestra pre par dana. Bio je instaliran Linux LiveCD ili sl.. Prilikom boot pokušaja instalacije Win8.1 sa USB-a dobila je poruku da je nemoguće instalirati OS na tri particije koje postoje. I ovu poruku "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style. The partition is an EFI system partition (ESP)". A Partition Magic je prijavio grešku #120.
Pošto se dosada nisam susretao sa HDD problemima da li može pomoć u vezi nekih programa koji mogu da eventualno reše problem ili nekog saveta, ili da ona reklamira Acer pošto je u garanciji ?
Pozz i hvala na eventualnoj pomoći...

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
pitanje vezano za plocu

imam pitanje vezano za plocu asus P5Q deluxe sto se tice napajanja,naime kada ugasim racunar svetle mi lampice tj tipke na ploci za restart i za power NA PLOCI , isto tako i mis svetli kao da je racunar upaljen i imam napon na USB portovima mogu da punim telefon ,mp4 i slicno.dali je to normalno za tu plocu ili ima neki problem.malo mi je cudno da ima napon na usb i da mis svetli.nisam se nikad susretao s tim.
molim pomoc.
hvala vam unapred

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Da li na napajanju pozadi kompa imas prekidac paljenje i gasenje napajanja,a i trebao bi na napojnom kablu da imas prekidas za gasenje svih prikljucaka na kompu.Probaj jos i da okrenes uticnicu na produznom kablu za napajanje kompa ako nije ni jedno od ovoga sto sam naveo,onda komp mora u servis na proveru

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
druze naravno da imam prekidac.al nije bit istekati ga iz struje.jer na ataroj ploci sa istim komponentama mi se to nije desavalo.kad ga iskljucim sistemski sve se ugasi .bar ono vidno.znam da ima struje i da mora biti al nisam nikad se susretao s ovim

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
evo ploce.... P5Q Deluxe
2013-08-23 17.30.12.jpg2013-08-23 20.13.18.jpg

evo problema
DSCF6288.jpgDSCF6292.jpgDSCF6293.jpg
ovo sve ovako izgleda kada racunar ugasis sistemski naravno kad je ustekan u struju i prekidac na naponskoj stoji na 1.kad je na 0 nista nesvetli mrtav je,sto je i logicno,mozda je ovo i normalno za ovu plocu zato hteo sam da razmenim s vama misljenje.
ovo je ovako od prvog dana kada sam plocu nabavio,na staroj se ovo nije desavala sa istim komponentama al je bila mnogo stara.
evo jos slika ispod

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
ovi dugmici na ploci svetle uvek kad racunar radi i kad je ugasen sistemski,ovako izgledaju
DSCF6295.jpg

evo prekidac na naponskoj
DSCF6296.jpg

racunar kada radi slika ispod

DSCF6298.jpg

Natrag