Sve nas tišti ista muka i pitanje...
Teško je ljudskoj vrsti pomiriti se sa prolaznoću...
Ja sam često, onako kad legnem, razmišljala o smrti, mojoj, naravno, kako to izgleda, šta se događa, gotovo čula zemlju kako udara po poklopcu moga sanduka...i onda napad panike, koji sam uspevala da smirim samo lažući i obmanjujući sebe kako se to neće desiti i ko zna još kakve gluposti sam pričala sama sebi.
Kako vreme ide, kao u onoj pesmi godinu po godinu, sve nas manje ima tu...tako mi ni smrt više nije tako strana.
U trnucima mog ličnog ludila pri pomisli na smrt, razmišljala sam često kako će izgledati taj dan, šta će se dešavati kad budem otišla...i svatila sam da se neće desiti apsolutno ništa novo.
Svakih 3 do 5 minuta neko umre...posledicu osećaju najbliži, rodbina i prijatelji, ali Zemlja se nastavlja u istom ritmu okretati, Sunce će još jednom izaći, pa će zaći, izaće Mesec i zvezde i svanuće novi dan bez mene.
Neželim da iko tuguje kad odem.
Mislim da smo kao ljudi davno negde pogrešili u vaspitanju. Nikad nas nisu učili da smo prolazni i da je smrt na neki način prirodna. Sve nas je strah jer nam je nepoznata.
Malo opuštenije, kažem kad sam se rodila svi su bili sretni samo sam ja plakala, a kad umrem drugi će plakati samo ću ja biti mirna i upokojena.
I naravno vic
Sede dve bebe blizanci kod mame u stomaku. Došlo je vreme da se majka porodi, a blizanci u panici, pa međusobno razgovaraju. Kaže stariji brat mlađem: Šta misliš, kako je to kad se rodiš, kako je na tom svetu
A mlađi mu kaže: Neznam, još se niko nije vratio.
PS.
Sve je prolazno osim Gospoda i divnih dela njegovih. Kad samo pomislim gde mi ljudi živimo, na trećem "kamenu od Sunca", umišljamo da je Zemlja ogromna, a ona je kao zrno peska u svemiru.
U psalmu Davidovom kaže se nešto ovako,
Hvaljen da si Gospode
Divna su dela tvoja i duša moja to zna dobro
Ni jedna se moja kost nije sakrila od pogleda tvog, ako i jesam satkan tajno,otkan u dubini zemaljskoj,
zametak moj videše oči tvoje,
u tvojoj knjizi je sve dobro zapisano od onog dana kad ga nije bilo ni jednoga.
Drage moje glavu gore, živimo dok živimo.
Živimo u ljubavi, daruj mo ljubav, jer samo dela ljubavi ostaju...
Drži te se
ljubim vas