Gde idemo posle smrti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, nije Hriscanski svet preuzeo bibliju od Rimokatolika, vec je biblijqa oduvek postojala.

Jesam li te dobro razumio? Ti hoćeš reći da je Biblija starija od Adama?

Ona ne pripada ni jednoj crkvi ili coveku i niko nije vlasnik biblije i na nju ne polaze pravo, vec je ona data svim ljudima na svetu.

Ti si zastupnik i zagovaratelj lopova. Ono što je napisano uvijek pripada onome tko je to napisao.

Vi mozete prisvajati nesto sto vam ne pripada, i lagati da ste vi oformili nekakav kanon, ali nisu svi neobrazovani da u to slepo veruju, kada postoje istorijski podaci.

Uguglaj pametnjakoviću i nađi kako je nastala kršćanska Biblija. Evo što o tome kažu tvoji adventisti:

1579530440072.png

1579530636343.png
Evo, tvoji adventisti kažu da je Crkva krajem četvrtog stoljeća odredila koje knjige sačinjavaju Sveto Pismo. Dakle, točno ono što sam i ja ustvrdio. :) Dakle, vi ste zaista preuzeli Sveto Pismo od Crkve koju nazivate Kurvom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Dobro si ga razumeo. Sve što radi je da ponavlja isto ono što muslimani tvrde za njihov "kuran". A to je da je "knjiga" napisana na nebesima pre stvaranja.

Zar nekome do sada nije postalo jasno da oni tvrde da je Biblija doslovno napisana rukom Boga? Da nema ljudskog elementa u njenom nastanku, iako za razliku od islamske "knjige" Sveto Pismo to za sebe nigde ne tvrdi.

Ti si zastupnik i zagovaratelj lopova. Ono što je napisano uvijek pripada onome tko je to napisao.

Tako je. Neoborivi copyright na Sveto Pismo ima ko? Crkva, ista ona koju adventisti nazivaju kurvom. No tu se onda otvaraju probemi, jer kao što znamo, samo autor i onaj ko je pisao zna o čemu je pisao, tačnije samo je autorovo tumačenje napisanog jedino istinito.

Dakle, sva tumačenja teksta nastala izvan autora nisu istinita, a kako se radi o Svetom Pismu, sva tumačenja koja nisu od autora i onoga koji je tekst pisao, su šta?

LAŽ.

A to se odnosi na svih 50.000 tumačenja. Uključujući tu (posebno njih) adventiste, svedoke jehove...

Evo, tvoji adventisti kažu da je Crkva krajem četvrtog stoljeća odredila koje knjige sačinjavaju Sveto Pismo. Dakle, točno ono što sam i ja ustvrdio. :) Dakle, vi ste zaista preuzeli Sveto Pismo od Crkve koju nazivate Kurvom.

Headshot. No bojim se da nije dovoljan...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Pricas kojesterije.

Stari zavet su napisali proroci.

Novi su napisali apostoli.

Napisali su proroci i apostoli, a ne Rimokatolicka crkva, niti bilo koja druga crkva.

Vi ste lopovi i uzurpatori jer prisvajate nesto sto vam ne pripada.
Kada bi tako gledali, vama ni po toj liniji nista ne pripada, jer crkva Hristova je HRISTOVA, a vi ste nastali od preobucene paganske religije koja je samo prihvatila odredjene Hriscanske elemente, i ime, a u sustini ste mnogobostvo.

Uguglaj pametnjakoviću i nađi kako je nastala kršćanska Biblija. Evo što o tome kažu tvoji adventisti:

Pogledajte prilog 119498

Pogledajte prilog 119499

Kontradiktoran si.

Prvo kazes "NADJI KAKO JE NASTALA HRISCANSKA BIBLIJA" a potom citiras neki tekst u kome pise "Crkva krajem četvrtog stoljeća ODREDILA koje knjige sačinjavaju Sveto Pismo"

Dakle, nije tvoja crkva stvorila bibliju, i prema tome ona nije NASTALA sa tvojom crkvom, vec je ona oduvek postojala od proroka i apostola.

Ono sto je tada uradila tvoja mnogobozacka crkva bilo je sledece, da je spise proroka i apostola za koje se znalo da su ih pisali proroci i apostoli odvojila kao nadahnute, a neke druge nije.

E sad je pitanje, zasto u Katolickim biblijama postoje neki apokrifni spisi, a u ostalima ne.

To je za diskusiju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ono sto je tada uradila tvoja mnogobozacka crkva bilo je sledece, da je spise proroka i apostola za koje se znalo da su ih pisali proroci i apostoli odvojila kao nadahnute, a neke druge nije.

Dakle, konačno si priznao da je tvoja sekta preuzela Bibliju od moje Crkve. A ako je točno, kako ti tvrdiš, da je ta moja Crkva "mnogobožačka i Bludnica" onda je točna moja početna tvrdnja kako vi čitate "Kurvinu Bibliju".

E sad je pitanje, zasto u Katolickim biblijama postoje neki apokrifni spisi, a u ostalima ne.

To je za diskusiju.

Obrnuto. U vašim pismolatrijskim Biblijama fale knjige koje je Martin Luther izbacio iz Biblije. Samo da te podsjetim tko je tip koji vam je okljaštrio Bibliju.

Martin Luther, Briefe aus Homberg, Luthers Werke II, Jena, 215: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti moje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Niti je vasa biblija, niti imate ispravnu bibliju, jer ste u nju ubacili okultne spise kojima jedino mozete da dokazete svoja okultna paganska ucenja..

U vezi svega drugog odgovor sam dao.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
SMRT = kao SPAVANJE - NESVJESNOST
kad čovjek umre
umre zato jer mu je Bog Otac JHVH
uzeo svoj dah-duh životni,
tijelo se raspadne,
a DUH čovjeka ide u stanje spavanja
NESVJESTAN je